Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πάνω από ένα εκατομμύριο gmail λογαριασμοί στο στόχαστρο κυβερνητικών hackers

Στην αποκάλυψη ότι, πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμοί Gmail είναι πιθανό να έχουν γίνει στόχος κυβερνητικών hackers, προχώρησε η ίδια η Google.


Gmail_logo
Καθώς οι μυστικές υπηρεσίες αναζητούν τρόπους συλλογής πληροφοριών -ανά τον κόσμο- που σχετίζονται με διάφορες δραστηριότητές τους προχωρούν και σε χακάρισμα ηλεκτρονικών ταχυδρομίων. Η Google εδώ και λίγο καιρό είναι σε θέση να εντοπίσει τέτοιους είδους hackers που υποστηρίζονται από κυβερνήσεις κι ενημερώνει πελάτες της, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν επηρεαστεί ή μπορεί να επηρεαστούν προκειμένου να προστατευθούν.
Ταυτόχρονα, μια αναβάθμιση της υπηρεσίας δίνει τη δυνατότητα σε όσους διαθέτουν gmail να ασφαλίζουν τον λογαριασμό τους. Γεγονός όχι και τόσο ευχάριστο για το FBI στη διαμάχη του με την Apple σχετικά με το «ξεκλείδωμα» του iPhone.
Η Google δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί και ούτε εξήγησε πότε ακριβώς έγιναν οι επιθέσεις. Αλλά η εταιρία δήλωσε ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι στόχοι και συχνά η λίστα περιλαμβάνει ακτιβιστές, δημοσιογράφους και διάφορους διαμορφωτές πολιτικής με ακτιβιστικές δράσεις σε όλον τον κόσμο. ...

Όταν μια επίθεση εντοπίζεται μια ροζ καρτέλα προειδοποίησης εμφανίζεται στην κορυφή του Gmail προτρέποντας τους χρήστες που έχουν επηρεαστεί να προστατεύουν καλύτερα τον εαυτό τους.
Εκτός από τη συγκεκριμένη καρτέλα, πλέον οι χρήστες λαμβάνουν και μια ολοσέλιδη προειδοποίηση με οδηγίες για το πώς να μείνουν ασφαλείς, όπως δήλωσε η εταιρία σε μια ανακοίνωσή της την προηγούμενη Πέμπτη. Αυτό θα δείτε αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να χακάρει τον λογαριασμό σας:
new-gmail-government-hackers-warning
Η Google δήλωσε ότι αυτές οι προειδοποιήσεις είναι σπάνιες και ότι, λιγότερο από το 0,1% των χρηστών τις λαμβάνουν. Ωστόσο το Gmail δεν είναι μια startup που προσπαθεί να επιτύχει. Είναι μια υπηρεσία που έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες οπότε το λιγότερο από το 0,1% των χρηστών μεταφράζεται σε περίπου 1 εκατομμύριο χρήστες.
Επίσης η Google δήλωσε πρόσφατα ότι βελτιώνει τις προειδοποιήσεις ασφαλούς περιήγησης που εμφανίζονται στην υπηρεσία email της κάθε φορά που κάποιος χρήστης κάνει κλικ σε ύποπτο σύνδεσμο που μπορεί να οδηγήσει σε malware ή επιθέσεις phishing. Οπότε μην εκπλαγείτε αν δείτε στο μέλλον αυτό:
3
H Google θέλει να βελτιώσει περαιτέρω την κρυπτογράφηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της και γι αυτό υπέγραψε συνεργασία με τη Comcast, τη Microsoft και τη Yahoo για την προώθηση του SMTP STS προτύπου. Ουσιαστικά η Google και οι συνεργάτες της θέλουν να βεβαιωθούν ότι ένα κρυπτογραφημένο email παραμένει κρυπτογραφημένο σε όλη τη διαδρομή από τον αποστολέα στον παραλήπτη.
Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από το SecNews

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.