Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Επιστολή κόλαφος, δικηγόρων στον Τσίπρα & Κοτζιά... για τη Συρία!


Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Εξωτερικών,

Από τις 3/1/ έως τις 8/1/2017, αντιπροσωπεία της Αγωνιστικής Πανελλαδικής Ένωσης Δικηγόρων - ΑΠΕΔ, η οποία συσπειρώνει προοδευτικούς νομικούς από όλη τη χώρα, μαζί και με άλλους νομικούς πραγματοποίησε αποστολή στη Συρία, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο λαό της Συρίας, ο οποίος αγωνίζεται ενάντια στις παράνομες, ιμπεριαλιστικές, ξένες επεμβάσεις, που με καθοδηγητικό ρόλο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του καθεστώτος Ερντογάν, μοναρχιών του Κόλπου και του Ισραήλ, έχουν βυθίσει τη Συρία στο χάος και στο αίμα της εσωτερικής σύγκρουσης, προκειμένου να κάμψουν την κυριαρχία και της αυτοδιάθεσή της.
Στο πλαίσιο της αποστολής μας, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε επανειλλημένως με το ΔΣ του Συριακού δικηγορικού Συλλόγου, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Μουφτή Συρίας, τον αναπληρωτή του Πατριάρχη Αντιοχείας, τον πρόεδρο του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου, με φοιτητές και καθηγητές της Νομικής Σχολής της Δαμασκού, το Συριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, τον διευθυντή της δ/σης αποδήμων του Συριακού ΥΠΕΞ που εκπροσώπησε τη συριακή κυβέρνηση για την οργάνωση και το συντονισμό της αποστολής και εκπροσώπους της Ελληνικής παροικίας.
Η εικόνα που αποκομίσαμε από το σύνολο των επαφών μας είναι αντίθετη από αυτήν που τα κυρίαρχα δυτικά ΜΜΕ και κυβερνήσεις, μεταφέρετε.
Η Συρία δέχεται μια βίαιη ιμπεριαλιστική επέμβαση, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, με στόχο να χάσει το...
δικαίωμα αυτοδιάθεσής της.
Η Συρία είναι ένα υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων, που επιχειρούν να καταστρέψουν οι εισβολείς.
Ο Συριακός λαός πολεμά για τις οικογένειές του, τις πόλεις του, την πατρίδα του και για να αποκρούσει τις παράνομες ξένες επεμβάσεις.
Η εσωτερική πολιτική εξέλιξη είναι δικό του και όχι δικό μας ζήτημα.
Η Συρία ως κυρίαρχο κράτος έχει υποστεί βαρύτατα εγκλήματα: την επιθετικότητα και τις παράνομες ξένες επεμβάσεις, κατά παράβαση του χάρτη του ΟΗΕ, της σύμβασης του Μοντεβιδέο για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κρατών, του διεθνούς συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, της τελικής πράξης της διάσκεψης του Ελσίνκι και σειράς ψηφισμάτων και αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που αναλογικώς θα πρέπει να εφαρμοστούν και στην περίπτωση της Συρίας, σχετικά με το δικαίωμα αυτοδιάθεσης. Δολοφονίες, βιασμούς, απαγωγές, καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, όπως τα δεκάδες εργοστάσια του Χαλεπίου που λεηλατήθηκαν. Επιμόλυνση πηγών υδροδότησης. Την αναγνώριση από σειρά κρατών, ως “νομίμου εκπροσώπου του συριακού λαού”, οντότητας άλλης από τη νόμιμη [εκλεγμένη] συριακή κυβέρνηση.
Και βεβαίως, το δολοφονικό, παράνομο εμπάργκο και τη διπλωματική απομόνωση κατά παράβαση και πάλι του διεθνούς δικαίου, που πλήττουν βάναυσα το συριακό λαό.
Σε όλα αυτά τα εγκλήματα, δυστυχώς και η παρούσα ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη. Είστε συνένοχοι για τη συμμετοχή στο εμπάργκο και για τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων. Για τη στήριξη στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που δολοφονούν το λαό της Συρίας και τον αναγκάζουν να εγκαταλείψει τη χώρα του, προκειμένου- αν επιβιώσει από τις συνθήκες παραμονής στους προσφυγικούς καταυλισμούς- να καταστεί φτηνό εργατικό δυναμικό για χώρες της ΕΕ.
Είστε επίσης υπεύθυνοι για την εγκατάλειψη των Ελλήνων της Συρίας, όπως οι ίδιοι μας δήλωσαν και ζήτησαν να μεταφέρουμε, τόσο λόγω της διακοπής των Ελληνοσυριακών διπλωματικών σχέσεων, όσο και λόγω της εχθρικής στάσης της ελληνικής πρεσβείας στο Λίβανο.
Είστε υπεύθυνοι για την εγκατάλειψη του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Παρόλα αυτά, ο συριακός λαός επιδεικνύει ένα πρωτοφανές σθένος και μια ανεξάντλητη αγάπη για τον ελληνικό λαό, την Ελλάδα και κάθε τι ελληνικό. Έχει δε μνήμη, άλλων ελληνικών κυβερνήσεων που έστω στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ τολμούσαν αντιθέτως προς εσάς να διατηρούν και να διευρύνουν παραδοσιακές και πολύτιμες για τον ελληνισμό συμμαχίες.
Με τη πολιτική σας δεν πλήττονται μόνο τα δίκαια του Συριακού λαού αλλά και του Ελληνισμού, ταυτίζοντας την Ελλάδα με σκοταδιστικές μοναρχίες, με το καθεστώς Ερντογάν με το ΝΑΤΟ και με τις απροκάλυπτα αποικιακές πολιτικές της ΕΕ. Επιδεινώνετε δε περαιτέρω τη ζωή και των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας.
Κατόπιν αυτών σας καλούμε τουλάχιστον να αποκαταστήσετε άμεσα τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας- Συρίας με την εκατέρωθεν επαναλειτουργία πρεσβειών.
Να διακόψετε κάθε μέτρο οικονομιών κυρώσεων εναντίον της νόμιμης συριακής κυβέρνησης και πολιτικών ή νομικών προσώπων της Συρίας.
Να σταματήσετε κάθε εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς, παράνομους σχεδιασμούς κατά της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Χρέος μας είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και η προστασία της ειρήνης και της ελευθερίας κάθε λαού. Όχι η ανάμειξη στα εσωτερικά άλλων κρατών και λαών. Η παρούσα επιστολή θα δημοσιοποιηθεί μετά την αποστολή της.


Μετά τιμής, εκ μέρους της Αγωνιστικής Πανελλαδικής Ένωσης Δικηγόρων
Ραχιώτης Γιάννης, πρόεδρος
Χατζηαντωνίου Γιάννης, γενικός γραμματέας
Τζήμας Θέμης, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων

=========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.