Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Η εξαπάτηση τους έγινε δευτέρα έξις


Συνηθισμένη στην εξαπάτηση της κοινής γνώμης η αριστερά κυβέρνηση και, συγκεκριμένα, η ανώτερη έκφρασή της, το «Μέγαρο Μαξίμου», διαρρέει πως η επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Ελλάδα, αποτελεί γεγονός παγκόσμιας σημασίας.

Πως είναι δυνατόν να αποτελεί γεγονός τόσο μεγάλης σημασίας η επίσκεψη ενός απερχόμενου αμερικανού προέδρου του οποίου η πολιτική αφισβητείται από τον διάδοχό του, δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό παρά μόνο μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της κυβερνητικής προπαγάνδας. Η οποία, ας σημειωθεί, δεν έχει πια, παρά, περιορισμένη εμβέλεια.

Και ενώ, λοιπόν, η επίσκεψη ενός υψηλού ξένου επισήμου, εις τας δυσμάς της πολιτικής του καριέρας, προβάλλεται ως σημαντικό γεγονός από την κυβέρνηση, άλλες αριστερές σέχτες ή θεσμοί της κοινωνίας που ελέγχονται από «αριστερούς», ετοιμάζονται να διαδηλώσουν.

Να διαδηλώσουν εναντίον ποίου; Συνήθως, τα πρόσωπα αποτελούν τα σύμβολα μιας πολιτικής. Ο κ. Ομπάμα, ποια πολιτική εκφράζει η οποία είναι τόσο απεχθής που δεν την ανέχονται οι διαδηλωτές; Το ότι προσπάθησε να διευκολύνει τις προσπάθειες της «πρώτης φοράς αριστεράς»; Την πολιτική της οποίας όλες αυτές οι σέχτες υποστήριξαν ;

Όταν δεν έχεις τίποτε να προτείνεις καταφεύγεις στην τυφλή άρνηση. Και ο πολιτικός αυτός χώρος εδώ και πολλά χρόνια στέρεψε. Οι ιδέες που τον δημιούργησαν δεν ήταν δικές του. Ήταν ιδέες ενός διαχρονικού ανθρώπινου πολιτισμού. Τις υιοθέτησε αλλά τις διαστρέβλωσε περιβάλλοντάς τες με έναν, δυσκόλως αποκρυπτόμενο, ολοκληρωτισμό.

Δεν πείθουν πια, ούτε με τις διαδηλώσεις τους ούτε με τα μεγάλα τους λόγια. Ο κόσμος τους αντιλήφθηκε. Και αυτό είναι το μεγάλο πλήγμα που κατάφεραν και κατά μιας αριστεράς που δεν ήταν κομμουνιστική αλλά ανθρωπιστική. Γενικώς, το πέρασμά τους από την εξουσία, ήταν καταστρεπτικό. Μια νέα ουτοπική αριστερά είναι αναγκαία. Όχι για να κυβερνήσει αλλά για να δώσει έναν νέο όραμα στην ανθρωπότητα.
http://www.anixneuseis.gr/?p=154555
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.