Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Παρουσίαση του νομικού φορέα υπεράσπισης του Δημόσιου Συμφέροντος και διεκδίκησης Δικαιοσύνης



Ζωή: Υποσχόμαστε ότι σε κάθε μας βήμα θα σείεται το κατεστημένο της μνημονιακής διαπλοκής και της τροϊκανής τυρρανίας. Υποσχόμαστε ότι δεν θα υπάρξει στοιχείο που δεν θα φωτιστεί, από εκείνα τα οποία πρέπει η Δικαιοσύνη να εξετάσει για να υπάρξει λογοδοσία. Υποσχόμαστε ότι δεν υπάρχει υπεύθυνο πρόσωπο, υπαίτιο άτομο, συνεργός, συναυτουργός ή, με οποιονδήποτε τρόπο, συνένοχος, που θα κοιμάται ήσυχος για το επόμενο διάστημα
Παρουσιάσθηκε χθες από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο νομικός φορέας υπεράσπισης του Δημόσιου Συμφέροντος και διεκδίκησης Δικαιοσύνης
Γιώργος Κασιμάτης, Σοφία Σακοράφα, Στράτος Γεωργούλας, Φώτης Μαζαράκης, Δημήτρης Κλούρας στην πρώτη γραμμή
Προσκλητήριο συμμετοχής σε δικηγόρους και πολίτες:

Η Πλεύση Ελευθερίας και η Πρωτοβουλία «ΟΧΙ στα Ναι τους» έκαναν το επόμενο βήμα και παρουσίασαν, χθες, τον νομικό φορέα υπεράσπισης του Δημόσιου Συμφέροντος και διεκδίκησης Δικαιοσύνης, σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Στην χθεσινή εκδήλωση η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε το νομικό φορέα, τους βασικούς άξονες και τρόπους δράσης και τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν την ευθύνη πρώτης γραμμής.
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή που αισθάνομαι, για το γεγονός ότι σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα προς την κατεύθυνση της κυριαρχικής και κυρίαρχης διεκδίκησης Δικαιοσύνης για τους πολίτες αυτής της χώρας, για το λαό αυτής της χώρας, για τη Δημοκρατία, για τις επόμενες γενιές και για την Ιστορία. Πριν από 9 μέρες, ανακοινώσαμε ότι θα κάνουμε αυτό που φοβούνται. Και θα το κάνουμε, με όλες μας τις δυνάμεις.
Θα το κάνουμε απευθύνοντας πρόσκληση συμπαράταξης, σύμπλευσης, συνεργασίας και μάχης προς εκείνους κι εκείνες που είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν, μαζί με τους πολίτες, την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης ως πυλώνα της Δημοκρατίας».
«Η απόδοση Δικαιοσύνης και η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, αποτελούν υπόθεση όλων μας», επεσήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «και γι’ αυτό η πρωτοβουλία της Πλεύσης Ελευθερίας και της κινηματικής μας δράσης, του «ΌΧΙ στα Ναι τους», για σύσταση ενός αυτόνομου νομικού φορέα, που θα διεκδικήσει, για λογαριασμό των πολιτών, Δικαιοσύνη, ξεκινώντας από 4 πολύ σημαντικές, μεγάλες υποθέσεις, στις οποίες φαλκιδεύεται το δίκαιο των πολιτών, φαλκιδεύεται η αρχή της ισότητας, φαλκιδεύεται το κράτος δικαίου και η δικαιοκρατική λειτουργία μιας Δημοκρατίας, η πρωτοβουλία αυτή κατατείνει στο να πάρουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Να υλοποιήσουμε, δηλαδή, με αυτό το μέσο, την επιταγή του Συντάγματος και του άρθρου 120, να προασπίσουμε τη Δημοκρατία εναντίον της βίαιης κατάλυσής της, όπως αυτή συντελείται τα τελευταία έξι χρόνια κι όπως αποκρυσταλλώνεται μέσα από ένα σύστημα διαπλοκής, όχι μόνον εξουσιών, λειτουργιών και συμφερόντων, αλλά και Κυβερνητικών-κρατικών οργανισμών και αρχών, με διεθνείς, υπερεθνικές, Ευρωπαϊκές και άλλες.
