Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Μήπως στις 25 Δεκεμβρίου θα έπρεπε να γιορτάζουμε τον Αήττητο ήλιο;

Στις 25 Δεκεμβρίου τιμούσαν την «ημέρα της γεννήσεως του αήττητου Ήλιου» 
(dies natalis invicti Solis), αφού ο Θεός 'Ηλιος επανέρχεται ψηλά ...
στον ουρανό ως νικητής επί του σκοταδιού για να ξαναφέρει τη ζέστη και τη ζωή....


Στις 24 Δεκεμβρίου έληγαν τα Σατουρνάλια (Κρόνια) 17 ως τις 24 Δεκεμβρίου. Ηταν μεγάλη και σημαντική γιορτή για τους Ρωμαίους. Εκτός από τις τυπικές θυσίες, (συνήθιζαν να θυσιάζουν χοίρος) η γιορτή ήταν δημόσια αργία, είχε και διάφορα έθιμα, όπως την ανταλλαγή δώρων,στολισμός δέντρων ή τα τυχερά παιχνίδια ακόμα και για τους δούλους επιτρέπονταν. ...


Στις 25 Δεκεμβρίου 'Ελληνες γιόρταζαν το Τριέσπερον ξεκινούσε με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο 22 Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη νύκτα του έτους μείνει «στάσιμη» επί 3 ημέρες και κορυφωνόταν με την «ανάσταση» του Ηλίου 25 Δεκεμβρίου, η ημέρα έχει αρχίζει πλέον να μεγαλώνει.

Στις 25 Δεκεμβρίου ηταν και ο εορτασμός της ανάστασης του Θεού Μίθρα ( Ηλιακό θεο των Περσών) και γενικά όλοι οι αρχαίοι λαοί που είχαν καλλιέργειες τιμούσαν τον Ήλιο την 25 Δεκεμβρίου.

Ο Χριστιανισμός θέλοντας να αντικαταστήσει την θρησκεία της Ρώμης & Ελλάδας αλλά και άλλες θρησκείες της αυτοκρατορίας.Το 337- 352 μ.Χ. επι Πάπα Ιουλίου Α πάρθηκε απόφαση, οτι η γέννηση του Χριστού απο 6 Ιανουαρίου να εορτάζεται στις 25 Δεκεμβρίου.
Από τη Δύση ο εορτασμός της Γεννήσεως στις 25 Δεκεμβρίου πέρασε και στην Ανατολή γύρω στο 376.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.