Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Οι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν και «ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ» Δείτε την πάμφηθη τροφή που ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ το έντερο

Και όμως αυτή η τροφή κάνει θαύματα. Οι Ρωμαίοι την αποκαλούσαν «φάρμακο του φτωχού».

Σήμερα και ύστερα από επιστημονικές έρευνες, έχει αποδειχθεί οτι καθαρίζει και αποτοξινώνει το συκώτι μας αλλά και το έντερο. Δείτε ποια είναι και καταναλώστε την σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η τροφή αυτή δεν είναι άλλη από το...
λάχανο.


Οταν καταναλώνεται ωμό το λάχανο ή ο ζωμός του συνιστά θαυμάσιο φάρμακο κατά της δυσκοιλιότητας. Τα φύλλα του περιέχουν βιταμίνες Α, Β, C, θείο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο και μαγγάνιο. Οι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν «φάρμακο του φτωχού» και είναι εντυπωσιακό ότι ενώ καταναλώνεται ευρέως σε σαλάτες οι φαρμακευτικές του ιδιότητες δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.

9 εκπληκτικά, διατροφικά οφέλη του λάχανου
Αν θέλετε όμορφο λαμπερό δέρμα και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, μην παραλείπετε να έχετε συχνά στο τραπέζι σας αυτό το εξαιρετικά θρεπτικό, αλλά κοινό λαχανικό.
Αρχαίοι θεραπευτές θεωρούσαν πως το λάχανο περιείχε σημαντική ενέργεια, επειδή μεγαλώνει υπό το φως του φεγγαριού και η σύγχρονη διατροφική επιστήμη, αποδίδει τα οφέλη του στην υψηλή του περιεκτικότητά του σε θείο και βιταμίνη C.
Δείτε γιατί πρέπει να συμπεριλάβετε αυτό το θρεπτικό λαχανικό στην εβδομαδιαία διατροφή σας.

1. Είναι Ιδανικό για την απώλεια βάρους
Το μαγειρεμένο λάχανο έχει μόνο 33 θερμίδες ανά φλιτζάνι, είναι χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε φυτικές ίνες.
2. Κάνει καλό στην υγεία του εγκεφάλου
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και ανθοκυανίνες, που βοηθούν τη νοητική λειτουργία και τη συγκέντρωση. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν επίσης να αποτρέψουν τη βλάβη των νεύρων, βελτιώνοντας την άμυνά μας κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ και της άνοιας. Το κόκκινο λάχανο έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτών των θρεπτικών ουσιών.
3. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, για λαμπερό δέρμα
Το λάχανο βοηθά κατά του λιπαρού δέρματος και της ακμής. Το θείο είναι απαραίτητο για την κερατίνη, μια πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για υγιή μαλλιά, νύχια και δέρμα.

4. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού

Η υψηλή περιεκτικότητα του λάχανου σε βιταμίνη C και θείο, απομακρύνει τις τοξίνες (ελεύθερες ρίζες και ουρικό οξύ), που είναι οι κύριες αιτίες της αρθρίτιδας, δερματικών παθήσεων και ρευματισμών.
5. Αντικαρκινικές ιδιότητες

Το λάχανο περιέχει τις γνωστές αντικαρκινικές ενώσεις λουπεόλη, σινιγρίνη και σουλφοραφάνη. Αυτές, διεγείρουν τη δραστικότητα των ενζύμων και αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Μια μελέτη σε γυναίκες, έδειξε μείωση στον καρκίνο του μαστού, σε περιπτώσεις όπου οι συμμετέχουσες έτρωγαν σταυρανθή λαχανικά, όπως το λάχανο.

6. Βοηθά στη διατήρηση υγιούς αρτηριακής πίεσης

Η υψηλή περιεκτικότητα του λάχανου σε κάλιο, βοηθά στο άνοιγμα των αιμοφόρων αγγείων, διευκολύνοντας την ροή του αίματος.

7.Κατά των πονοκεφάλων

Μια ζεστή κομπρέσα με φύλλα λάχανου, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Επίσης, ο χυμός από ωμό λάχανο (25-50 ml ημερησίως), καταπολεμά τις χρόνιες κεφαλαλγίες.
8. Κατά των συμπτωμάτων του αλκοόλ

Τα συμπτώματα που δημιουργεί η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, καταπολεμούνταν με το λάχανο, από τους ρωμαϊκούς κιόλας χρόνους.

9. Αντιφλεγμονώδες και ρυθμιστής του σακχάρου στο αίμα

Οι φυσικές κόκκινες χρωστικές ουσίες του κόκκινου λάχανου (betalains), θεωρείται πως μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και αυξάνουν την παραγωγή ινσουλίνης και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όπως ακριβώς και στα παντζάρια.
http://www.clickatlife.gr/your-life/story/25545
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.