Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Σαν σήμερα έφυγε ο Βίκ (Vittorio Arrigoni)... Zει στις καρδιές των Ελεύθερων!

Σχετικά αρχείου: 
Σαν σήμερα δολοφόνησαν τον Βικ στη Γάζα... Εμείς δεν τον ξεχνάμε! - ZEI!
Aπό το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας - http://nikosklitsikas.gr/

Ο Vittorio “έφυγε”…
Η γνωριμία με τον Ανθρωπο, φίλο, αδελφό, σύντροφο Βίκ... ξεκίνησε με τους βομβαρδισμούς της Γάζας, τον Δεκέμβρη του 2008. Όποτε μπορούσε να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο μου μιλούσε για τη φρίκη εκείνου του χυδαίου κι άνανδρου πολέμου Γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού της Γάζας. Μου έλεγε πως ήθελαν να εξοντώσουν τα παιδιά, το μέλλον της Παλαιστίνης. Μου έλεγε πως η μόνη βοήθεια θα ήταν η "ανθρώπινη ασπίδα"... να έμπαιναν δηλαδή στη Γάζα Ευρωπαίοι πολίτες.
Έτσι, μόλις δόθηκε η ευκαιρία μπήκαμε κι ορισμένοι Έλληνες κι Ελληνίδες στη βομβαρδιζόμενη Γάζα: (Οι ελληνικές αποστολές-ανθρώπινη ασπίδα στη βομβαρδιζόμενη Γάζα: Η Παλαιστίνη χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη κι όχι ψέματα και φιλανθρωπία!)
Όλα διαφορετικά από ότι μετέδιδαν τα ΜΜΕ... οι δήθεν ανταποκριτές των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών από τη Γάζα, από τους κήπους των ξενοδοχείων πολυτελείας του Ισραήλ, όπως κι ο κ. Χαρίτος, τότε ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Τελ Αβιβ, σήμερα...
κεντρικό πρόσωπο στην ΕΡΤ. Μπήκε στη Γάζα, μία ημέρα μετά το τέλος των βομβαρδισμών. Τον συναντήσαμε στο συνοριακό φυλάκιο της Ράφα, όταν εμείς αποχωρούσαμε και μείναμε έκπληκτοι πως μετέδιδε από τη Γάζα, ενώ δεν βρισκόταν στη Γάζα.
Μέσα στη βομβαρδιζόμενη Γάζα, εμείς στην Αλ Καράρα και μια ζώνη που ήταν υπό την κατοχή των ισραηλινών, μας χώριζε από τον Βίκ στις πολυκατοικίες της άλλης πλευράς. Έτσι μιλούσαμε στο κινητό, έχοντας μια απαγορευτική ζώνη ενός χιλιομέτρου,  που δεν επέτρεπε να βρεθούμε, έστω και με τους συνμεχείς κι αδιάκοπους βομβαρδισμούς.
Κι εκ νέου τον Μάη του 2009, με το "Καραβάνι της Ελπίδας" από τη Γένοβα, την πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια που μπήκε στη Γάζα μετα τους βομβαρδισμούς, μετά από μια πανευρωπαϊκή καμπάνια αλληλεγγύηςμε επικεφαλή τον Γερουσιαστή Fernando Rossi.
Κύριο χαρακτηριστικό του Βικ, η ευγένειά του που μας σκλάβωνε.
Το Γενάρη του 2010 μας βρήκε στο Κάιρο, όταν μετά από μια επίσκεψή του στην Ιταλία, προσπαθούσε να ξαναμπεί στη Γάζα. Η ελληνική αποστολή, μαζί με δεκάδες αποστολές από όλη την Ευρώπη, επισκέφθηκε τη Γάζα στην πρώτη επέτειο των βομβαρδισμών.
Δεν κατορθώσαμε να τον συμπεριλάβουμε στη δική μας αποστολή. Οι Αιγυπτιακές αρχές ήταν κατηγορηματικές: «Ο Arrigoni δεν θα μπει στη Γάζα»!
Εκείνος δεν ανησυχούσε τόσο για την άρνηση των Αιγυπτίων, αλλά για ένα «ασήμαντο» γεγονός: να μην μπορέσουν να περάσουν μέσα στη Γάζα και να παραδοθούν παιδικά ρουχαλάκια στο ορφανοτροφείο της Γάζας, με ανάπηρα παιδάκια από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Του κάναμε το "χατίρι", μπροστά στην επιμονή του, δηλώνοντάς του ότι δεν δεσμευόμαστε πως θα περάσουν στη Γάζα (από τους ελέγχους των Αιγυπτιακών αρχών) και ίσως τα εγκαταλείπαμε στα σύνορα…
Πήρε το ρίσκο…
Τα πήραμε μαζί μας και τα περάσαμε... μέσα στη Γάζα (σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών). Τα παραδώσαμε στον Ahmed… δεν μάθαμε τι πορεία είχαν…
Μέρες μετά, ο δικός μας Βικ, έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με θέμα "ευχαριστώ" (ευχαριστούσε το "τίποτα" η μεγάλη κι ευγενική καρδιά του Βικ ...το αυτονόητο, μέσα από τα μάτια των ανάπηρων παιδικών ψυχών του ορφανοτροφείου της Γάζας), με δυο λόγια και λίγες φωτογραφίες…
Το δημοσιοποιούμε στη μνήμη του… στα όνειρά του για ειρήνη και λευτεριά, όπως τόνιζε….
From: Vik Utopia
Date: 2010/1/28
Subject: grazie
Molte grazie Niko,
come puoi vedere i pensieri degli amici italiani hanno vestito l'infanzia negata di Gaza,
e questo è merito vostro.
Ringrazia da parte mia i compagni greci,
e speriamo di reincontrarci tutti al più presto.
Vik
ps.
io torno a provarci al Cairo domenica.
"Πολλά ευχαριστώ Νίκο,
όπως μπορείς να δεις, οι σκέψεις των ιταλών φίλων έντυσαν την απαγορευμένη στη Γάζα παιδική ανάπτυξη κι αυτό έγινε χάρη σ’ εσάς.
Ευχαρίστησε από μέρους μου τους έλληνες συντρόφους και ας ελπίσουμε να ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί το συντομώτερο.
Βικ
Υ.Γ. εγώ θα επιστρέψω και θα ξαναπροσπαθήσω από το Κάιρο την Κυριακή".