Θέλω να σας πω ότι από τη στιγμή που ανακοινώσαμε την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας και υπογραμμίσαμε τις 4 υποθέσεις, στις οποίες θα επικεντρωθούμε ιεραρχικά, την υπόθεση του Χρέους και του Μνημονίου, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, την υπόθεση των Γερμανικών οφειλών και την υπόθεση τηςSiemens, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία μας, από τη στιγμή που κατονομάστηκαν και εξειδικεύθηκαν οι υποθέσεις αυτές, σιωπητήριο έπεσε σ’ εκείνους που, κατά το Σύνταγμα, οφείλουν να αναμεταδίδουν και να διαχέουν την πληροφόρηση, σ’ εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση.Όχι σε όλους. Και οι αντιστάσεις καταγράφονται και οι αντιστεκόμενοι επίσης. Όμως, το σιωπητήριο είναι ευκρινές, είναι αισθητό και μας πεισμώνει και μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε. Είναι ιδιαίτερη τιμή ότι ενοχλούμε τόσο, που δεν πρέπει καν να αναμεταδοθεί η πρωτοβουλία μας. Κι επειδή είναι ιδιαίτερα τιμητικό ότι ενοχλούμε τόσο, εχθές πραγματοποιήσαμε, στη Συνέντευξη Τύπου που δώσαμε στη ΔΕΘ, μία δράση επισήμανσης και σιωπής. Σιωπήσαμε για έξι λεπτά, για να ακουστεί η φωνή μας(https://www.youtube.com/watch?v=FmNnX4sAWXc). Δεν σκοπεύουμε να σιωπούμε γενικά. Και ξέρουμε ότι η φωνή μας είναι δυνατή και θα ακουστεί όπου χρειάζεται και όπου πρέπει. Σήμερα, έχω την ιδιαίτερη χαρά να υποδέχομαι και να συμπαρίσταμαι σε αυτό το τραπέζι με ανθρώπους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανάληψης ευθύνης για αυτήν την πρωτοβουλία, για την πρωτοβουλία διεκδίκησης Δικαιοσύνης».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι: «ο Νομικός φορέας, έχει πολιορκητικό κριό την Επιστημονική του Επιτροπή, τα επιστημονικά του όργανα και τα ιδρυτικά του μέλη, έχει όμως κι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο. Μία πολύ μεγάλη δύναμη. Ότι θα συγκροτηθεί με συμμετοχή των πολιτών. Θα έχει, δηλαδή, ανοιχτές τις πόρτες στους πολίτες, προκειμένου να συμμετάσχουν. Είναι αυτό που φοβούνται, γιατί, ακριβώς, η διεκδίκηση Δικαιοσύνης, δεν είναι υπόθεση Νομική. Είναι υπόθεση Δημοκρατική και βαθιά πολιτική. Είναι μια πράξη κορυφαίας δημοκρατικής κυριαρχίας, είναι μία πράξη αντίστασης. Ξεκινάμε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας. Υποσχόμαστε ότι σε κάθε μας βήμα θα σείεται το κατεστημένο της μνημονιακής διαπλοκής και της τροϊκανής τυρρανίας. Υποσχόμαστε ότι δεν θα υπάρξει στοιχείο που δεν θα φωτιστεί, από εκείνα τα οποία πρέπει η Δικαιοσύνη να εξετάσει για να υπάρξει λογοδοσία. Υποσχόμαστε ότι δεν υπάρχει υπεύθυνο πρόσωπο, υπαίτιο άτομο, συνεργός, συναυτουργός ή, με οποιονδήποτε τρόπο, συνένοχος, που θα κοιμάται ήσυχος για το επόμενο διάστημα».
Στην εκδήλωση μίλησαν
  • ο Γιώργος Κασιμάτης, επίτιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
  • Έμμυ Χριστούλα, εκ μέρους της ανεξάρτητης Ευρωβουλευτή Σοφίας Σακοράφα
  • Στράτος Γεωργούλας, αναπλ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Φώτης Μαζαράκης, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Διδάκτωρ Νομικής
  • Δημήτρης Κλούρας, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, τ. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας
που αναλαμβάνουν δράση και ευθύνη για την νομική παρέμβαση του λαού στις υποθέσεις των Γερμανικών Οφειλών, της Siemens, της ΕΛΣΤΑΤ, του Μνημονίου και του Χρέους.

Το καταστατικό του Νομικού φορέα θα κατατεθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και την ίδια μέρα θα ανακοινωθεί και το όνομά του.
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πρώτη δημόσια εκδήλωση και στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη ενώ θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο συνολικά 4 εκδηλώσεις.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Καλησπέρα σε όλους και όλες. Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή που αισθάνομαι, για το γεγονός ότι σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα προς την κατεύθυνση της κυριαρχικής και κυρίαρχης διεκδίκησης Δικαιοσύνης για τους πολίτες αυτής της χώρας, για το λαό αυτής της χώρας, για τη Δημοκρατία, για τις επόμενες γενιές και για την Ιστορία. Πριν από 9 μέρες, ανακοινώσαμε ότι θα κάνουμε αυτό που φοβούνται. Και θα το κάνουμε, με όλες μας τις δυνάμεις. Θα το κάνουμε απευθύνοντας πρόσκληση συμπαράταξης, σύμπλευσης, συνεργασίας και μάχης προς εκείνους κι εκείνες που είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν, μαζί με τους πολίτες, την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης ως πυλώνα της Δημοκρατίας.
Η Δικαιοσύνη δεν είναι διεκπεραίωση. Η Δικαιοσύνη δεν είναι πρόσχημα. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι άλλοθι, ούτε ένα απλό σύνθημα. Η Δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής, προϋπόθεση και όρο της κοινωνικής ευημερίας.
Αυτό που πάνω από όλα ζητείται να γίνει, έξι χρόνια μετά την επιβολή ενός απολυταρχικού, αντιδημοκρατικού καθεστώτος, το οποίο στραγγαλίζει κάθε δημοκρατική λειτουργία, έξι χρόνια από την υφαρπαγή των κυριαρχικών εξουσιών και λειτουργιών, έξι χρόνια, κατά τα οποία παρακολουθούμε τη μία μετά την άλλη, τις μνημονιακές Κυβερνήσεις να παραδίδουν την κυριαρχία που όφειλαν και την εξουσία που όφειλαν να ασκούν υπέρ του λαού,- γιατί από τον λαό πηγάζει-, εκείνο το οποίο καλούμαστε να αποκαταστήσουμε, είναι ακριβώς η λαϊκή κυριαρχία.
Η διεκδίκηση Δικαιοσύνης ανήκει στους πολίτες. Η διεκδίκηση Δικαιοσύνης δεν μπορεί να παρεμποδίζεται από τις εξουσίες που έπρεπε να υπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον και τη Δημοκρατία. Η απόδοση Δικαιοσύνης και η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, αποτελούν υπόθεση όλων μας και γι’ αυτό η πρωτοβουλία της Πλεύσης Ελευθερίας και της κινηματικής μας δράσης, του «ΌΧΙ στα Ναι τους», για σύσταση ενός αυτόνομου, Νομικού φορέα, που θα διεκδικήσει για λογαριασμό των πολιτών Δικαιοσύνη, ξεκινώντας από 4 πολύ σημαντικές, μεγάλες υποθέσεις, στις οποίες φαλκιδεύεται το δίκαιο των πολιτών, φαλκιδεύεται η αρχή της ισότητας, φαλκιδεύεται το κράτος Δικαίου και η δικαιοκρατική λειτουργία μιας Δημοκρατίας, η πρωτοβουλία αυτή κατατείνει στο να πάρουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Να υλοποιήσουμε δηλαδή, με αυτό το μέσο, την επιταγή του Συντάγματος και του άρθρου 120, να προασπίσουμε τη Δημοκρατία εναντίον της βίαιης κατάλυσής της, όπως συντελείται τα τελευταία έξι χρόνια κι όπως αποκρυσταλλώνεται μέσα από ένα σύστημα διαπλοκής, όχι μόνον εξουσιών, λειτουργιών και συμφερόντων, αλλά και Κυβερνητικών-κρατικών οργανισμών και αρχών, με διεθνείς, υπερεθνικές, Ευρωπαϊκές και άλλες.
