Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ο αντιστασιακός Νίκος Τόσκας ...φτιάχνω μαζί σας το δικό μου παραμύθι!!!

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Κι αντί να ψάχνεις τριαντάφυλλα στα στήθη αυτών που χάμω τα πετάξανε 
Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι αλλιώς τη βάψαμε

Σχετικό: Το άκρον άωτον του σουρεαλισμού της "αριστερής" κυβέρνησης Τσίπρα...
«Κρυφοί φάκελοι» ανακαλύφθηκαν στο υπουργείο
Εξάλλου, ο κ. Τόσκας ενημέρωσε το Σώμα ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρχαν 2.200 «κρυφοί φάκελοι» «από χαλεπούς καιρούς», τους οποίους «ανακάλυψε με μεγάλη δυσκολία» και για τους οποίους -όπως είπε- είχε δοθεί παράταση μέχρι το 2027 να μείνουν κλειστοί. «Ξέρετε ποιους αφορούσαν οι φάκελοι αυτοί; Ξέρει ο κ. Δένδιας κι ο κ. Κικίλιας. Από Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι Χαρίλαο Φλωράκη», είπε και προσέθεσε ότι θα δοθούν αυτά τα στοιχεία και θα ενημερωθεί η Βουλή. . (http://tinyurl.com/z3hto4u)

Κάηκαν ή δεν κάηκαν οι φάκελοι των πολιτικών αντιφρονούντων; Βεβαίως και κάποιοι κάηκαν. Στη φωτογραφία ένας από τους χιλιάδες φακέλους κομμουνιστών της Αστυνομίας, που κάηκαν το 1989 στην υψικάμινο κοντά στον Ασπρόπυργο της Ελευσίνας...όπως και άλλων πολιτών επιλεκτικά και ευτυχώς διασώθηκε σε σύνολο 17.500.000 φακέλων.

(βλέπε, Κείμενο-ρεπορτάζ της Ειρήνης Προμπονά με θέμα: 

"Πολλές φορές οι μύθοι είναι πιο επικίνδυνοι από την πραγματικότητα".
Ένα χαρακτηριστικό τμήμα του ρεπορτάζ: "Η καταστροφή των φακέλων κοινωνικών φρονημάτων, στο πλαίσιο της Εθνικής Συμφιλίωσης ήταν μια τραυματική εμπειρία για τους ιστορικούς ερευνητές, καθώς χάθηκε πολύτιμο υλικό για μελέτη και συμπεράσματα της πιο μελανής σελίδας της νεότερης ιστορίας της χώρας «υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και -εν τέλει- της λήθης του παρελθόντος». Οι διασωθέντες απο την πυρά φάκελοι προορίζονταν ν’ ανοίξουν το 2010 αλλά τελικά αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστοί 20 χρόνια ακόμα."

Επίσης και ένα "τακτοποίησης ημετέρων":
Τα στοιχεία είναι πολλά και εάν ψάξεις στο διαδίκτυο Πάρα Πολλά, "ών ούκ έστιν αριθμός".

Τι μάθαμε λοιπόν από τον φερόμενο ως αντιστασιακό, ότι υπάρχουν και  2.200 «κρυφοί φάκελοι» «από χαλεπούς καιρούς», τους οποίους «ανακάλυψε με μεγάλη δυσκολία» και ως εκ τούτου δεν βρήκε και τον δικό του; ή τι ήθελε να πει για αυτό που το γνωρίζουμε όλοι μας, ότι δεν υπάρχουν άλλοι φάκελοι και ότι δεν αντικαταστάθηκαν ηλεκτρονικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με τα νέα "κομματικά κριτήρια";
Βεβαίως και το ξέρει και μάλιστα από την εποχή Μπεγλίτη που τα "αξιοκρατικά κομματικά κριτήρια" τον έφεραν στο υπουργείο και μετά ήρθε με πράξεις το "ΠΡΑΤΤΩ" και η έτερη "αξιοκρατική επιλογή" στο Επικρατείας και σε δύο σημαντικά υπουργεία και μάλιστα στο ένα που δήθεν θα εύρισκε και τον πολυπόθητο αντιστασιακό φάκελό του.

Τέλος... Εμείς περί του αναφερόμενου ατόμου έχουμε γράψει, "Βλέπε Τόσκας"
 και μάλιστα η εκλεκτή διαδικτυακή φίλη μας Μαργαρίτα Ισιδώρου:
Το άκρον άωτον του σουρεαλισμού της "αριστερής" κυβέρνησης Τσίπρα...

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

ΥΣ: Τίμιε αναγνώστη μας - Το κείμενο έχει τη σχετική αξία του, εάν έχεις το διαθέσιμο χρόνο να ανοίγεις και τους σχετικούς συνοδευτικούς συνδέσμους. Εκεί βρίσκεται η ουσία και το ενδιαφέρον του θέματος - Το κείμενο είναι απλά ο σκελετός.


Σημείωση: "Ο ... αντιστασιακός κ. Τόσκας"

Τύχη αγαθή έφερε ώστε χθες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να ξεφυλλίσουμε μια "Αστυνομική Ανασκόπηση". Και λέμε τύχη αγαθή, καθώς
πολύ μας διασκέδασε.

Διαβάζουμε στα βιογραφικά στοιχεία του κ. υπουργού.


"Γεννήθηκε στην Αθήνα... Είναι παντρεμένος...
- Συμμετείχε σε αντιστασιακή ομάδα πριν την είσοδο του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971"

Για να μην κάνουν κόπο στο υπουργείο, παραθέτουμε τις κυριότερες οργανώσεις του αντιδικτατορικού αγώνα, για να την προσθέσουν στο επόμενο φύλλο. Συνιστούμε όμως να τις δουν την καθεμία ξεχωριστά πριν να καταλήξουν σε απόφαση, γιατί κάποιες από αυτές, ιδρύθηκαν μετά το ... 1971! Τότε δηλαδή που ο κ. Τόσκας φόρεσε το μπερέ με το πουλί...

Καλή μελέτη...

Οι κυριότερες οργανώσεις που έδρασαν την περίοδο της της Χούντας των Συνταγματαρχών ήταν οι παρακάτω. Το Πανελλήνιο Αντιδικτατορικό Μέτωπο ή Πατριωτικό Αντιδικτατορικό Μέτωπο (ΠΑΜ) που ιδρύθηκε στα τέλη Απριλίου 1967, αρχικά ως Πατριωτικό Μέτωπο (ΠΜ), η Δημοκρατική Άμυνα (ΔΑ) που ιδρύθηκε το Μάιο 1967, το Εθνικό Κίνημα Δημοκρατικής Αντιστάσεως (ΕΚΔΑ): που ιδρύθηκε το Μάιο 1967, η Οργάνωση Ρήγας Φεραίος, οι Δημοκρατικοί Σύνδεσμοι (ΔΣ), το Αντιδικτατορικό Εργατικό Μέτωπο (ΑΕΜ), το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (ΠΑΚ), που ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου στη Σουηδία, το Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα Κρήτης (ΕΑΚΚ), η Ελληνική Αντίσταση, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ), το Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα (ΕΔΚ), οι Δημοκρατικές Επιτροπές Αντιστάσεως (ΔΕΑ), ο Εθνικός Αντιδικτατορικός Στρατός (ΕΑΣ), το Κίνημα 20ης Οκτώβρη, το Αντιδικτατορικό Αγροτικό Μέτωπο της Υπαίθρου (ΑΑΜΥ), η Ελληνική Μαχητική Αντίσταση (ΕΜΑ) η Ελληνοευρωπαϊκή Κίνηση Νέων (ΕΚΙΝ), η Εταιρεία Μελέτης Ελληνικών Προβλημάτων (ΕΜΕΠ), η Αντι-ΕΦΕΕ, η Κομματική Οργάνωση Σπουδαστών (ΚΟΣ), η Προοδευτική Πανσπουδαστική Σπουδαστική Παράταξη (ΠΠΣΠ), η Αντιφασιστική Αντιιμπεριαλιστική Σπουδαστική Παράταξη Ελλάδας (ΑΑΣΠΕ), το Κίνημα Εθνικής Αντιστάσεως (ΚΕΑ), η Λαικη Αντιστασιακη Οργανωση Σαμποταζ (ΛΑΟΣ), το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (ΕΚΚΕ), οι Φοιτητικές Ενώσεις Αντίστασης (ΦΕΑ). Η Σοσιαλιστική Φοιτητική Πρωτοπορία (ΣΦΠ), το Εθνικό Αντιστασιακό Συμβούλιο (ΕΑΣ), το Αγωνιστικό Μέτωπο Ελλήνων Εξωτερικού (ΑΜΕΕ), η Ένωση Εθνικής Σωτηρίας, οι Ελεύθεροι Έλληνες, η Ένωση Εθνικής Σωτηρίας, το Απελευθερωτικό Κίνημα Ελλάδας (ΑΚΕ), οι Υπερασπιστές της Ελευθερίας, Αντίσταση Απελευθέρωση Ανεξαρτησία (ΑΑΑ), οι Αόρατοι Αγωνιστές του Ελληνικού Έθνους, κ.α

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.