Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Μπλόκα αγροτών: Ζεσταίνουν τις μηχανές για τις 23 Ιανουαρίου στην Ανθήλη

Την Παρασκευή 13 Γενάρη στο κοινοτικό κατάστημα Ανθήλης πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων που συγκάλεσε ο Ενωτικός Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανθήλης -Λαμίας για την κλιμάκωση και το συντονισμό των κινητοποιήσεων με στήσιμο μπλόκων, απόφαση που πάρθηκε στη μαζική πανελλαδική σύσκεψη στα μέσα Δεκέμβρη στη Λάρισα που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Πέρα από το Σύλλογο Ανθήλης, που με απόφαση ΓΣ αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις στήνοντας μπλόκο στον κόμβο Ανθήλης, πήραν μέρος στη σύσκεψη και οι Αγροτικοί Σύλλογοι: Μακρακώμης, Στυλίδας – Εχιναίων, Πελασγίας και η διοικούσα επιτροπή του υπό σύσταση Αγροτικού Συλλόγου των χωριών της λίμνης Ξυνιάδος Δομοκού.

Παρακολούθησαν τις διαδικασίες και εκπρόσωποι του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου και του Αγροτικού Συλλόγου Μώλου.

Μετά από τη συζήτηση που έγινε, οι σύλλογοι και οι αγρότες που πήραμε μέρος στη σύσκεψη συμφωνήσαμε με τα αιτήματα διεκδίκησης που απαντούν στα προβλήματα των μικρών και μεσαίων αγροτών και στις συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ και της ΚΑΠ που τελικά το μόνο που εξυπηρετούν είναι η κερδοφορία των μεγαλεμπόρων και μεγάλων αγροτοκτηνοτροφικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα τη δικιά μας εξαθλίωση, αιτήματα που συντάχτηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα με τη συμμετοχή 68 Μπλόκων, 100 Αγροτικών Συλλόγων και 11 Ομοσπονδιών.

Αποφασίσαμε να:



1. Στήσουμε από κοινού το μπλόκο στις 23 του Γενάρη στον κόμβο Ανθήλης,

2. Βγάλουμε από την αρχή της ερχόμενης βδομάδας τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ζεσταίνοντας τις μηχανές, για να κατευθυνθούν εκεί που θα στηθεί το μπλόκο.

3. Συντονίσουμε τον αγώνα μας με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Επιπλέον συστήσαμε τη Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου που αποτελείται από 2 μέλη από κάθε Σύλλογο που βασικά καθήκοντα θα έχει:

Α) Το συντονισμό του αγώνα με καθημερινές συσκέψεις.

Β) Την ενιαία εκπροσώπηση των αγροτών και των Συλλόγων που συμμετέχουν στο μπλόκο.

Γ) Την καθημερινή ενημέρωση των αγροτών για τις εξελίξεις.

Δ) Τη σύγκληση συνελεύσεων προκειμένου όλοι οι αγρότες από κοινού να λαμβάνουν αποφάσεις για τις κινήσεις του μπλόκου.

Ε) Την επίλυση καθημερινών προβλημάτων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου αποφάσισε ότι ο κάθε Αγροτικός Σύλλογος που συμμετέχει στο μπλόκο έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει τη συνέλευση του μπλόκου.

Καλούμε τον Παμφθιωτικό ΑΣ και τον ΑΣ Μώλου που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη καθώς και όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους, αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Φθιώτιδας να πάρουν την απόφαση να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης και να διεκδικήσουμε από κοινού την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, ενάντια σε όλες τις λογικές απογοήτευσης, εφησυχασμού που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν παρθεί και ετοιμάζονται εκ νέου να πάρουν, στρέφονται ενάντια σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου και δεν εξαιρούν κανέναν μας. Ο αγώνας μας και το μπλόκο δεν θα πλήξουν τους ανθρώπους του μόχθου, αλλά αυτούς που ήδη κερδίζουν και θα κερδίσουν ακόμα περισσότερα από τη δικιά μας εξαθλίωση και καταστροφή, εάν δεν παλέψουμε να την σταματήσουμε και να πάρουμε πίσω όσα μας είναι αναγκαία για να ικανοποιούμε τις ανάγκες της παραγωγής και των οικογενειών μας».

Ζητούν την πλήρη αποζημίωση των αγροτών για τις ζημιές από την κακοκαιρία

http://www.mag24.gr/mploka-agroton-zestenoun-tis-michanes-gia-tis-23-ianouariou-stin-anthili/

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.