Θέλω να σας πω ότι από τη στιγμή που ανακοινώσαμε την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας και υπογραμμίσαμε τις 4 υποθέσεις, στις οποίες θα επικεντρωθούμε ιεραρχικά, την υπόθεση του Χρέους και του Μνημονίου, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, την υπόθεση των Γερμανικών οφειλών και την υπόθεση της Siemens, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία μας, από τη στιγμή που κατονομάστηκαν και εξειδικεύθηκαν οι υποθέσεις αυτές, σιωπητήριο έπεσε σ’ εκείνους που, κατά το Σύνταγμα, οφείλουν να αναμεταδίδουν και να διαχέουν την πληροφόρηση, σ’ εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση. Όχι σε όλους. Και οι αντιστάσεις καταγράφονται και οι αντιστεκόμενοι επίσης. Όμως, το σιωπητήριο είναι ευκρινές, είναι αισθητό και μας πεισμώνει και μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε. Είναι ιδιαίτερη τιμή ότι ενοχλούμε τόσο, που δεν πρέπει καν να αναμεταδοθεί η πρωτοβουλία μας. Κι επειδή είναι ιδιαίτερα τιμητικό ότι ενοχλούμε τόσο, εχθές πραγματοποιήσαμε, στη Συνέντευξη Τύπου που δώσαμε στη ΔΕΘ, μία δράση επισήμανσης και σιωπής. Σιωπήσαμε για έξι λεπτά, για να ακουστεί η φωνή μας. Δεν σκοπεύουμε να σιωπούμε γενικά. Και ξέρουμε ότι η φωνή μας είναι δυνατή και θα ακουστεί όπου χρειάζεται και όπου πρέπει.
Σήμερα, έχω την ιδιαίτερη χαρά να υποδέχομαι και να συμπαρίσταμαι σε αυτό το τραπέζι με ανθρώπους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανάληψης ευθύνης για αυτήν την πρωτοβουλία, για την πρωτοβουλία διεκδίκησης Δικαιοσύνης.
Θέλω να σας πω ότι, αντίστροφα προς το σιωπητήριο, από πλευράς εκείνων που καταδήλως φοβούνται κι εκείνων οι οποίοι εκδήλως τους υπηρετούν, αντίστροφα καταγράφηκε ένα συγκινητικό ενδιαφέρον των πολιτών, αλλά και ιδιαίτερα των νομικών και των δικηγόρων, και άλλων κλάδων της επιστήμης, για να συνδράμουν στην πρωτοβουλία αυτή. Και πάνω σε αυτό το ενδιαφέρον, τη διαθεσιμότητα και την προσφορά θα περπατήσει η προσπάθειά μας.
Απόψε, θέλω να σας παρουσιάσω και να ευχαριστήσω θερμά τους εκλεκτούς ανθρώπους και επιστήμονες, τις εκλεκτές και διακεκριμένες προσωπικότητες, που θα αναλάβουν ρόλο πρώτης γραμμής στην υπόθεση της διεκδίκησης Δικαιοσύνης, στην υπόθεση αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας μέσα από τη διεκδίκηση Δικαιοσύνης.
