Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Με δειλά βήματα το ξεκίνημα της χρήσης του Bitcoin στην Ελλάδα


Πριν από μερικές ημέρες, με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, ο καταχωρητής ονομάτων Internet NameCheap, ενημέρωσε ότι ξεκίνησε πλέον να δέχεται bitcoins για την καταχώρηση ονομάτων. Αυτό από μόνο του δε μου προκάλεσε έκπληξη, καθώς η χρήση του Bitcoin είναι πολύ πιο διαδεδομένη στο εξωτερικό από ότι στη χώρα μας. Εκείνο για το οποίο χάρηκα ιδιαίτερα, είναι ότι ελληνική μη κερδοσκοπική ιστοσελίδα, προτρέπει τους φίλους της να δωρίσουν μικρά ποσά σε bitcoins, για να καλυφθούν τα έξοδα διατήρησής της. Αν και δεν είχε τύχει να γνωρίζω την ύπαρξη του συγκεκριμένου site, λάβαμε με email (κι ευχαριστούμε για την αναφορά) τη συγκεκριμένη είδηση, η οποία δείχνει ότι έστω και καθυστερημένα, κάτι έχει ξεκινήσει να κινείται και στη χώρα μας.
Το παραπάνω παράδειγμα, παρουσιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα από τα προτερήματα του Bitcoin: τη δυνατότητα αυτο-οργάνωσης  των ανθρώπων σε μικρές «κοινωνίες» και η χρηματοδότηση σχεδίων,  χωρίς να παίζει ρόλο η γεωγραφική θέση του καθενός, ή η πρόσβασή του σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες, πιστωτικές κάρτες, κλπ). Μέσω του Bitcoin είναι πολύ απλή και γρήγορη η μεταφορά αξίας, διευκολύνοντας τους συμμετέχοντες. Βέβαια, ακριβώς όπως ένα μαχαίρι μπορεί να είναι χρήσιμο για να κόψουμε το ψωμί αλλά και για να τραυματίσουμε κάποιον, έτσι και το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπους. Αυτό από μόνο του δε μπορεί να καταστήσει το Bitcoin «κακό» για τους ίδιους λόγους που κι ένα μαχαίρι δεν θεωρείται «κακό». Η λανθασμένη χρήση είναι το μόνο κακό. ...

Αν έχετε κάποιο φίλο ή γνωστό που δραστηριοποιείται στο Internet, μην παραλείψετε να τον ενημερώσετε για το Bitcoin, εξηγώντας κάποια από τα προτερήματά του σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα πληρωμών. Ανοίξτε συζητήσεις στην παρέα για το Bitcoin. Είναι μια ιδέα που αξίζει να διαδοθεί. Με αυτό το σκεπτικό βλέπω να συμφωνεί και το 3ο Λύκειο Χαϊδαρίου που με ανάρτησή του, πριν από δύο μήνες περίπου, παρέχει πέντε βασικές πληροφορίες για το Bitcoin. Μπράβο παιδιά!
Εκτός από την οργάνωση όμως των μικρών κοινωνιών, παρατηρώ να γίνεται και προσπάθεια οργάνωσης σε επίπεδο επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η GreCoin φέρεται να είναι πιστοποιημένος συνεργάτης στην Ελλάδα της πολύ γνωστής πλέον BitPay, κάτι που επιβεβαιώνεται κι από την επίσημη ιστοσελίδα της BitPay. Ελπίζω κι εύχομαι το Bitcoin να βρει πολύ μεγαλύτερη απήχηση στις επιχειρήσεις της χώρα μας, από ότι το «δύστροπο» Paypal.
Σημείωση: Αν γνωρίζετε κι άλλες εταιρίες ή και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Bitcoin και δεν τους αναφέρουμε, μπορείτε να μας ενημερώσετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας, για να τους αναρτήσουμε. Τέλος, αν είστε εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο ή σκοπεύει να το κάνει, στείλτε μας μια σύντομη παρουσίασή σας.
-----------------------------------------------------

H Ισοτιμία Του Bitcoin Ξεπέρασε Τα 1.000 Δολάρια

Καθώς ξεκίνησε το 2017 και ο μεγαλύτερος όγκος των υπόλοιπων διεθνών αγορών ήταν κλειστός, το bitcoin προσέλκυσε τους επενδυτές και άγγιξε φρέσκο ορόσημο, ξεπερνώντας τα 1.000 δολάρια.
Το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1.020 δολάρια νωρίτερα σήμερα, καταγράφοντας άνοδο 2%, σύμφωνα με στοιχεία τιμολόγησης της Coin Market Cap. Άλλες μεγάλες αγορές έδειξαν πως το bitcoin ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια αργά την Κυριακή.
Το νέο υψηλό σημαίνει ότι το νόμισμα διαπραγματεύεται τώρα σε επίπεδα που δεν είχαμε δει μετά τον Νοέμβριο του 2013, καθώς και ότι για το 2016 σημείωσε άνοδο άνω του 100%. Όπως συμπληρώνει το MarketWatch, κάποιοι προβλέπουν πως η τιμή του θα μπορούσε να αγγίξει τις 3.000 δολάρια το 2017.
Οι αναλυτές έχουν αποδώσει σε μια σειρά παράγοντες την ισχύ του bitcoin, περιλαμβανομένων του γεγονότος πως έχει προσελκύσει επαγγελματίες επενδυτές αλλά και του φόβου της αστάθειας που περιβάλλει τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Η τιμή του νομίσματος ενισχύεται σταθερά από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και μετά, καθώς τα αποτελέσματα πίεσαν το αμερικανικό δολάριο. Μεταξύ εκείνων που έχουν στραφεί σε μεγάλο βαθμό στο bitcoin είναι οι Κινέζοι που αναζητούν προστασία από την υποτίμηση του γουάν, ένα νόμισμα που διαρκώς καταγράφει πτώση έναντι του ισχυρού δολαρίου.
http://analitis.gr/h-isotimia-tou-bitcoin-xeperase-ta-1-000-dolaria/

Στις παρακάτω ιστοσελίδες μπορείτε να λάβετε τα πρώτα σας ΔΩΡΕΑΝ bitcoins. Αν δε γνωρίζετε (ακόμα 😛 ) τι είναι το Bitcoin, δείτε το άρθρο μας με τίτλο «Ξεκίνημα με το Bitcoin»
  • BitCrate – Σπάστε βαρέλια και κερδίστε Bitcoins (Δεν επιτρέπει τη χρήση Proxy Server. Μπορείτε να σπάσετε ένα βαρέλι ανά 24 ώρες)
  • CoinAd – Δυνατότητα να λάβετε από 0,0010 BTC (το ευκολότερο) ή 0,002 BTC (το δεύτερο ευκολότερο), έως 1,000 BTC (Jackpot)
  • Earn Free Bitcoins – Μικρά ποσά σε αντάλλαγμα με επισκέψεις σε web sites
  • CoinVisitor – Όπως το BitVisitor παραπάνω
  • Bitcoin4You – Όπως το BitVisitor παραπάνω
  • DailyBitcoins – Συμπληρώστε τη Bitcoin διεύθυνσή σας και το CAPTCHA και πατήστε το Send. Τόσο απλά 🙂 αλλά μια φορά κάθε 24 ώρες. (Η αποστολή των νομισμάτων μπορεί να καθυστερήσει κάποιες ώρες)
  • Bitcoiner – Μια φορά την ημέρα αλλά θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το AdBlock αν το χρησιμοποιείτε
  • CoinReaper –
  • freeBitcoin – Δίνει ένα ποσό bitcoin κάθε ώρα και με free withdraw κάθε Κυριακή. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη για την υπόδειξη.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου