Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Είναι αργά για δάκρυα Φίλη (Δρίτσα και Μπαλτά) + Χρυσοβελώνη

Ο Ιερώνυμος "τελείωσε" τον Φίλη (με το φιλί του Ιούδα) - Εκτός κυβέρνησης ο πρώην υπουργός Παιδείας

Η διαμάχη του Νίκου Φίλη για τα Θρησκευτικά με τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο είχε μεγάλο ηττημένο τον πρώην, πλέον, υπουργό Παιδείας.

Μάλιστα, όταν έγινε σαφές στη διάρκεια της Παρασκευής ότι ο πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος να απομακρύνει τον κ.Φίλη από το υπουργείο Παιδείας, (συζητήθηκε το όνομά του και για το Εργασίας) εκείνος του διεμήνυσε ότι αν δεν θα κρατούσε το χαρτοφυλάκιό του, τότε προτιμούσε να διατηρήσει μόνο την ιδιότητα του βουλευτή και να μην μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον Φίλη από Enikos_gr

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μάλιστα, κάποια στιγμή προτάθηκε στον κ.Φίλη να παραμείνει μεν στο υπουργείο Παιδείας, αλλά να αναλάβει άλλο πρόσωπο τις αρμοδιότητες επί των Θρησκευμάτων. Όμως, ο κ.Φίλης που πέρασε μια δύσκολη μέρα στα Χανιά, όπου καθηγητές και φοιτητές τον υποδέχθηκαν «θερμά» δεν δέχθηκε αυτή τη λύση. Άλλωστε, σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρη η ήττα του, στη διαμάχη του με την Εκκλησία. Μάλιστα, αρκετά ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν την παραμονή Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, ακριβώς για να μην εμφανισθεί το κυβερνών κόμμα να υποχωρεί μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ.Ιερώνυμο.
http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/ieronimos-lithikan-i-parexigisis-filis-theloume-ton-dialogo/
Υπενθυμίζεται, ότι παρά τις πυροσβεστικές προσπάθειες που είχε αναλάβει ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο, παρουσία του κυβερνητικού εταίρου Π. Καμμένου και του Νίκου Φίλη, η «φωτιά» δεν έσβησε. Στις αρχές της εβδομάδας, ο ...
Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι είχε χαρακτηρίσει τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας «προβληματικό άνθρωπο, ασυνεπή στις πράξεις και τα λόγια του», κάνοντας σαφές ότι δεν υπήρχε καμία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσά τους.
 iPaideia.gr

Νέες δηλώσεις Χρυσοβελώνη: 
Η σχέση μου με τον Καμμένο βρίσκεται υπό αναθεώρηση - ΒΙΝΤΕΟ
"Αυτή τη στιγμή η σχέση μου με τον Πάνο Καμμένο βρίσκεται υπό αναθεώρηση" δήλωσε η πρώην Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκφράζοντας την πικρία της για την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», αναφερόμενη στο θέμα της «εξόδου» της από το κυβερνητικό σχήμα, είπε: «δεν ήταν απαίτηση του Πρωθυπουργού. Προφανώς ζητήθηκε η άποψη του κυβερνητικού εταίρου, του κ. Καμμένου. Ακούστηκε ότι έπρεπε να γίνει ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος, αλλά δεν ξέρω αν αυτό σηματοδοτείται με την έξοδο του νεότερου χρονικά μέλους της Κυβέρνησης… Ήταν επιθυμία των ΑΝ.ΕΛ., ενδεχομένως ο κ. Καμμένος, να ήθελε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες. Eμένα αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ είναι ότι το έμαθα από την τηλεόραση. Να είστε σίγουρος ότι εγώ θα είχα συνεργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαι συμβιβασμένη με την ιδέα και ότι κάποια στιγμή όλα τελειώνουν. Αυτή τη στιγμή είμαι στη δουλειά μου. Αυτό που με πείραξε πάρα πολύ ήταν ότι δεν είχα καμία ενημέρωση. Και … αυτό, δεν το ζητάς, το απαιτείς. Από έναν συνεργάτη, από έναν φίλο, πολύ περισσότερο που η σύνδεσή μας ήταν και σε οικογενειακό επίπεδο».

Όπως διευκρίνισε η κ. Χρυσοβελώνη, «δεν υπήρξε καμία σύγκρουση. Η τελευταία μας άψογη συνεργασία, ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, που μιλήσαμε με αφορμή τη διαρροή κάποιων προεδρικών διαταγμάτων, και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων. Του τηλεφώνησα και ρώτησα τι ισχύει, μου απάντησε μην ανησυχείς, δεν αλλάζει τίποτα».

«Με τον κ. Καμμένο μας συνέδεσαν και άλλα πράγματα. Κοινοί αγώνες, μια φιλική σχέση που είχε δημιουργηθεί Αυτή τη στιγμή η σχέση όλη βρίσκεται υπό αναθεώρηση..», τόνισε η πρώην υφυπουργός ενώ αναφερόμενη στον Πρωθυπουργό, είπε πως είναι ένα πρόσωπο που εκτιμά.

Η πρώην Υφυπουργός ΠΟΜΕΔΙ, τόνισε ότι βρίσκεται σε μια στάση αναμονής, προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί προσωπικά, επαγγελματικά και οικογενειακά. Απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο να πάει στη ΝΔ. λέγοντας ότι «δεν είμαι πολιτικός γυρολόγος». Όπως υποστήριξε, «οι λόγοι που με ανάγκασαν να φύγω από τη Ν.Δ. που δεν έχει καμιά σχέση με αυτή που όλοι ξέραμε, εξακολουθούν να υπάρχουν».
Όπως τόνισε, «είναι πολύ νωρίς για να πάρω αποφάσεις, βρίσκομαι σε στάση αναμονής και ανασυγκρότησης, γιατί υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Ο χρόνος λειτουργεί θετικά, όλα τα ωραία, όπως και τα άσχημα κρατούν λίγες ημέρες… Αυτό που μας μένει και θα κρατήσω, είναι η εξαιρετική εμπειρία είχα, περνώντας από το Υπουργείο Υποδομών, τις άριστες συνεργασίες, τις εξαιρετικές σχέσεις…»


Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης σηματοδοτεί μια (ακόμη) απότομη στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς τα δεξιά.

Από τον νεοφιλελευθερισμό περνά πλέον και στον νεοσυντηρητισμό υποτάσσοντας την κυβέρνησή του στις ορέξεις της εκκλησίας – και μάλιστα σε μια από τις πιο σκοταδιστικές εκδοχές της.

Τηρουμένων των αναλογιών θα έλεγε κανείς ότι ο πρωθυπουργός από Ομπάμα γίνεται Μπους – δηλαδή δεν αθέτησε απλώς το σύνολο των προεκλογικών του υποσχέσεων στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, όπως έκανε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά αποδέχεται και δευτερεύοντα αλλά σημαντικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά των πρώην αντιπάλων του.

Η απομάκρυνση Φίλη είναι το επιστέγασμα αυτής της στροφής. Ο απερχόμενος υπουργός παιδείας ήταν ίσως ο υπουργός που έμεινε πιο κοντά στις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε γενικές γραμμές μπορεί να μην βοήθησε αλλά δεν ενόχλησε το χώρο της εκπαίδευσης, όπως είχαν κάνει προηγούμενοι υπουργοί.

Η στάση του απέναντι στην εκκλησία αποτελεί τον ελάχιστο παρανομαστή όχι μιας αριστερής αλλά μιας μη-σκοταδιστικής κυβέρνησης.

Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να αρχίσουμε να συμπάσχουμε για έναν από τους πιο ορκισμένους υποστηρικτές των μνημονίων η απόσταση είναι τεράστια. Όχι μόνο γιατί η υπογραφή του στις εντολές των πιστωτών θα παραμείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του ελληνικού λαού αλλά γιατί αντιμετώπισε με χυδαιότητα όσους αμφισβητούσαν την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας σε ελληνικές και ξένες τράπεζες και στην Τρόικα.

«Θα σε τελειώσουμε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του απέναντι στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, την εποχή που ο Φίλης συστρατευόταν με τη ΝΔ επιχειρώντας να συνδέσει την πρόεδρο της βουλής με τη Χρυσή Αυγή.

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο θλιβερή στην περίπτωση του συμπαθέστερου Θεόδωρου Δρίτσα, ο οποίος παρέμεινε στη θέση του ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία και τελικά πετάχτηκε σαν στυμμένη λεμονόκουπα από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Τσίπρα.

Δεν θα μάθουμε ποτέ αν πίστευε πραγματικά ότι θα μπορούσε να πετύχει καλύτερους όρους ξεπουλήματος του ΟΛΠ ή αν απλώς δεν ήθελε να αφήσει την υπουργική καρέκλα. Κυρίως όμως δεν μας ενδιαφέρει.Η στάση του, από τις διαπραγματεύσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις, μέχρι την επίσκεψη στο Ισραήλ – όπου κάποτε κατέβαινε σαν ακτιβιστής – προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη ζημιά στη γενική εικόνα της ελληνικής αριστεράς.

Ο Φίλης δεν χαρακτηρίστηκε ποτέ για το ήθος του όπως ο Δρίτσας. Συνεπώς ο δεύτερος συνδέει πολύ περισσότερο το όνομα της αριστεράς με την προδοσία του δημοψηφίσματος. Και αυτό είναι ασυγχώρητο.

Η μήπως θα έπρεπε να λυπηθεί κανείς για την τύχη του Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος περιφερόταν σε συνέδρια προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους παρευρισκόμενους λέγοντας ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ… δεν θα υπάρχει νερό στα νησιά. Ποιος άλλος υπουργός έφτασε να θυμίζει σε τέτοιο βαθμό ένα τρομολαγνικό δελτίο του Mega;

Το έχουμε πει και στο παρελθόν και θα το επαναλάβουμε: Οι υπουργοί και οι βουλευτές που υπέγραψαν τα μνημόνια θα πρέπει να ζήσουν και να πεθάνουν με αυτό το στοιχείο ως βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής τους καριέρας.

Άρης Χατζηστεφάνου

Η ανατριχιαστική ομιλία-καταπέλτης του Ν. Φίλη κατά την παράδοση του Υπ. Παιδείας (7/11/16)


Δημοσιεύτηκε στις 7 Νοε 2016
11:20 «Αιφνιδίως το "Άριστα 20" μετατράπηκε σε μόλις ενάμιση μήνα μη προβιβάσιμο βαθμό...»
Ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης συγκινημένος και... πληγωμένος παραδίδει καταχειροκροτούμενος και με αιχμές το υπουργείο στη νέα του ηγεσία (ΕΡΤ live, 7/11/2016).

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου