Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΕΡΓΟ ΣΠΙΡΤΖΗ! Άλλα 80 εκατ. ευρώ σ' αυτούς τους εργολάβους...

Άλλη μια "ηρωική" (στα λόγια) διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα κατέληξε σε ήττα. Διαβάζω ότι ο υπουργός Σπίρτζης που δήλωνε ότι δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ στην εταιρία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" τελικά δέχτηκε να πληρώσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ ως "αποζημίωση", παραιτούμενος μάλιστα από τις σχετικές προσφυγές του Δημοσίου!

Σκέφτομαι ότι μια κλασσική Συριζαίικη διατύπωση θα ήταν:"από νταβατζήδες τα πήραν (τηλεοπτικές άδειες) σε νταβατζήδες (εργολάβους) τα δίνουν".

Και κάποιοι άλλοι που έκαναν όρεξη από τις δηλώσεις Παππά για το πού θα έδινε τα λεφτά, ας περιμένουν την...επόμενη δόση
---------------------------------------

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Παραχώρησης για τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ Τμήμα Μαλιακός – Κλειδί ιδρύθηκε στις 12 Ιουνίου του 2007 με έδρα τον Δήμο Λάρισας. Αποκλειστικός σκοπός της Εταιρείας είναι η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Αυτοκινητόδρομου Μαλιακός – Κλειδί (του αυτοκινητόδρομου δηλαδή που ξεκινά από τον κόμβο Ραχών και καταλήγει στον κόμβο Κλειδίου) και όλων των βοηθητικών έργων και σχετικών δραστηριοτήτων.

Οι Μέτοχοι:HOCHTIEF Solutions AG via HOCHTIEF PPP Solutions GmbH με ποσοστό 35.00%
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. με ποσοστό 20.00%
J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. με ποσοστό 16.25%
VINCI CONCESSIONS S.A. με ποσοστό 13.75%
ΑΕΓΕΚ με ποσοστό 10.00%
ΑΘΗΝΑ ATE με ποσοστό 5.00%


logo-hochtief logo-ellaktor logo-abax logo-vinci
logo-aegekeng logo-athina

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου