Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

kalami.net/USA: Ο πρόεδρος ''Νέας Δημοκρατίας'' Κυριάκος Μητσοτάκης, ''μέγας τελετάρχης'' στην παρέλαση, Νέα Υόρκη


Να γιατί η Ομογένεια, απογοητευμένη, ''γύρισε την πλάτη'' στον ''καρνάβαλο'', που ονομάζεται ''εθνική παρέλαση''
Η πάλαι ποτέ δυναμική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, κατάντησε ''εκμεταλλεύσιμο είδος'' τυχοδιωκτών, επιχειρηματιών και επιτήδειων
Ο πρόεδρος ''Νέας Δημοκρατίας'' Κυριάκος Μητσοτάκης, ''μέγας τελετάρχης'' στην παρέλαση, Νέα Υόρκη
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Ομοσπονδίας ''γκέττο'' Αστόριας: ''Δεν θα βάλουμε τελετάρχη εκπρόσωπο της κυβέρνησης'' (προτιμάμε Κούλη)
Π. Γαλάτουλας και Αντ. Διαματάρης, χρησιμοποιούν την παρέλαση γιά όφελος και πολιτικά παιχνιδάκια σε Oμογένεια-Ελλάδα, νομίζοντας ότι είναι οι... ''νταβατζήδες της Ομογένειας Νέας Υόρκης'' και η παρέλαση ''μαγαζάκι'' τους. Το αστείο είναι ότι η Ομογένεια δεν τους υπολογίζει και γελά με τα χαζά τους και την εγωμανία τους. Τα άβουλα μηδενικά, μέλη του Συμβούλιου της ελληνικής Ομοσπονδίας απατεωνίσκων Αστόριας, κλήθηκαν, μισή ώρα πριν την συγκέντρωση, γιά να επικυρώσουν την ''απόφαση του πρόεδρου''.
Οργάνωση ψευτών, πολιτικών ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ: Η Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, είχε πάρει απόφαση πριν λίγα χρόνια, να ΜΗΝ καλεί πολιτικούς από την Ελλάδα ως ''επίσημους τελετάρχες'' στην παρέλαση (με εξαίρεση εκπρόσωπο κυβέρνησης). Τώρα, ο ψεύτης πρόεδρός της, μαζί με τα άβουλα μηδενικά του Συμβούλιου, την έγραψαν στα παλαιά τους υποδήματα, 
εξευτελίζοντας την Οργάνωση γιά κομματικούς λόγους (γιά χάρη του Κούλη).
Η κομματικοποίηση της (φθίνουσας, ούτε 7.000 παρελαύνοντες και θεατές) πολυέξοδης εμπορικής παρέλασης γιά την εθνική μας επέτειο (θα γίνει 10 Απριλίου 2016), πιστοποιεί ότι ο επιζήμιος γιά την Ομογένεια, τυχοδιώκτης πρόεδρος της διοργανώτριας ελληνικής Ομοσπονδίας Αστόριας Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, είναι ''φερέφωνο'' του εκδότη της -μικρής κυκλοφορίας- ημερήσιας εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυκας'', γνωστής και ως ''γεροντοκόρη''.
Ο εκδότης, Αντ. Διαματάρης, έχει διαχρονικά στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, μέσω της οποίας ο ''Κήρυκας'' οφελήθηκε οικονομικά και προνομιακά, γιά 3 δεκαετίες, με ελληνικό κρατικό χρήμα (καταχωρήσεις, χορηγίες κ.ά.). O πρόεδρος, έχει φιλοδοξίες να ξαναγίνει ''νομάρχης'' της ''Νέας Δημοκρατίας'' στις ΗΠΑ και...''παγκόσμιος ηγέτης της Ομογένειας''(!!!). Xρησιμοποιείται από τον εκδότη (που νομίζει -στην φαντασία του- ότι... ''κατευθύνει'' την Ομογένεια) γιά να πουλάει -ο εκδότης- εκδούλευση στον Κυριάκο, με την πρόσκληση στον πρόεδρο της ''Νέας Δημοκρατίας'' (χωρίς να ερωτηθεί Συνέλευση, Συμβούλιο Ομοσπονδίας). Και τους δύο, δεν τους ενδιαφέρει αν με τέτοιες ανόητες ενέργειες καταστρέφουν την υπό διάλυση παρέλαση και ''παγιδεύουν'' τον Κ. Μητσοτάκη, με κίνδυνο να διασυρθεί στις ΗΠΑ, αφού η Ομογένεια ''δεν τρώει κουτόχορτο'' και γνωρίζει τα πονηρά παιχνίδια των εγωμανών, Γαλάτουλα και Διαματάρη. 
Πρόεδρος και εκδότης, χρησιμοποιούν διαχρονικά Ομογένεια και παρέλαση ΜΟΝΟ γιά τα συμφέροντά τους. Ενδεικτικό και το γεγονός ότι, ο αστοιχείωτος πρόεδρος, που τον χρησιμοποιεί ο εκδότης (δίνοντάς του προβολή -πληρώνει η... Ομοσπονδία- και καλύπτοντας τις ανομίες του), επιχειρεί να διασπάσει την οργανωμένη Ομογένεια ΗΠΑ τους τελευταίους 16 μήνες (με την...
σύμπραξη-βοήθεια της εφημερίδας) και ειδικά να ''εξαφανίσει'' το εμπόδιο που λέγεται ''Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο''. Φυσικά, η Ομογένεια κατάλαβε τα παιχνιδάκια πρόεδρου κι εκδότη και δεν τους υπολογίζει, ενώ αυτοί νομίζουν ακόμα ότι την... ''επηρεάζουν''(!!!), ζώντας στον (φανταστικό) κόσμο τους.
Aλλά αυτό που προβληματίζει, είναι η ελαφρότητα του πρόεδρου της ''Νέας Δημοκρατίας'', που δέχεται να χρησιμοποιείται από επιτήδειους, εκμεταλλευτές της Ομογένειας, με αποτέλεσμα να γελούν -και να θλίβονται- οι Ομογενείς, ακόμα και ''οπαδοί'' της ''Νέας Δημοκρατίας''.
Γιά δεκαετίες υπήρχε μία παράδοση: Την Ελλάδα εκπροσωπεί επίσημα μέλος της Κυβέρνησης. Οι τυχοδιώκτες ''γκέττο'' Αστόριας, την κατάργησαν τώρα. Ο 'Αλεξ Σκαρλάτος και ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης, θα είναι, επίσης, τελετάρχες. Aλλά με απούσα την...ελληνική κυβέρνηση.
Τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη, θα πλαισιώνουν στην παρέλαση της 10ης Απριλίου 2016, το ζεύγος Πατούλη και ο προτιμητέος των ακροδεξιών της Ομοσπονδίας (τακτικός στην παρέλαση) πρ. στρατηγός, Φραγκούλης Φράγκος.


Σημ. 1: Ο ''Εθνικός Κήρυκας'' Αστόριας, κατάφερε να...γελοιοποιείται συστηματικά στην Ομογένεια, υπερπροβάλοντας 
(σε βαθμό γελοιότητας) την οικογένεια Μητσοτάκη γιά δεκαετίες και ειδικά τώρα τον Κυριάκο, με παράλληλη απαξιωτική-υβριστική γραφή κατά μη Δεξιών κυβερνήσεων.
Σημ. 2: Στην πανομογενειακή συγκέντρωση γιά προετοιμασία παρέλασης (10 Μαρτίου), όταν ο πρόεδρος ανάγγειλε την έλευση του Κούλη, δεν χειροκρότησε έστω ένας, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να ''διαμαρτυρηθεί'' που δεν ''χειροκροτήθηκε'' η επιλογή του. Επίσης, ο φελλός πρόεδρος είπε ότι ''αποκλείεται τώρα (δηλ. μετά την επιλογή Κυριάκου) να οριστεί τελετάρχης εκπρόσωπος της κυβέρνησης''.Η ΕΙΔΗΣΗ: Η Ελλάδα ζήτησε επίσημα ''ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ'' και η γελοία ''οργανωμένη Ομογένεια'' κάνει πολυέξοδες παρελάσεις

.......................................................................................................................................................................................................................................