Κι ο Βίκ επέστρεψε... ξαναμπήκε στη Γάζα. Έγινε εφιάλτης για τους ισραηλινούς δολοφόνους. Ήταν ο μαναδικός δυτικός πολίτης μέσα στη Γάζα, που σχεδόν καθημερινά αρθρογραφούσε στην ιταλική εφημερίδα "Il Manifesto" και διέψευδε όλα όσα μετέδιδαν τα "έγκυρα" διεθνή ΜΜΕ.
Σαν σήμερα, στις 15 Απρίλη 2011, σαλαφίτες (οι τζιχαντιστές της περιβόητης "αραβικής άνοιξης") που προσφέρουν υπηρεσίες στο σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς της Παλαιστίνης, τον δολοφόνησαν.
Δύο δολοφόνοι συνελήφθησαν από τις αρχές της Γάζας. Καταδικάστηκαν σε θάνατο... και η Μάνα του Βίκ, Μάνα ηρωίδα και με τις ίδιες ανθρωπιστικές ιδέες και αρχές του γιού της, παρακάλεσε να μην εκτελεστούν κι η ποινή τους μετατράπηκε -με αίτημα της Μάνας που δολοφόνησαν το παιδί της- σε ισόβια.
Όμως, η "αραβική άνοιξη" είχε ανάγκη τους δολοφόνους σε ολόκληρο τον πλανήτη, μιας και είχε ξεκινήσει ο "εκδημοκρατισμός" της Συρίας, για να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ". Και η "αραβική άνοιξη" έχει συγκεκριμένους υποστηρικτές κι οργανωτές στη Μέση Ανατολή: Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ισραήλ, Τουρκία... και φυσικά ολόκληρη την "πολιτισμένη" δύση.
Έτσι, τον Φλεβάρη του 2013, δικαστήριο της Γάζας (Εφετείο), με πιέσεις από τις χώρες που στήριξαν, εξόπλισαν και χρηματοδότησαν τους "εξεγερμένους" στη Συρία, μειώνει την ποινή των δολοφόνων σε 15 χρόνια και μετά από λίγες ημέρες αποφυλακίζονται, με αιτιολογία την "καλή διαγωγή".
Το Εφετείο της Γάζας, πήρε την "απόφαση" μέσα σε 5 λεπτά και χωρίς καν να μιλήσουν ή να εξηγήσουν τους λόγους που δολοφόνησαν τον Βίκ... 
Η ιταλίδα Meri Calvelli, μέλος της ίδιας ανθρωπιστικής οργάνωσης του Βίκ και φίλη του Vittorio Arrigoni, παρακολούθησε τη υποτιθέμενη "δικαστική" εξέλιξη και είναι καταπέλτης: "Όλα ήταν προαποφασισμένα, η διαδικασία δεν κράτησε 5 λεπτά. Οι δικαστές περιορίστηκαν να ανακοινώσουν την μείωση της ποινής. Η κυβέρνηση της Χαμάς έχει τις ευθύνες για τις πιέσεις που δέχθηκε...".
18 Νοέμβρη 2013... Ο φίλος Γερουσιαστής Fernando Rossi, μεταφέρει από τους πρώτους την είδηση, ως εξής:
"Κάποιος να ειδοποιήσει την οικογένεια του Arrigoni και οι "αριστεροί" που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στη Λομβαρδία, υπέρ των τρομοκρατών σαλαφιτών, των εισβολέων στη Συρία, πως μεταξύ των τρομοκρατών που σήμερα τελείωσε ο ηρωικός στρατός της Συρίας, είναι κι ο σαλαφίτης Amer Abou Goulè, ο δολοφόνος του Vittorio Arrigoni.
Ο Amer Abou Goulè, εισήλθε στη Συρία μαζί με δεκάδες χιλιάδες τρομοκράτες, υπολογίζονται σε 90.000, στρατολογημένοι, εκπαιδευμένοι, εξοπλισμένοι και χρηματοδοτούμενοι από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία, την "δυτικοποιημένη" Λιβύη. Μισθοφόροι από 83 χώρες...".
Ο Amer Abou Goulé, ο δολοφόνος του Μάρτυρα Vittorio Arrigoni, συνάντησε στο Χαλέπι τον Αραβικό στρατό της Συρίας, που εκδικήθηκε τη δολοφονία του Βίκ.
Δεν θα άρεσε στον Βίκ, αλλά εμείς ευχαριστούμε τους Σύρους που φυλάνε Θερμοπύλες!
Ήταν στην καρδιά μας… Ζει για πάντα κι έγινε παγκόσμιο σύμβολο ο Βίκ.
Η σιωνιστική κατοχή στην Παλαιστίνη συνεχίζεται...
Ο δολοφονικός αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζεται...
Οι αραβικές μοναρχίες με τα σκοταδιστικά δικτατορικά καθεστώτα, υποτάχθηκαν στους σιωνιστές...
Η "ανανεωτική" κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή "αριστερά" έγινε φορέας της "αραβικής άνοιξης", του μαύρου χειμώνα για τους λαούς που υποτάχθηκαν... και υπηρέτης της "νέας τάξης"...
Συνεχίζουμε στο δρόμο του Βίκ... Αντισταθείτε, όπως είπε χθες κι εθνικός μας ήρωας Μανώλης Γλέζος.
Η νίκη του λαού της Συρίας, μετά από πέντε (5) χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης, είναι η απόδειξη πως όσοι αγωνίζονται νικούν!

* Ποιος ήταν ο Vittorio Arrigoni;
Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Όταν κατορθώσαμε να περάσουμε μέσα στη Γάζα τα ρουχαλάκια για το ορφανοτροφείο της Γάζας, για παιδιά με ειδικές ανάγκες, η ευτυχία του Βίκ ήταν το χαμόγελο αυτών των αγγέλων.
Για να δείξει τη χαρά του, για να "ευχαριστήσει" που περάσαμε το "τρομοκρατικό" υλικό, έστειλε φωτογραφίες με τα παιδάκια που φορούν τα ρούχα μας, τα ρούχα που τους πήγαμε!
Αυτός ήταν ο Βίκ!
[ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που μας έστειλε]













** Για τους Γαζιώτες είναι Μάρτυρας και δεν τον ξεχνούν...
Να πως τίμησαν τη σωρό του:








========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.