Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Παλιούς γνώριμους στην Ιταλία αναζητούσε ο Άμρι

Νέες πληροφορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τον τρομοκράτη του μακελιού του Βερολίνου. Είχε χρήματα πάνω του και φορούσε τρία παντελόνια. Συλλήψεις στην Τυνησία.
Italien Mutmaßlicher Berliner Attentäter in Mailand getötet (picture-alliance/dpa/Daniele Bennati/B&V)
Οι υπεύθυνοι των ερευνών συνεχίζουν να εξετάζουν τις κάρτες των κινητών τηλεφώνων του τρομοκράτη  Άνις  Άμρι. Προς το παρόν, όμως, δεν φαίνεται να έχουν προκύψει ακόμη καθοριστικά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ιταλία, μπορεί να προσπαθούσε να βρει επαφές και υποστήριξη, ακόμη και σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Από τις γνωριμίες δηλαδή που είχε κάνει στις φυλακές της Σικελίας, όπου είχε εκτίσει ποινή τεσσάρων ετών από το 2011 μέχρι το 2015.
Φόβος για τρομοκρατική επίθεση:

Γιατί δόθηκε στη δημοσιότητα η ταυτότητα των αστυνομικών;
Γιατί δόθηκε στη δημοσιότητα η ταυτότητα των αστυνομικών;
Μέχρι αυτήν την στιγμή, στο σύντομο πέρασμα 'Αμρι από την Γαλλία και την Ιταλία, δεν προκύπτει να συνάντησε άλλους ισλαμιστές τρομοκράτες. Όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν λίγο έξω από το Μιλάνο, είχε πάνω του χίλια πέντε ευρώ σε ρευστό και φορούσε τρία διαφορετικά παντελόνια. «Στοιχεία που δείχνουν ότι ήταν  μόνος και  προσπαθούσε να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία», γράφει η εφημερίδα La Repubblica. Παράλληλα, πολλοί σχολιαστές διερωτώνται πως είναι δυνατόν να μην αναγνώρισε κανείς τον Τυνήσιο τρομοκράτη, στα τραίνα και στους σταθμούς του Τορίνο και του Μιλάνου, αλλά και στην Γαλλία.
Στην Ιταλία, τέλος, ο φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις είναι πλέον αισθητός. Τα συνδικάτα των σωμάτων ασφαλείας καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης, να κάνει γνωστά τα πλήρη στοιχεία  των δυο αστυνομικών που εντόπισαν και απάντησαν στους πυροβολισμούς  του τρομοκράτη, σκοτώνοντάς τον. Τώρα, κινδυνεύει η ζωή τους. 
Στο μεταξύ, η αστυνομία της Τυνησίας συνέλαβε 3 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 27 χρονών, που φέρεται νσ σχετίζονταν με τον δράστη του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βερολίνο. Ο ένας, που είναι ανηψιός του σύμφωνα με το τυνησιακό υπουργειό Εσωτερικών, παραδέχθηκε ότι του έστειλε χρήματα και ότι βρίσκονταν σε επικοινωνία μεσω μιας κωδικοποιημένης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.
Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη - DW

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.