Ο υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, με την πολυμελή ακολουθία του (και το προεδρικό αεροσκάφος), στην Φλόριδα (Κόλπος Τάμπα) Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 και μετά πάει Ουάσιγκτον, γιά θέματα ΝΑΤΟ, Κυριακή πρωί, 20 Μαρτίου. Δεν θα είναι στην παρέλαση (γιά 25η Μαρτίου) στο ''ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριδα, 20 Μαρτίου '16. Στην παρέλαση θα είναι η ''μπάντα του πολεμικού Ναυτικού'' από Ελλάδα... Δεν γνωρίζουμε αν η ''μπάντα'' θα αφιχθεί ενωρίτερα στην Τάμπα, γιά να παιανίσει, αποδίδοντας τιμές στον υπουργό-στρατάρχη, στην άφιξή του. Γνωρίζουμε όμως ότι, υπουργός και ''μπάντα'', θα είναι υπό την ''υψηλή προστασία-καθοδήγηση'' του θρυλικού ''Μητσάρα'' (Γιώργου Μέρμελα).
Σημ.: Μόνο στην Φλόριδα (Τάρπον Σπρινγκς) γίνεται η παρέλαση σε κοντινή με την 25η Μαρτίου Κυριακή. Στις άλλες παροικίες μας, γίνεται Απρίλιο και καμιά φορά Μάϊο. Ευτυχώς, δεν γίνεται Ιούνιο.
Στη Νέα Υόρκη -22 Μαρτίου- και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης (δεν γνωρίζουμε τον λόγο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ)

'Ενα ακόμα ''success story'' γιά την μνημονιο-κώσταινα
Η Ελλάδα έκανε τα μούτρα των Ευρωπαίων ''κιμά'', αποφασίζοντας να κλείσει τα βόρεια σύνορά της, γιά να μην της φύγουν οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες προς ευρωπαϊκές χώρες. 'Ετσι, μετά το ''success story'' στην οικονομία επί Σαμαρά, ένα ακόμα ''success story'' επί Τσίπρα, προστέθηκε στο ενεργητικό του άξιου πολιτικού-κομματικού κατεστημένου της μνημονιο-κώσταινας. Ενδεικτική και η δήλωση του (συν-κυβερνούντα) υπουργού 'Αμυνας: ''Αν επιχειρήσουν να μας πάρουν τους πρόσφυγες, θα το κάνουμε κούγκι''. Οι κακόγλωσσοι λένε ότι τα σύνορα έκλεισαν γιά να μην φύγουν οι...'Ελληνες, επειδή δεν αντέχουν κι άλλα ''success story'' των κυβερνήσεων που επιλέγουν.
Μήτσος Αβραμόπουλος: ''Αν δεν ήμουν εγώ Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, η Ελλάδα δεν θα είχε τέτοια μεγάλη επιτυχία''.
Σημ.: Δεν δόθηκαν ''μίζες'' από την Siemens σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Φιλανθρωπικές δωρεές ήταν, όπως εκτιμά η ελληνική ''δικαιοσύνη''
''Θαύμα'' στην Αμερική: Έπεσε η τιμή του...νοθευμένου "παρθένου ελληνικού ελαιόλαδου"

.......................................................................................................................................................................................................................................

Περισσότερα από 700.000 δολ. τον χρόνο στοιχίζουν οι τρίωρες παρελάσεις-''καρνάβαλοι'' στις 6 παροικίες της Ομογένειας ΗΠΑ, γιά να καμαρώνουν σαν ''γύφτικα σκεπάρνια'' τα αστοιχείωτα-κομπλεξικά προεδρο-ψώνια, μαζί με φελλούς πολιτικούς, φορώντας μία...κορδέλα ''επίσημου''. Και τα ελληνικά σχολεία, ανά τις παρακμάζουσες παροικίες μας, κλείνουν, εξαιτίας έλλειψης χρημάτων.
Και το εντυπωσιακό: ΔΕΝ γίνεται, σε οποιαδήποτε παροικία μας, μία εκδήλωση της προκοπής π.χ. με μιά αξιόλογη ομιλία γιά το ιστορικό της επανάστασης του '21 ή συναφείς εκδηλώσεις ουσίας, που να απευθύνονται βασικά στους νέους μας, αλλά και στους Αμερικανούς συμπολίτες μας.
ΔΕΝ θέλουμε πολυέξοδες παρελάσεις-''καρνάβαλους'', ΑΝΟΗΤΟΙ-άχρηστοι των Οργανώσεων και θλιβερέ αρχιεπίσκοπε Δημήτριε... Ελληνικά σχολεία θέλουμε. Σε 10-15 χρόνια ΔΕΝ θα υπάρχει ελληνική Ομογένεια (ΗΠΑ) με τα μυαλά που έχετε και την ανικανότητα που σας διακρίνει
Κι αυτοί στον ''κόσμο'' τους... Αγνοώντας τα αυτονόητα... Νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ χρειαζόμαστε στην Αμερική, γιά να κρατήσουμε παιδιά και εγγόνια κοντά στην Ελλάδα. 'Οχι πολυέξοδους ''καρνάβαλους'', που αποκαλούμε ''παρελάσεις γιά την εθνική μας επέτειο''. Ακόμα και σήμερα, οι (υποτιθέμενοι) ''απόγονοι σοφών και ηρώων'', παραμένουμε κομπλεξικοί ''φιγουρατζήδες'' και ανιστόρητοι ημιμαθείς, στα ''γκέττο'' μας αλα Αστόρια Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί, να μας έχουν ταυτίσει με... σουβλάκια, πανηγύρια και ''ώπα''.

Τι παθαίνουμε όταν ανιστόρητοι τυχοδιώκτες, ''πολιτικάντηδες της Ομογένειας'', ασχολούνται με σοβαρά ζητήματαΠαρέλαση γιά 25η Μαρτίου, Νέα Υόρκη: 'Ενα ''τουρκομπαρόκ'' -όλα γιά το χρήμα- που προσβάλει την εθνική μας επέτειοΗ Ομογένεια προς τους ασπόνδυλους ελληνικής Ομοσπονδίας ''γκέττο'' Αστόριας (που διοργανώνει την παρέλαση γιά... οικονομικό κέρδος): ''Αφού είστε ανίκανοι, ανιστόρητοι, δώστε την διοργάνωση της παρέλασης, που την εξευτελίσατε, στον μπακαλόγατο Cats και στα γιαούρτια-FAGE''Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στο Μανχάτταν: ''Εθνική εμπορική παρέλαση, ημέρα ελληνικής υπερηφάνειας'', με την εγγύηση του ''μπακαλόγατου Cats'' και των γιαουρτιών FAGE
Χρόνο με τον χρόνο η ετεροχρονισμένη παρέλαση γιά την εθνική μας επέτειο στο Μανχάτταν (εφέτος θα γίνει 10 Απριλίου), ''μικραίνει''. Η συμμετοχή κόσμου μειώνεται δραματικά και κατάντησε, η άλλοτε μεγάλη παρέλαση, να γίνεται με παρελαύνοντες και θεατές, που δεν ξεπερνούν συνολικά τις 7-8.000. Φυσικά, γιά τους χρήζοντες ψυχίατρου διοργανωτές Ομοσπόνδυλους, οι θεατές ξεπερνούν τις... 100.000(!!!). Γιά τους καρεκλοκένταυρους της διοργανώτριας ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης (που ζει από το χρήμα της παρέλασης), δεν έχει σημασία που ο κόσμος, η Ομογένεια, δεν συμμετέχει. Γι' αυτούς παίζει πρωτεύοντα ρόλο η... φιγούρα τους, καμιά ''αρπαχτή'' και η φωτογραφία τους με τους... επίσημους.
Από τότε που η ''εθνική παρέλαση'' έγινε τόπος προβολής των προϊόντων κάθε νεόπλουτου Αμερικανοέλληνα, η Ομογένεια δεν συμμετέχει μαζικά και η πόλη της Νέας Υόρκης (δημοτικό Συμβούλιο) αναρωτιέται, αν πρέπει να γίνεται η μικρή-φθίνουσα ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο Μανχάτταν ή να μεταφερθεί στο ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας.
Οι αιτίες της παρακμής πολλές. Αλλά η γελοιοποίηση της τελευταίας 10ετίας με τις ''εξέδρες'' του ''μπακαλόγατου δισεκατομμυριούχου Cats'' απέναντι από αυτήν των επίσημων, με πολύ...''ώπα'', όπου μόνο...''τσιφτετέλι αλα Τούρκα'' δεν χορεύεται την ώρα της παρέλασης, έδωσαν την ''χαριστική βολή'' στην άλλοτε δυναμική ημέρα εορτής. Οι διοργανωτές -άσχετα αφηνιασμένα και μη, ψώνια- καλούν ως ''τελετάρχες'', επιχειρηματίες, τηλε-περσόνες, τηλε-''ήρωες'' και γραφικούς πολιτικούς. Δηλαδή, τα ίδια και τα ίδια χαζά, σε επανάληψη, κάθε χρόνο.
Αλλά, ως ανιστόρητοι γελωτοποιοί, ουδέποτε κάλεσαν -ως μόνο τελετάρχη- τον δήμαρχο της πόλης Greece (Ελλάδα) που ευρίσκεται στα βόρεια της Πολιτείας Νέας Υόρκης. Η πόλη Greece, σύμφωνα με το ιστορικό της, ''δημιουργήθηκε τον χρόνο 1822 και ονομάστηκε Ελλάδα γιά να τιμήσει τον αγώνα των Ελλήνων κατά των Τούρκων γιά ανεξαρτησία (με την επανάσταση του 1821). Επίσης, πήρε το όνομα Ελλάδα, ως αναγννώριση της μεγάλης προσφοράς της αρχαίας Ελλάδας στην ανθρωπότητα, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό''. Ποιός ανιστόρητος-αστοιχείωτος πρόεδρος Π. Γαλάτουλας και ποιός αμαθής-ημιμαθής του Συμβούλιου της αμαρτωλής-''σκανδαλιάρας'' διοργανώτριας Ομοσπονδίας, να σκεφθεί και να πράξει το αυτονόητο; Προτιμούν τα ίδια και τα ίδια, εξάγοντας και στο Μανχάτταν την ''γκεττοποίηση'' της Αστόριας, με τις ευλογίες του γραφικού έμπορα-Αρχιεπίσκοπου, που αρέσκεται να δηλώνει και... ''αρχηγός της Ομογένειας''.
Σημ. 1: Tο ''άρμα'' της FAGE (βλέπε φώτο) που παρελαύνει με αξιωματούχο-ψώνιο της Ομοσπονδίας Nέας Υόρκης πάνω του να χαιρετά, μας έχει μπερδέψει, επειδή δεν καταλαβαίνουμε αν ιδρύθηκε η εταιρία τον χρόνο 1821 ή αν ετοιμάζει γιαούρτι με όνομα ''1821''
Σημ. 2: Αναμένουμε να δούμε ποιοί διαπλεκόμενοι ''πολιτικοί νάνοι'' Ελλάδας ''θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εθνική παρέλαση''. Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, ποιοί θα κάνουν τουριστικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη με κρατικό χρήμα, ουσιαστικά γιά ψώνια και καλοπέραση.
Σημ. 3: Κοντά μισό εκατομ. δολάρια στοιχίζει στην Ομογένεια Νέας Υόρκης η παρέλαση-''τουρκομπαρόκ'' των 3 ωρών. Και τα ελληνικά σχολεία κλείνουν, εξαιτίας έλλειψης χρημάτων. Αλλά τι χρειάζονται τα ελληνικά σχολεία; 'Εχουμε τους προεδροπαράγοντες και τον κωμικό αρχιεπίσκοπο.

Το φαινόμενο Φίλιπ Κρίστοφερ: Γιά 20-25 χρόνια επικεφαλής της ''χοροεσπερίδας στο Χίλτον'' παραμονή παρέλασης, όπου διανέμονται ''τιμητικές πλάκες'' σε κλούβιους και μη. Γιά 20-25 χρόνια ο ίδιος άνθρωπος επικεφαλής. Ολόκληρη Ομογένεια Νέας Υόρκης, άλλον δεν έχει; Και ο ίδιος από μόνος του, ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει ότι έπρεπε να είχε αποχωρήσει; Τόσο μεγάλο ''ψώνιο'' κατάντησε;

Η ανευθυνότητα-αδιαφορία των τυχοδιωκτών-απατεωνίσκων που ηγούνται της Οργάνωσης, δεν έχει όριαΔεν είναι ασφαλές το κτίριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, στην Αστόρια Νέας Υόρκης
Σοβαρές παραλείψεις-παραβιάσεις νομοθεσίας, απαγορευτική η χρήση του κτίριου γιά συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις, κίνδυνος και γιά πυρκαγιά. Το ζήτημα τέθηκε και στην γενική Συνέλευση (10 Φεβρουαρίου 2016), αλλά ο πρόεδρος Π. Γαλάτουλας, ενώ γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα, αρνήθηκε να τα συζητήσουν. Ακόμα στα αρχεία του Δήμου, το κτίριο (22-51 29th Street, Astoria) αναφέρεται ως...''Εβραϊκή Συναγωγή''.
H Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, είχε ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ από την διοργάνωση της παρέλασης, περίπου 1,5 εκατομ. δολ. την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις και οικονομικούς απολογισμούς. Χρησιμοποιεί τα χρήματα της Ομογένειας (το καθαρό κέρδος), που υποτίθεται δίνονται μόνο γιά την παρέλαση, γιά ''λειτουργικές ανάγκες'' της κ.ά. Το ερώτημα: ΠΟΥ πήγαν αυτά τα χρήματα, αφού ούτε επισκευές έγιναν;

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου