Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Στην Παλαιστίνη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε διεθνή αποστολή αλληλεγγύης και υποστήριξης του απεργού πείνας Bilal Kayed και των δικαιωμάτων των πολιτικών κρατουμένων

Σχετικό: Στην Παλαιστίνη η Ζωή Κωνσταντοπούλου... Κίνηση ΜΑΤ που αφοπλίζει τον σιωνιστή Τσίπρα!
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη, ως μέλος διεθνούς αποστολής για την στήριξη του απεργού πείνας Bilal Kayed και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και των πολιτικών κρατουμένων. Στη διεθνή αποστολή συμμετέχουν οι Ogmundur Jonasson, πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Υγείας και νυν Πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής της […]

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη, ως μέλος διεθνούς αποστολής για την στήριξη του απεργού πείνας Bilal Kayed και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και των πολιτικών κρατουμένων.

Στη διεθνή αποστολή συμμετέχουν οι Ogmundur Jonasson, πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Υγείας και νυν Πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής της Ισλανδίας, ο Paul Gavan, γερουσιαστής της Ιρλανδίας και ο Fra McCann, βουλευτής της Ιρλανδίας και πρώην πολιτικός κρατούμενος. Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου συνοδεύει εκ μέρους της Πλεύσης Ελευθερίας ο Δημήτρης Κομνηνός.

Την πρωτοβουλία διοργάνωσης της Διεθνούς Αποστολής είχε το Διεθνές Δίκτυο Υποστήριξης των Δικαιωμάτων των Κρατουμένων Samidoun (Αντιστεκόμαστε), σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Οργάνωση υποστήριξης των πολιτικών κρατουμένων Addameer (Συνείδηση).

Ο Bilal Kayed, 35 ετών σήμερα, διανύει την 63η ημέρα απεργίας πείνας, ζητώντας την ελευθερία του. Στις 13 Ιουνίου 2016 εξέτισε πλήρως την ποινή 14,5 ετών που του είχε επιβληθεί για τη συμμετοχή του στον αγώνα απελευθέρωσης της Παλαιστίνης και επρόκειτο να αποφυλακισθεί. Όμως, με διαταγή «διοικητικής κράτησης», εξακολουθεί να είναι κρατούμενος, χωρίς δίκη και χωρίς ποινή, κατά πλήρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το κίνημα αλληλεγγύης στον Bilal Kayed συσπειρώνει όλες τις Παλαιστινιακές πολιτικές δυνάμεις, τα κινήματα, την κοινωνία, ενώ έχει ξεσηκώσει κύμα απεργίας πείνας και αλληλεγγύης πολιτικών κρατουμένων, διανοούμενων και προσωπικοτήτων. Παρά την κλονισμένη κατάσταση της υγείας του, ο Bilal Kayed κρατείται σε συνθήκες εξευτελιστικής προσβολής της προσωπικότητάς του, δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του νοσοκομείου και φυλασσόμενος από 4 φρουρούς. ...


Κατά τη χθεσινή ημέρα, η διεθνής αποστολή πραγματοποίησε ενημερωτικές επαφές με εκπροσώπους Οργανώσεων Υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γονείς δολοφονημένων παλαιστινίων που οι Ισραηλινές αρχές αρνούνται να παραδώσουν τα πτώματά τους για ταφή, εκπροσώπους της Καμπάνιας Μποϋκοτάζ σε Ισραηλινές Αρχές, την βουλευτή Πρόεδρο της Επιτροπής Κρατουμένων και πρώην πολιτική κρατούμενη Khalida Jarrar και εκπροσώπους οργανώσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών- πάνω από 2.000 παιδιά έχουν δολοφονηθεί από το 2000 μέχρι σήμερα, ενώ τεράστιο είναι το θέμα των παιδιών-πολιτικών κρατουμένων, που υποβάλλονται σε διαδικασίες στρατιωτικών δικαστηρίων.

Η Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε επίσης την πόλη Nablus και συναντήθηκε με τους γονείς, τα αδέλφια και τους συγγενείς του Bilal Kayed, συμμετείχε στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην τέντα που έχει στηθεί για την υποστήριξη του αγώνα του και πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου, ζητώντας την απελευθέρωση του απεργού πείνας και την παύση της αυθαίρετης πρακτικής της διοικητικής κράτησης ανθρώπων που δεν κατηγορούνται ούτε τους έχει επιβληθεί ποινή από δικαστήριο.

Η αποστολή συνεχίζεται σήμερα με επίσκεψη στο Στρατιωτικό Δικαστήριο, ενώ η Αντιπροσωπεία βρίσκεται σε επαφή με τους δικηγόρους του Bilal Kayed και έχει υποβάλει αίτημα να επισκεφθεί τον ίδιο στο Νοσοκομείο όπου κρατείται.

Στη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν επίσης επαφές με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συγγενείς πολιτικών κρατουμένων αλλά και με μέλη της Παλαιστινιακής Αρχής.








==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.