Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Βρείτε Παπά για εξομολόγηση μέσω κινητού [Η νέα εφαρμογή που είναι ιδιαίτερη δημοφιλής στην Ισπανία]

Μια νέα εφαρμογή στο κινητό σάς ανοίγει το δρόμο προς τη σωτηρία της ψυχής σας.

Την πρωτοποριακή ιδέα είχε ένας καθολικός ιερωμένος, ο Ισπανός πατήρ Ρικάρδο Λατόρε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και η εφαρμογή παρουσιάζεται επίσημα σήμερα στην Ισπανία, με αφορμή τη Γιορτή της Άμωμης Σύλληψης της Παρθένου.

Μια δοκιμαστική έκδοση (beta) της εφαρμογής, που εμφανίσθηκε τον Σεπτέμβριο, έγινε ήδη πολύ δημοφιλής και την έχουν κατεβάσει στα κινητά τους πολλές χιλιάδες χρήστες.

Η εφαρμογή Confessor GO εντοπίζει τη θέση του χρήστη και του δείχνει τις τοποθεσίες των πλησιέστερων εξομολόγων ιερέων, καθώς και την καλύτερη διαδρομή προς αυτούς.

Επιπλέον, ενημερώνει τον χρήστη με ορισμένα πληροφοριακά στοιχεία για τον κάθε εξομολόγο, όπως το όνομα, την ηλικία του και την εμπειρία του (πότε χειροτονήθηκε). Με την ευκαιρία, θυμίζει στον υποψήφιο εξομολογούμενο μερικά βασικά πράγματα που μπορεί να έχει ξεχάσει, όπως τις Δέκα Εντολές ...
(ώστε να θυμηθεί έγκαιρα κάποια αμαρτία που μπορεί να είχε φροντίσει να ξεχάσει...).

Όποιος ιερέας επιθυμεί, δηλώνει το όνομά του και μπαίνει στον κατάλογο των διαθέσιμων ιερέων της εφαρμογής, κάτι που έχουν κάνει περίπου 100 ιερείς μέχρι σήμερα.

Ο δημιουργός της εφαρμογής πατήρ Λατόρε αισιοδοξεί ότι η εφαρμογή θα έχει μεγάλη επιτυχία και στις πολλές ισπανόφωνες και καθολικές χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ήδη πολλοί ιερείς από αυτές τις χώρες, που έμαθαν για την εφαρμογή, ζητούν να ενταχθούν στον κατάλογό της.

Μένει να φανεί κατά πόσο η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει και στην αναζωπύρωση της πίστης, καθώς έξι στους δέκα Ισπανοί (59,3%) παραδέχθηκαν σε έρευνα προ ημερών ότι «σχεδόν ποτέ» δεν παρακολουθούν τη θεία λειτουργία, ενώ μόνο 15% πηγαίνουν στην εκκλησία καθημερινά. Αλλά ίσως ακριβώς γι αυτό, με τόσες ενοχές απιστίας, ουκ ολίγοι «πιστοί» μπορεί να νιώθουν την ανάγκη μιας εξομολόγησης.
http://www.splendoroftruth.com/curtjester/2015/11/confession-and-mercy/
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.