Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

NΟVARTIS: Δύο Ελληνες έδωσαν ονόματα για τις «χρυσές» μίζες

Βίντεο που είναι στα χέρια των αμερικανικών αρχών «καίει» πρώην υπουργούς. 

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Της Άννας Κανδύλη
Πάνω από 20 στελέχη της Novartis Hellas καθώς και της μητρικής εταιρείας Novartis International, που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας, φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο πάρτι με «χρυσές» μίζες και υπερκοστολογήσεις, που στήθηκε στον χώρο της υγείας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Οι διαστάσεις του οικονομικού σκανδάλου της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας στην Ελλάδα, που άρχισε να διερευνάται από το 2014 στις ΗΠΑ, φαίνεται να είναι πολύ μεγάλες και να αγγίζουν όχι μόνο χιλιάδες γιατρούς και στελέχη νοσοκομείων, αλλά και πολιτικά πρόσωπα. Μίζες, εταιρείες-πλυντήρια, αχυράνθρωποι και μεθοδεύσεις που ανέβαζαν τις τιμές πώλησης των προϊόντων της Novartis στα ύψη φαίνεται να συνθέτουν ένα σκάνδαλο για το οποίο κάποιοι υποστηρίζουν ότι ξεπερνά και αυτό της Siemens. 
Η έρευνα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε ανεπισήμως, είναι πλέον διπλή: από το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό την εποπτεία του FBI, αλλά και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς η Novartis είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η πολυεθνική ελέγχεται για παραβάσεις του αμερικανικού νόμου FCPA που αφορά αθέμιτες πρακτικές από πολυεθνικές εταιρείες, όπως δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων, ανεπάρκεια εσωτερικών ελέγχων και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Δύο Ελληνες, πρώην στελέχη του ελληνικού τμήματος της εταιρείας, αποτελούν τους μάρτυρες - κλειδιά στη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς φέρονται να έδωσαν σημαντικά στοιχεία, κυρίως για την περίοδο 2006-2014.Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews:


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου