Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ(?) ΤΩΝ ΕΠΤΑΕΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

Δεν είμαι θιασώτης της θεωρίας των «ιστορικών κύκλων», ούτε έχω μελετήσει ιδιαίτερα κατά πόσο μετρήσιμα είναι τα κυκλικά φαινόμενα, στη διάρκεια των οποίων αλλάζουν οι συρμοί και οι κυρίαρχες πεποιθήσεις και κοινωνικές συμπεριφορές σε οικουμενικό ή τοπικό επίπεδο.
Αυτό που παρατηρώ όμως είναι κάποια σημεία καμπής, κατά τα οποία αλλάζει καταλυτικά το πολιτικό-οικονομικό πλαίσιο σε παγκόσμια βάση. Και αυτά τα «σημεία καμπής» είναι απόλυτα διαπιστωμένα και μετρήσιμα –σύμπτωση; Δεν ξέρω- και εντοπίζονται σε πολύ συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
Ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία, αν επιχειρήσει κάποιος να ερευνήσει τα σημαντικότερα γεγονότα της, θα διαπιστώσει ότι αυτά εκδηλώνονται σε συγκεκριμένα τακτά χρονικά διαστήματα, που έχουν αναφορά σε επταετείς κύκλους. Κυρίως όμως διαπιστώνεται ότι στην ολοκλήρωση 7 επταετών κύκλων (σύνολο 49 έτη), η παγκόσμια μεταλλαγή είναι κοσμοϊστορική.
Δεν προτίθεμαι να αναλύσω εις βάθος αυτό το φαινόμενο σε πλανητικό επίπεδο –δεν έχω καν τις γνώσεις για κάτι τέτοιο- όμως είμαι σε θέση να διαπιστώσω αυτό τον επαναλαμβανόμενο 7ετή κύκλο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Δηλώνω πως δεν είμαι ικανός να ερμηνεύσω αυτό το φαινόμενο, ούτε να κατανοήσω τους νόμους που το ορίζουν. Απλά, διαπιστώνοντας αυτές τις εκπληκτικές συμπτώσεις(?), αποφάσισα να τις μοιραστώ μαζί σας.
Στην Ελλάδα μας λοιπόν, παρατηρούμε αυτές τις 7 επταετίες στα τελευταία 50 χρόνια της ιστορίας μας, οι οποίες είναι τόσο πασιφανείς, που δεν είναι δυνατόν να τις παραβλέψουμε, έστω κι αν αδυνατούμε να τις κατανοήσουμε.

Αυτοί οι κύκλοι είναι οι εξής:

επταετία: 1967 – 1974 Χούντα των Συνταγματαρχών
επταετία: 1974 – 1981 Μεταπολίτευση
επταετία: 1981 – 1988 Πολιτική αλλαγή με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία
επταετία: 1988 – 1995 Το λεγόμενο «βρώμικο '89» με την συγκυβέρνηση των ΚΚΕ/ΣΥΝ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ
επταετία: 1995 – 2002 Κρίση των Ιμίων, θάνατος του Α. Παπανδρέου και πλήρης μεταστροφή του ΠΑΣΟΚ σε νεοφιλελεύθερο κόμμα υπό τον Κ. Σημίτη
6η επταετία: 2002 – 2009 Εγκατάλειψη του εθνικού νομίσματος και ένταξη της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
επταετία: 2009 – 2016 Ανάληψη της εξουσίας από τον ΓΑΠ και εισαγωγή της Ελλάδας στον κύκλο των μνημονίων.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι έπεται όλων αυτών, όμως με βάση αυτή την αλληλουχία –αν αυτή είναι αληθής- το 2017 θα έχουμε μια πλήρη πολιτική ανατροπή, κατά την οποία θα αρχίσει ο επόμενος 49ετής κύκλος των 7 επταετιών.

Κι επειδή αυτά τα φαινόμενα, όπως είπαμε, δεν είναι τοπικά, αλλά καταγράφουν μια πλανητική αναφορά, ας δούμε επίσης τα γεγονότα που επισυνέβησαν διεθνώς σ’ αυτά τα κρίσιμα σημεία καμπής.
1967.
Στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα
Πόλεμος των Έξι Ημερών μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ
για να ολοκληρωθεί το «σημείο καμπής» τους πρώτους μήνες του 1968 με την «Άνοιξη της Πράγας», που θα καταλήξει στη συντριβή της με την εισβολή των Σοβιετικών τανκς, και τον γνωστό «Μάη του '68» στη Γαλλία. Στη ίδια χρονιά επίσης, έχουμε την δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι.
1974:
Τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Μεταπολίτευση στην Ελλάδα
Τέλος των συγκρούσεων στο αιγυπτιακό μέτωπο του πολέμου του Γιομ Κιπούρ, με τη υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της ισραηλινής και της αιγυπτιακής κυβέρνησης.
1981:
Πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα
Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ), με την Ελλάδα να γίνεται το δέκατο μέλος της .
1988-89:
Τερματίζεται ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ.
Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ξεκινά μια σειρά από οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν γνωστές ως περεστρόικα, που θα οδηγήσουν την επόμενη χρονιά στο γκρέμισμα του περιβόητου Τείχους του Βερολίνου, την επανένωση της Ανατολικής με την Δυτική Γερμανία, την εκτέλεση του ηγέτη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου και τη λήξη της «Βελούδινης επανάστασης», με αποτέλεσμα την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και κατ' επέκταση την διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας, και φυσικά, την κατάρρευση ολόκληρου του Ανατολικού μπλοκ.
1995-96:
Η Αυστρία, η Σουηδία και η Φινλανδία γίνονται ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχηματίζοντας την "Ευρώπη των 15".
Πρώτη πολεμική δράση γερμανικών δυνάμεων μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με Γερμανικά πολεμικά αεροσκάφη Τορνέιντο να λαμβάνουν μέρος στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Βοσνία.
Κρίση των Ιμίων.
Θάνατος του Ανδρέα Παπανδρέου και νέα εποχή στο ΠΑΣΟΚ, που μετατρέπεται οριστικά πλέον σε νεοφιλελεύθερο, φεντεραλιστικό κόμμα.
2002:
12 ευρωπαϊκά κράτη (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), καταργούν τα εθνικά τους νομίσματα και υιοθετούν το Ευρώ.
2009-10:
Ο κύκλος ξεκινάει με την χρεοκοπία το 2008 της Lehman Brothers
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναλαμβάνουν κοινή πρωτοβουλία για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στις χώρες της Ευρώπης.
Στην Ελλάδα αναλαμβάνει την κυβερνητική εξουσία ο Γ. Παπανδρέου, που θα εισάγει την επόμενη χρονιά τη χώρα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, στον κύκλο των μνημονίων.

Στο τέλος του 1016 κλείνει και ο 7ετής κύκλος των μνημονίων.
Το 2017 δεν μας εισάγει απλώς στον επόμενο 7ετή κύκλο, αλλά ακόμα περισσότερο -και κυρίως- στον επόμενο 49ετή κύκλο. Ουσιαστικά δηλαδή, αν όλα αυτά δεν συνιστούν απλά «σατανικές» συμπτώσεις, η χρονιά που μας έρχεται σηματοδοτεί μια τεράστια ανατροπή, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Τι σόι ανατροπή θα είναι αυτή; Οψόμεθα!

Γιώργος Ιεροδιάκονος

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αντί σχολίου: Τα μυστήρια που κρύβουν: Ο Πυθαγόρειος συμβολισμός των Αριθμών

Επτάς: Είναι ο αριθμός επτά. Αυτός ο αριθμός δεν μπορεί να παραχθεί από οποιαδήποτε άλλον που αποτελεί τη δεκάδα. Οι έννοιες που αντιπροσωπεύονται από την επτάδα είναι χαρά, αγάπη και ευκαιρία. Ο αριθμός αντιπροσώπευσε επίσης την παρθενία και θεωρήθηκε αφιερωμένος στην παρθένα θεά Αθηνά. Επίσης, δεδομένου ότι το επτά δεν μπορεί να διαιρεθεί, εκτός από τον εαυτό του, αντιπροσώπευσε μιαν ακρόπολη. Επίσης, ένας κύκλος δεν μπορεί να διαιρεθεί σε επτά μέρη.

Ο Ανατόλιος χαρακτηρίζει τον αριθμό 7 "αμήτωρα", ως μη προκύπτοντα από διπλασιασμό ή πολλαπλασιασμό άλλου αριθμού, και "παρθένο", διότι παράγεται μονάχα από τη μονάδα. Επτά είναι ο αριθμός της πρώτης μουσικής συμφωνίας, της δια τέσσερα (4+3), επτά είναι το άθροισμα των κάθετων πλευρών του πρωτότυπου ορθογώνιου τριγώνου κ.ο.κ. Ο Νικόμαχος τον χαρακτηρίζει "αγέλη", επειδή έχει συναχθεί σε αυτοτελή ενότητα και παραμένει αδιάσπαστος. Επτά είναι και οι αστερισμοί και σι αρχάγγελοι και οι ημέρες της εβδομάδας. Και ενώ κατά την εξάδα εκδηλώνεται η ψυχή και το σώμα (η έξις της ψυχής και του σώματος), η προσπάθεια της τελείωσης και η διανόηση εκδηλώνονται κατά την επτάδα (την εβδομάδα). Ο Νικόμαχος παραθέτει επίσης παρόμοια σχόλια με αυτά του Αλέξανδρου του Αφροδισιέα.

Ο γνωστός μύθος της γέννησης του Ηρακλή που μας παρουσιάζει ο Όμηρος στην Ιλιάδα του (Τ, στ. 95-133) μας λέει ότι η Ήρα, για να εκδικηθεί την απιστία του συζύγου της, παρέτεινε την ολοκλήρωση του κύκλου της κύησης της Αλκμήνης, με αποτέλεσμα να προηγηθεί της γέννησης του Ηρακλή ο "εφταμηνίτης" Ευρυσθέας, ο γιος της Νικίππης, της γυναίκας του Σθένελου, ο οποίος και τελικά σύμφωνα με τον όρκο του Δία ήταν αυτός που θα εξουσίαζε όλους τους γείτονές του.

Διαβάστε επίσης: Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ (7) μέρος Α΄

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.