Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ζούμε στον παράδεισο και ο Τραμπ θα μας πάει στην κόλαση


Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, θα πρέπει να είμαστε τρομοκρατημένοι επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.
Γενικά, πρέπει να είμαστε τρομοκρατημένοι αλλά τώρα ακόμα περισσότερο.
Διαβάζοντας δεκάδες άρθρα για τις συμφορές που μας περιμένουν με την προεδρία Τραμπ, νομίζω ότι έχω παραισθήσεις. Νομίζω ότι σε άλλο κόσμο.
Έτσι που τα γράφουν οι αρθρογράφοι, λες και ζούμε τόσα χρόνια στον παράδεισο και ο Τραμπ θα μας τον διαλύσει και θα ζούμε στην κόλαση.
Διαβάζω για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει στην Ελλάδα η ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Πλάκα μας κάνετε;
Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη εδώ και εφτά χρόνια, είναι υποθηκευμένη για πάντα, διαλύεται μέρα με τη μέρα, και οι Έλληνες την εγκαταλείπουν.
Άργησε ο Τραμπ. Η Ελλάδα διαλύθηκε και χωρίς αυτόν.
Και βέβαια, άπειρα άρθρα σε όλο τον κόσμο για τις καταστροφές που φέρνει ο Τραμπ.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αρθρογράφοι υποστηρίζουν πως έρχονται κι άλλες καταστροφές στην Γαλλία, στην Ολλανδία, στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θα γίνουν εκλογές, αφού η προεδρία Τραμπ θα δώσει ώθηση στα ακροδεξιά κόμματα.
Δηλαδή, θα γίνει μόδα η ακροδεξιά στην Ευρώπη επειδή έγινε πρόεδρος ο Τραμπ στις ΗΠΑ.
Μπράβο παιδιά, πολύ ωραία ανάλυση.
Κανείς δεν λέει πως δεκάδες εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έχουν φάει φρίκη από τις φιλελεύθερες πολιτικές, βλέπουν τις ζωές τους να διαλύονται και από την απελπισία τους ψηφίζουν ακροδεξιούς.
Θα ψήφιζαν και αριστερούς αλλά αφενός δεν υπάρχει Αριστερά και αφετέρου δεν έχουν όλοι την υπομονή να περιμένουν πέντε αιώνες τον Λαφαζάνη να συνεννοηθεί με τον Κουτσούμπα, για να κάνουμε λαϊκό μέτωπο για την ανατροπή.
Δεν γίνονται φασίστες οι πολίτες από το ένα βράδυ στο άλλο.
Δεν κοιμάσαι δημοκράτης και ξυπνάς φασίστας.
Κάποιοι λόγοι υπάρχουν που οι Αμερικανοί ψήφισαν τον Τραμπ, οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit, και οι Ευρωπαίοι στρέφονται προς τα ακροδεξιά κόμματα. ...

Δεν τρελάθηκαν οι άνθρωποι.
Αλλά οι ελίτ δεν καταλαβαίνουν.
Νομίζουν πως όλοι οι άνθρωποι έχουν λυμένα όλα τα προβλήματά τους -όπως τα έχουν οι ίδιοι- και δουλεύουν από χόμπι για να εξασφαλίσουν το παντεσπάνι τους.
Πριν από μερικές εβδομάδες, ο διάσημος επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ -σε ένα άρθρο του στον Guardian- είδε στην ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit και των Αμερικανών υπέρ του Τραμπ την απόρριψη των ελίτ και την αγωνία εκατομμυρίων ανθρώπων που ένιωσαν πως είχαν εγκαταλειφθεί από τους ηγέτες τους.
Ο Χόκινγκ -αφού παραδέχεται πως και ο ίδιος ανήκει στην παγκόσμια ελίτ- ζητάει από όσους ανήκουν στις οικονομικές ελίτ του πλανήτη να αποδεχτούν την αποτυχία τους, να γίνουν πιο ταπεινοί, να πάψουν να είναι άπληστοι, και να μάθουν να μοιράζονται τον πλούτο τους για να στηρίξουν τις κοινωνίες.
Είναι προφανές πως κανείς δεν δίνει σημασία στον Χόκινγκ ή σε οποιονδήποτε άλλον προσπαθεί να επισημάνει πως η ανθρωπότητα βαδίζει σε λάθος δρόμο και αυτό θα αποδειχτεί καταστροφικό.
Τη συνέχεια δεν είναι δύσκολο να την φανταστεί κάποιος.

pitsirikos.net

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.