Και θέλω να σας ανακοινώσω και τα επόμενά μας βήματα, τους τρόπους με τους οποίους θα πορευθούμε. Θα ξεκινήσω από τον Γιώργο Κασιμάτη, επίτιμο καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, άνθρωπο που έχει ταχθεί στην υπηρεσία της δράσης, της πράξης, αλλά και της τεκμηρίωσης για την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Ο Γιώργος Κασιμάτης, μας τιμά αναλαμβάνοντας επικεφαλής της Επιτροπής Νομικής Δράσης και Τεκμηρίωσης. Θα είναι στο πλευρό μας και θα συμβάλλει με τη γνώση, την επιστημοσύνη, αλλά και την αποφασιστικότητα, το ήθος και το φρόνημά του, στις πρωτοβουλίες του Νομικού μας φορέα. Απούσα, αλλά ωσεί παρούσα, που θα εκπροσωπηθεί από μια άλλη εκλεκτή προσωπικότητα, είναι η Σοφία Σακοράφα. Η Σοφία Σακοράφα, Ευρωβουλευτής ανεξάρτητη, έχει μια διακριτή και διακεκριμένη διαδρομή, στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, έναντι και αντί της μνημονιακής άλωσης, στην αντίσταση, συνολικά, στο Μνημόνιο και στην κατάλυση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Λόγοι ανεξάρτητοι της θελήσεώς της, αλλά πρακτικοί, μία καθυστέρηση στην πτήση, την εμπόδισαν να βρίσκεται τω σώματι μαζί μας, βρίσκεται όμως τω πνεύματι μαζί μας. Είναι εξ αρχής αποφασισμένη και διαθέσιμη να υπηρετήσει το Νομικό αυτό φορέα και να λειτουργήσει ως ο σύνδεσμός μας, ως η υπεύθυνη και επικεφαλής των δράσεων που θα αναλάβει ο Νομικός φορέας σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωπαϊκών οργάνων. Απόψε θα την εκπροσωπήσει η Έμμυ Χριστούλα, ένας άνθρωπος που επίσης έχει δώσει μάχες, στίγμα και το παράδειγμά της στην ίδια κατεύθυνση και θα μας διαβάσει το μήνυμα της Σοφίας. Παρών μαζί μας και από τους εκλεκτούς επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, ο Στράτος Γεωργούλας, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και διατρίψας, θα έλεγα, στην επισήμανση, στην ανάλυση, στην ανάδειξη αυτής της νέας μορφής εγκλήματος, που συνδυάζει πολιτειακή, πολιτική και οικονομική εγκληματικότητα, κατ’ εξοχήν έκφανση του οποίου αποτελεί το Μνημόνιο: του κρατικοοικονομικού εγκλήματος. Ο Στράτος Γεωργούλας, στο πεδίο της ειδίκευσης και της, μέχρι σήμερα, δημόσιας τοποθέτησής του, αναλαμβάνει να συντονίσει και να αναδείξει την τεκμηρίωση του κρατικοοικονομικού εγκλήματος και για τις 4 υποθέσεις που έχουμε επιλέξει ως τις πρώτες με τις οποίες ο Νομικός μας φορέας θα ασχοληθεί. Παρών, επίσης, ο εκλεκτός συνάδελφος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και διδάκτορας του Ποινικού Δικαίου, ο Φώτης Μαζαράκης, που έχει με συνέπεια αρθρογραφήσει, όλο το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα του Μνημονίου, ως εγκλήματος εσχάτης προδοσίας και θα αναλάβει την τεκμηρίωση όσον αφορά την αξιόποινη διάσταση των μνημονιακών νόμων και των μνημονιακών κειμένων και συμβάσεων. Τέλος, παρών ανάμεσά μας, ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και τέως Γενικός Γραμματέας δημόσιας περιουσίας, ο Δημήτρης Κλούρας, ένας άνθρωπος που, με το παράδειγμά του και με την αντίστασή του, απέδειξε στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, ότι μπορεί κανείς να λέει «Όχι», μπορεί κανείς να ανθίσταται, υπάρχει η επιλογή της συνεπούς στάσης και δράσης. Ο Δημήτρης Κλούρας, αναλαμβάνει την ευθύνη της τεκμηρίωσης σε ό,τι αφορά την δημόσια περιουσία και τις παραμέτρους με τις οποίες συνδέεται η δημόσια περιουσία, με τις 4 αυτές υποθέσεις με τις οποίες ξεκινάμε. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω για τη συμβολή του σε όλη τη διαδικασία συγκρότησης του Νομικού φορέα, τον οικοδεσπότη, τον Κώστα Ζηκογιάννη, που άνοιξε τη διαδικασία αυτή και, βεβαίως, θέλω να πω ότι είναι παρόντες και παρούσες πάρα πολλοί άνθρωποι και θα μιλήσω πρώτα για τους δικηγόρους, για τους συναδέλφους, που με πάρα πολλή επιμέλεια και ενδελέχεια, επεξεργάζονται το καταστατικό του Νομικού μας φορέα, προκειμένου η κατάθεσή του να αποτελέσει ένα ιστορικό, νομικό, συνταγματικό και δημοκρατικό γεγονός.

Το χρονοδιάγραμμα των δράσεων
Και τώρα, θα σας ανακοινώσω το χρονοδιάγραμμά μας, προκειμένου να ξέρετε πως θα πορευθούμε και να ξέρουν κι εκείνοι που φοβούνται, τι να φοβούνται. Στις 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί το Καταστατικό του Νομικού μας φορέα και τότε θα σας ανακοινώσουμε και το όνομά του. Είμαι στον πειρασμό να το πω από τώρα, αλλά δεν θα το κάνω. 30 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, θα κατατεθεί το καταστατικό και στις 3 Οκτωβρίου, θα έχουμε την πρώτη μας μεγάλη εκδήλωση από τις 4 που ανακοίνωσα ότι θα πραγματοποιηθούν, σε σχέση με τις 4 μεγάλες υποθέσεις. 3 Οκτωβρίου, ημέρα της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, ξεκινάμε. 10 Οκτωβρίου θα γίνει η δεύτερή μας εκδήλωση, στη Θεσσαλονίκη, και θα ακολουθήσουν άλλες 2 εκδηλώσεις μέσα στον Οκτώβρη. Ο Νομικός φορέας, έχει πολιορκητικό κριό την επιστημονική του επιτροπή, τα επιστημονικά του όργανα και τα ιδρυτικά του μέλη, έχει όμως κι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο. Μία πολύ μεγάλη δύναμη: ότι θα συγκροτηθεί με συμμετοχή των πολιτών. Θα έχει, δηλαδή, ανοιχτές τις πόρτες στους πολίτες, προκειμένου να συμμετάσχουν. Είναι αυτό που φοβούνται, γιατί ακριβώς η διεκδίκηση Δικαιοσύνης, δεν είναι υπόθεση Νομική. Είναι υπόθεση Δημοκρατική και βαθιά πολιτική. Είναι μια πράξη κορυφαίας δημοκρατικής κυριαρχίας, είναι μία πράξη αντίστασης.
Ξεκινάμε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας.
Υποσχόμαστε ότι σε κάθε μας βήμα θα σείεται το κατεστημένο της Μνημονιακής διαπλοκής και της Τροϊκανής τυρρανίας.
Υποσχόμαστε ότι δεν θα υπάρξει στοιχείο που δεν θα φωτιστεί, από εκείνα τα οποία πρέπει η Δικαιοσύνη να εξετάσει για να υπάρξει λογοδοσία.
Υποσχόμαστε ότι δεν υπάρχει υπεύθυνο πρόσωπο, υπαίτιο άτομο, συνεργός, συναυτουργός ή, με οποιονδήποτε τρόπο, συνένοχος, που θα κοιμάται ήσυχος για το επόμενο διάστημα.

Σας ευχαριστώ πολύ.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.