Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

"Ξέφυγε" η ιταλική αριστερά;

ESCLUSIVA – Napoli Primavera, in prova il duo-nord coreano Jong Chang Bom e Ri Chol Song
Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας - http://nikosklitsikas.gr/

Απίστευτο, αλλά αληθινό!
Στη δύση, τα ΜΜΕ συχνά πυκνά εμφανίζουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ως ένα δικτατορικό καθεστώς, που καταπιέζει τους πολίτες του, τους έχει οδηγήσει στην πείνα και εξαθλίωση και κυρίως δεν τους επιτρέπει να ταξιδέψουν εκτός χώρας.
Συχνά εμφανίζονται ειδήσεις εκτέλεσης "αντιφρονούντων" ή και συγγενών του "ψυχασθενή δικτάτορα Κιμ". Ειδήσεις ψεύτικες, διανθισμένες με Χολιγουντιανά παραμύθια, που όμως επιτελούν τον σκοπό τους.
Δύο βουλευτές της ιταλικής αριστεράς, του "Δημοκρατικού Κόμματος" (μετεξέλιξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας), με ηγέτη τον πρωθυπουργό Matteo Renzi, κατέθεσαν επερώτηση στην ιταλική βουλή που αφορά μεταγραφές ποδοσφαιριστών από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (την ονομάζουν Βόρεια Κορέα) σε ιταλικές ποδοσφαιρικές ομάδες.
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου και αριστερός βουλευτής Michele Nicoletti, Γραμματέας της...
Διαρκούς Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών σχέσεων της ιταλικής βουλής και η βουλευτής Lia Procopio Quartapelle, μέλος των ίδιων Επιτροπών, αλλά και της
Trilaterale (εκείνου του διεθνούς "οργανισμού", που απέναντί του ωχριά η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και του οποίου μέλη είναι ο γνωστός μας Παπαδήμος, αλλά και ο δοτός πρωθυπουργός της Ιταλίας Monti), ανησυχούν πάρα πολύ για τα "ανθρώπινα δικαιώματα".
Ο αριστερός βουλευτής κι η αριστερή συνάδελφός του, με την επερώτησή τους καλούν την πολιτεία να διερευνήσει και να διαπιστώσει αν παραβιάζονται οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον εκδημοκρατισμό αυτής της χώρας, από μεταγραφές ποδοσφαιριστών σε ιταλικούς συλλόγους. Μάλιστα επισημαίνουν, πως αν έχουν δοθεί χρήματα στους συλλόγους τους -έστω κι ένα ευρώ- για αυτές τις μεταγραφές, παραβιάζεται το ιδεώδες της ευρωπαϊκής δημοκρατίας κι ενισχύεται το δικτατορικό καθεστώς.
Για την ιστορία... πρόκειται για τους εξής αθλητές, που δεν δραπέτευσαν από την πατρίδα τους, αλλά τους θέλουν οι ιταλικοί σύλλογοι για το ταλέντο τους:
 
Choe, ποδοσφαιριστής της Φιορεντίνας
 
Ο επιθετικός Jong Chang Bom, δοκιμάζεται στη Νάπολη του Ντιέγκο Μαραντόνα κι ο τερματοφύλακας Ri Chol Song (αρχική φωτογραφία ανάρτησης)

Η επερώτηση των αριστερών βουλευτών, προκαλεί μια μικρή σύγχυση: είναι φυλακισμένοι οι πολίτες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας κι οι μεταγραφόμενοι ποδοσφαιριστές; Ή ποδοσφαιριστές-κατάσκοποι των μυστικών υπηρεσιών του "αιμοσταγούς δικτάτορα Κιμ";
Για γέλια ή για κλάματα;
Συμπερασματικά: με τέτοια "ευρωπαϊκή αριστερά" δεν χρειάζεται η δεξιά!

Σχετικά:

Σχετικά για τον αριστερό πρωθυπουργό Ρέντζι:  Τώρα 203 ιατρικές εξετάσεις με πληρωμή!

 Χωρίς τον Enrico Berlinguer...

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.