Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Ο «πόλεμος του Θρόνου» στον Αθω: "ΞΕΦΥΓΕ" Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ! Τι_παράλογο (και προσβλητικό για τον Πούτιν) ζήτησε στο Άγιον Όρος...(βάζει) κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες


Από "Press-GR"
Διαφωνία μεταξύ Ιεράς Συνόδου και Πολιτείας σημειώθηκε λίγο πριν την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, στην οποία παρευρέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφέρει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή».
Σε μάχη παρασκηνίου για το ποιος θα καταλάβει έναν… θρόνο στο Αγιον Ορος, ο Βλαντιμίρ Πουτιν ή ο Προκόπης Παυλόπουλος, επιδόθηκαν αγιορείτικες αρχές και Πολιτεία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν καθ οδόν προς τον Αθω για το πολυσυζητημένο προσκύνημά του.
«Νικήτης», εξήλθε τελικά ο κ.Πουτιν, ο οποίος θα παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου από τον επισκοπικό θρόνο, με τον Ελληνα πρόεδρο να μην παρίσταται, μετά την «ήττα», καθόλου στην τελετή και να υποδέχεται τον κ. Πουτιν στα σκαλιά του κτιρίου της Ιεράς Κοινότητας.

«Θύμα» της σύγκρουσης υπήρξε ο Ειδικός Γραμματέας για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ κ. Στάθης Λιάντας, τον οποίο η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικής κοινωνίας με επιστολή της προς το Υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο…

Το όλο θέμα ανέκυψε όταν ετέθη στην συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων της Πολιτείας και της Ιεράς Κοινότητα, για το πού θα καθίσει στην δοξολογία ο πρόεδρος Πουτιν, που είναι και το τιμώμενο πρόσωπο, και πού ο Ελληνας ομόλογός του, κ. Παυλόπουλος.
Οι αγιορείτες υποστήριξαν ότι με βάση το τυπικό, ο τιμώμενος τοποθετείται στον επισκοπικό θρόνο και ο κ. Παυλόπουλος θα παρακαθόταν στο παραθρόνιοστασίδι, πλάι στον κ. Πουτιν. Ομως υπήρξε αντίδραση από την ελληνική προεδρία, που για λόγους συμβολισμού αρνήθηκε μια τέτοια λύση που θα έφερε «ένα σκαλί παρακάτω» τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η προσπάθεια συμβιβασμού δια της τοποθέτησης δυο ίδιων πολυθρόνων μπροστά στα στασίδια, για να παρακολουθήσουν από εκεί οι κ. Παυλόπουλος και Πουτιν, δεν έγινε δεκτή από την Κοινότητα και έτσι ...
ο Ρώσος πρόεδρος, ως τιμώμενο πρόσωπο, θα ανέβει στον επισκοπικό θρόνο, όμως ο κ. Παυλόπουλος δεν θα πάει στην δοξολογία και θα τον υποδεχθεί αμέσως μετά στην είσοδο του κτιρίου της Κοινότητας.
Είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ Ιεράς Κοινότητας και Πολιτείας και για την υποδοχή του κ.Πουτιν στις Καρυές. Από την προεδρία της Δημοκρατίας εκφράστηκε η επιθυμία να τον υποδεχθεί ο κ. Παυλόπουλος κατά την άφιξή του στην πλατεία των Καρυών. Ομως, οι αγιορείτες απέρριψαν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επικαλούμενες το αγιορείτικο τυπικό που προβλέπει υποδοχή στην πλατεία από τον «οικοδεσπότη», που είναι η Ιερά Κοινότητα, και έτσι ο κ. Παυλόπουλος θα υποδεχθεί τον ομόλογό του στις στην είσοδο της Κοινότητας.
Στην όλη συζήτηση, που διεξήχθη σε πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιερας Κοινότητας, συμμετείχε και ο ειδικός γραμματέας για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ , κ. Λιάντας. Οι μοναχοί θεώρησαν τους χειρισμούς του «απαράδεκτους» και απέστειλαν επιστολή στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ με τον οποία τον χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Αγιον Ορος.
Αφορμή στάθηκε μια διαφωνία για την επιλογή των θέσεων από τις οποίες θα παρακολουθούσαν την δοξολογία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο Ρώσος ομόλογός του. Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν η Ιερά Κοινότητα πρότεινε να κάτσει στον επισκοπικό θρόνο ο Βλάντιμιρ Πούτιν ως τιμώμενο πρόσωπο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής προεδρίας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Παυλόπουλος αρνήθηκε να παρακολουθήσει τη δοξολογία από το παραθρονιοστασίδι, καθώς ένιωθε ότι η συγκεκριμένη λύση θα τον έφερνε «ένα σκαλί πιο κάτω» από τον Πούτιν. Όταν μάλιστα οι αγιορείτες αρνήθηκαν την τοποθέτηση δύο ίδιων καθισμάτων μπροστά στα στασίδια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη δοξολογία.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ Ιεράς Κοινότητας και Πολιτείας για την υποδοχή του Ρώσου προέδρου στις Καρυές. Οι αγιορείτες απέρριψαν την πρόταση του κ. Παυλόπουλου να υποδεχτεί ο ίδιος τον ομόλογό του και επικαλούμενοι το αγιορείτικο τυπικό που προβλέπει υποδοχή από την Ιερά Κοινότητα, του ζήτησαν να τον υποδεχτεί στην είσοδο της Κοινότητας.

«Θύμα» της σύγκρουσης υπήρξε ο Ειδικός Γραμματέας για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ κ. Στάθης Λιάντας, τον οποίο η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικής κοινωνίας με επιστολή της προς το Υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο, αναφέρει η εφημέριδα.

Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ της ΕΡΤ για την επίσκεψη Πούτιν!
Σωτήρης Τζούμας Μεταδίδει από το πρωί η ΕΡΤ την επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στο Αγιο Όρος.. Αλλά μπροστά στον πλούτο της εικόνας είναι τόσο φτωχά και άσχετα τα λογια των παρουσιαστών .. Δεν ξέρουν τί λένε... Το Πρωτάτο το αποκαλούν Καθολικό του Αγίου Όρους και τον Πρωτεπιστάτη τον αποκαλούν και τον γράφουν στο σούπερ ... Επιστάτη !!!Δεν ξέρετε τί να πείτε; Μη μιλάτε!!! Έλεος!Όταν μεταδίδει η ΕΡΤ μπαλέτο φωνάζετε τον κ. Κωστάλα που τα ξέρει ... Όταν έχουμε EUROVISION φωνάξετε ειδικούς... Εδώ δεν μπορούσατε να φωνάξετε δύο ανθρώπους που να ξέρουν τα στοιχειώδη;; ΕΛΕΟΣ!! (Press-GR)
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου