Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Δυόμιση χιλιάδες οι παράπλευρες απώλειες του Μαρινόπουλου...

Γράφει η Δώρα Θεοδώρου
Η σοβαρή αυτή εκκρεμότητα, αφήνει την επίλυση του ζητήματος ‘’Μαρινόπουλος’’, στα χαρτιά…
 Φαίνεται ότι έκλεισε με ιδεατό τρόπο, τουλάχιστον για τους χιλιάδες εργαζόμενους, ωστόσο, δεν είναι ακριβώς έτσι.
12.500 εργαζόμενοι των καταστημάτων της αλυσίδας, διατήρησαν τις δουλειές τους, ωστόσο, φαίνεται ότι 2500, περίπου, οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας..
Συγκεκριμένα, τα καταστήματα που λειτουργούσαν με δικαιόχρηση (franchise), εγκαταλείφθηκαν, κυριολεκτικά, στη μοίρα τους.
«Και να σκεφτεί κανείς, ότι τα καταστήματα αυτά, ήταν, σταθερά, στο πλευρό της ‘’μαμάς’’ εταιρίας, όταν αυτή ταλανιζόταν από το εμπάργκο των προμηθευτών της και  τρομερών πιέσεων που της ασκούσαν όλοι», θα πει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος frenchice του Μαρινόπουλου στο Ρέθυμνο, κ. Νίκος Μαθιουδάκης.
«Τώρα, προσπαθούμε εμείς να επιβιώσουμε και να κρατήσουμε τον κόσμο μας ώστε να μην οδηγηθεί στην ανεργία», σημειώνει, αφού ο κίνδυνος για οικογενειάρχες και ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην σύνταξιοδότηση, είναι ορατός.
Πρόκειται για πάνω από 150 καταστήματα που βρέθηκαν εκτός σχεδίου εξυγίανσης, με αποτέλεσμα ο...
υπάλληλοί τους, να μην τύχουν της προστασίας που έτυχαν οι υπόλοιποι .
Οι υποσχέσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος’’ προς τις εταιρίες frinchise, περί εξυγίανσης και εξομάλυνσης της δυσμενούς κατάστασης, από τότε που ακόμα απειλείτο στο σύνολό του ο όμιλος, αποδείχτηκαν άνευ αντικρίσματος όταν η Μαρινόπουλος κατέθεσε αίτηση Άμεσης Επικύρωσης Συμφωνίας Εξυγίανσης Μεταβίβασης Επιχείρησης. Εκεί, λοιπόν, είχαμε την κατηγορηματική διατύπωση ότι «Το σύνολο των συμβάσεων που δεν μεταφέρονται, δεν μεταβιβάζονται και δεν αναλαμβάνονται από τη ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ παραμένουν ως υποχρέωση της Εταιρίας, θεωρούνται αυτοδικαίως και αζημίως λυθείσες».
Και σα να μην έφθανε αυτό, τα καταστήματα αυτά που δίνουν αγώνα για επιβίωση, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις δικαστικές εγκλήσεις από την μέχρι πρότινος ‘’μητέρα’’ εταιρία για οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως φερ’ ειπείν αυτήν που αντιστοιχεί στην χρήση της ονομασίας και άλλα.
Αξίζει, εδώ, να σημειωθεί ότι προ 20ημέρου η εν λόγω πρώην επιχείρηση δικαιόχρησης Μαρινόπουλου στο Ρέθυμνο, κέρδισε μια δικαστική υπόθεση έκδοσης, εις βάρος της, διαταγής πληρωμής.
Κάτι που σύμφωνα με τον επιχειρηματία, δίνει ένα ισχυρό ψυχολογικό προβάδισμα, προκειμένου να υπάρξει δικαίωση.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.