Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με τους πρόθυμους 153: «Ουκ αισχύνει, ω Αισχίνη, ή της πόλεως αισχύνη, καταισχύνεις αισχύνης;»


Ο Αισχίνης ήταν μεγάλος Αθηναίος ρήτορας, ο ισχυρότερος υπέρμαχος της λεγόμενης «Μακεδονικής μερίδας» των Αθηνών και συνάμα φοβερός πολιτικός αντίπαλος του Δημοσθένη.
Δεν σπούδασε φιλοσοφία, διότι ήταν φτωχικής καταγωγής, αλλά αναδείχθηκε σαν ρήτορας στην πρακτική.
Πριν γίνει ρήτορας υπήρξε αθλητής, ηθοποιός και δημόσιος υπογραμματέας.
Για τον ηρωισμό του δε, που έδειξε στη μάχη των Ταμύνων, στεφανώθηκε από τον στρατηγό Φωκίωνα.
Επί είκοσι ολόκληρα χρόνια ήταν ο κύριος αντίπαλος του Δημοσθένη σε πολιτικούς και σφοδρούς δικαστικούς αγώνες, στους οποίους όμως η υπεροχή του τελευταίου κρίνεται ως ιστορικά αναμφισβήτητη. Αρχικά ήταν εναντίον του Φιλίππου.
Αργότερα όμως μετέγνωσε και τάχθηκε με τους ειρηνιστές. Κατόπιν στάλθηκε σαν πρέσβης στον Φίλιππο, όπου το 346 π.Χ. συνέβαλε στη σύναψη της γνωστής σαν «Φιλοκράτειας ειρήνης».
Ο Δημοσθένης κάποτε, λογοπαίζοντας με το όνομα του Αισχύνη, το είπε το περίφημο εκείνο:
«Ουκ αισχύνει, ω Αισχίνη, ή της πόλεως αισχύνη, καταισχύνεις αισχύνης;» 
(Δεν ντρέπεσαι Αισχίνη, εσύ, που αποτελείς τη ντροπή της πόλης, να καταντροπιάζεις τη ντροπή;).
Από τους λόγους που σώθηκαν μόνο τρεις δικανικοί, τους οποίους εκφώνησε σε δίκες, με αντίπαλο τον Δημοσθένη: ο «Κατά Τιμάρχου», ο «Κατά Κτησιφώντος» και ο «Περί παραπρεσβείας».
Ο Αισχίνης ήταν προικισμένος με ωραία μεταλλική φωνή και ισχυρή λογική.
Παράλληλα όμως ήταν εμπαθής, βίαιος, άδικος και όχι, σπάνια, πήρε δώρα από τον Μακεδόνα ...
Βασιλέα Φίλιππο. Πέθανε σε ηλικία 79 ετών στη Ρόδο, όπου ίδρυσε ονομαστή ρητορική σχολή, διδάσκοντα σ’ αυτή με επιτυχία, ως το θάνατό του.
(ΑΙΣΧΙΝΗΣ (389 - 314 π.Χ.)


Αυτά τα ολίγα με την "διαβολή", κατά Τσίπρα (ως ο "μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας"), Περὶ τοῦ στεφάνου §§ 256-266

Τίτλος
Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων
Τύπος
Σχέδιο νόμου
Υπουργείο
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Επιτροπή
Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων
Φάση Επεξεργασίας
Συζητήσεις και Ψήφιση
Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας
07/05/2016
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν
δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν
ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις
                
Αιτιολογική Έκθεση & Λοιπές Συνοδευτικές Εκθέσεις
          
Ημ. Κατάθεσης
22/04/2016
Εισηγητές
Σχετικές Συνεδριάσεις Επιτροπής
Πρακτικό Έκθεση της Επιτροπής
.pdf
Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής
.pdf
Τροπολογίες
 • Αρ. Τροπολογίας: 418/13 6.5.2016
  Αρχείο: .pdf
  Περιγραφή: Σχετικά με τον τρόπο καταβολής του τιμήματος για κάθε δημοπρατούμενη άδεια επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης και την υποχρέωση των αδειοδοτούμενων παρόχων περιεχομένου να συντάσσουν τις ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.
 • Αρ. Τροπολογίας: 419/14 6.5.2016
  Αρχείο: .pdf
  Περιγραφή: Καθιέρωση ειδικού γραμμικού κώδικα(barcode) ή εικονοστοιχείου σε όλα τα έντυπα Επιβολή προστίμων για τις παραπάνω παραβάσεις Καθιέρωση ειδικών τεχνικών προδιαγραφών
 • Αρ. Τροπολογίας: 420/15 6.5.2016
  Αρχείο: .pdf
  Περιγραφή: Διατάξεις σχετικά με την υποχρέωση υποβολής, από εκδότριες επιχειρήσεις περιοδικών και εφημερίδων, στοιχείων κόστους των αγαθών που περιλαμβάνονται στις εκδόσεις τους ως προσφορές
 • Αρ. Τροπολογίας: 421/16 6.5.2016
  Αρχείο: .pdf
  Περιγραφή: Ρυθμίσεις Φορολογίας Εισοδήματος
 • Αρ. Τροπολογίας: 422/17 7.5.2016
  Αρχείο: .pdf
  Περιγραφή: 1. Ρυθμίσεις θεμάτων υποβολής της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, οικονομικού έτους 2014, από τα υπόχρεα Ν.Π.Δ.Δ. - Ασφαλιστικά Ταμεία. 2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 4172/2013. 3. Απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα έτη 2015 και 2016 για κτίσματα εντός των περιφερειακών ενοτήτων Λευκάδας και Ιθάκης που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του Νοεμβρίου 2015. 4. Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας.
 • Αρ. Τροπολογίας: 423/18 7.5.2016

 • Αρχείο: .pdf
  Περιγραφή: 1. Οργανωτικά θέματα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τον ΟΑΕΔ. 2. Ρύθμιση οφειλών προς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των πτωχών οφειλετών και άλλα θέματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 3.Ένταξη του ΕΤΑΤ και των συνταξιούχων προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος τυ ΕΤΑ (τ.ΕΤΕΑΜ) στον ΕΦΚΑ - αναπροσαρμογή των χορηγούμενων παροχών.
Επιστροφή

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου