Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Νέο έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ: Χιονιάς θα σαρώσει σε λίγες ώρες τη χώρα – Χιόνια και στην Πάρνηθα



Αχ Αννούλα του χιονιά-Αντώνης Καλογιάννης


Καιρός για χιόνια (ξανά) - Χιονιάς αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από τις επόμενες ώρες – Έρχεται ψυχρή εισβολή – Πού και πότε θα χιονίσει, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Πότε θα χιονίσει στην Πάρνηθα.
Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από σήμερα, Τρίτη (13/12/2016) ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα.
Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο καιρός, ωστόσο, από την Παρασκευή έρχεται δεύτερη ψυχρή εισβολή στη χώρα μας.

Χιόνια σήμερα και στην Πάρνηθα

Αναλυτικά, για σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 και σταδιακά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.
Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά σταδιακά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ...

αργότερα χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 7 και σταδιακά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και πιθανόν από το βράδυ στα ημιορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και σταδιακά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.
Αύριο, Τετάρτη (14/12) στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση από τα βόρεια. Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως το πρωί, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.
Την Πέμπτη (15/12) αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια, όπου εκεί θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία μεταβολή του καιρού από το βράδυ στα ανατολικά με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές αλλά και πάλι παγετός κατά τόπους θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

Νέα επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή

Την Παρασκευή (16/12) και το Σάββατο (17/12) στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Βαθμιαία βελτίωση το Σάββατο. Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το Σάββατο. 
Η θερμοκρασία σε πτώση.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.