Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο εργασιακός μεσαίωνας σε αριθμούς (Βίντεο)


Δεν χρειαζόταν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ –το παραθέτουμε σε βίντεο- για να πληροφορηθούμε τον εργατικό μεσαίωνα που επικρατεί, το ότι στην σημερινή εποχή που η επέλαση της ταξικής βαρβαρότητας –δυστυχώς η κεφαλαιοκρατία διεξάγει μόνη της ταξικό πόλεμο και τον κερδίζει σε όλα τα μέτωπα αφού το εργατικό κίνημα, για μια σειρά λόγους, που δεν είναι του παρόντος, δεν είναι σε θέση να προβάλλει σοβαρή αντίσταση- έχει εξαθλιώσει τον κόσμο της εργασίας.

Ολοι γνωρίζουμε ότι οι στρατιές ανέργων συνεχώς διογκώνονται  -τα επίσημα στοιχεία τους που κι αυτά είναι πλαστά μας λένε ότι η ανεργία το 2009 ήταν στο 7%, το 2013 εκτοξεύτηκε στο 27% και σήμερα ένας στους δύο από την νέα εργατική βάρδια είναι άνεργος- ενώ το βιοτικό επίπεδο των απόμαχων της δουλειάς βρέθηκε στα τάρταρα από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων και όσοι «τυχεροί», εξακολουθούν να εργάζονται βιώνουν καθεστώς δουλοπάροικου.

Στο παρακάτω  βίντεο που βασίστηκε στην συνέντευξη που έδωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ακούμε, εκτός των άλλων ότι 125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ τον μήνα και ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα.
Οσο για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας περιγράφεται πολύ καλά από το βιωματικό κείμενο μιας άνεργης δημοσιογράφου -της Μαρίας Κωνσταντοπούλου- όταν προσπάθησε να βρει δουλειά σε μια … δημοσιογραφική γαλέρα που έχει το όνομα  Documento.

Αναφέρει, λοιπόν η άνεργη κοπελιά:



«Πριν λίγες μέρες λοιπόν- βρέθηκα υποψήφια για μια θέση στο site, -σ.σ του Κώστα Βαξεβάνη-που κάνει πρεμιέρα μέσα στον Δεκέμβρη – Η πρόταση ήταν για μπλοκάκι που έπρεπε να βγάλω άμεσα πριν λήξει συγκεκριμένα το 2016 ( όπερ σημαίνει έξοδα ανοίγματος , φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, οι οποίες θα με βαραίναν για τις 10-15 τελευταίες μέρες της χρονιάς που εκπνέει ,και πολλά πολλά άλλα οικονομικά τρεξίματα). Τα χρήματα που θα έπαιρνα μηνιαίως “καθαρά” αφορούσαν το “υπέρογκο” ποσό των 330€ !!!!
Ποιες θα ήταν οι δικές μου υποχρεώσεις; Καθημερινό 9ωρο (η πρωινή βάρδια αναφέρονταν σε ξημέρωμα και η βραδινή θα τελείωνε μετά τα μεσάνυχτα), 2 ΣΚ το μήνα, τα οποία φυσικά και δεν θα πληρώνομαι γιατί έχει καταργηθεί η αμοιβή της Σαββατιάτικης εργασίας, όχι ρεπό και κάποια "ανεβάσματα" θεμάτων από το σπίτι μου,όταν επιστρέφω απο την εργασία ! Και όλα αυτά; για σκάρτα 300€ μηνιαίως και την υποχρέωση να βγάλω μπλοκάκι για χρήματα που κανείς δεν μου εγγυάται “αν και πότε” θα εισπράττω. Φυσικά, οι υπεύθυνοι που έκανα τη συνέντευξη ,μου μίλησαν για μια ευκαιρία την οποία δεν έπρεπε να χάσω επουδενί,με σκοπό να βγω από τη βαριά ανεργία και την κατάθλιψη της !».

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_67.html
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.