Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ !!!

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ…

Το κόλπο έχει στηθεί από καιρό…

Αλλά οι πολιτικές συγκυρίες, και όχι μόνο, δεν βοηθούσαν να υλοποιηθεί…

Τώρα, όμως, που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αξιολόγηση και στα παζάρια για λιγότερα μέτρα, έχει μπει μπροστά το κλείσιμο της παράδοσης του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για άλλα 20 χρόνια πριν από τη λήξη της παραχώρησης το 2026. Και με την ευδοκίμηση των πιέσεων που ασκούνται εδώ και πολλούς μήνες, η γερμανοκαναδική κατοχή θα κρατήσει μέχρι το 2046!

Και μάλιστα, αντί πινακίου φακής για το Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το τίμημα της παραχώρησης για άλλα 20 χρόνια στους νυν κατόχους, ενώ θα έπρεπε να γίνει διεθνής διαγωνισμός, έχει οριστεί στα 580 εκατ. ευρώ. Και θα πρέπει να καταβληθεί από τους μετόχους της εταιρείας που έχει σήμερα την εκμετάλλευση (λήγει το 2026), το 55% της οποίας ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το 40% στη γερμανοκαναδική κοινοπραξία και το 5% στον Όμιλο Κοπελούζου. Που σημαίνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να βάλει 319 εκατ. ευρώ και η κοινοπραξία μαζί με τον Όμιλο Κοπελούζου 261 εκατ. ευρώ, κατ’ αναλογία του ποσοστού που έχει η κάθε πλευρά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επειδή και οι δύο πλευρές επικαλούνται έλλειψη διαθέσιμων χρημάτων, συζητούν να πάρουν 200 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό κεφάλαιο της εταιρείας και για τα υπόλοιπα να πάρουν δάνειο!

Τα κέρδη, σύμφωνα με τα σημερινά οικονομικά αποτελέσματα, είναι γύρω στα 110 εκατ. ευρώ τον ...
χρόνο, κατά τους μετριότερους υπολογισμούς. Που σημαίνει ότι η γερμανοκαναδική κοινοπραξία κάθε χρόνο κερδίζει 40 εκατ. ευρώ. Και στα 20 χρόνια που παρατείνεται η παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου (έως το 2046) θα κερδίσουν 800 εκατ. ευρώ το λιγότερο! Χωρίς, μάλιστα, να έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους, αφού θα χρησιμοποιηθούν 200 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό και για τα υπόλοιπα θα παρθεί δάνειο. Αυτές είναι δουλειές… Το δε Δημόσιο θα δανειστεί για να πληρώσει τον… εαυτό του!

Από τα 580 εκατ. ευρώ που θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί στο Υπερταμείο, από τη στιγμή που θα λειτουργήσει, το 50% θα πάει για την αποπληρωμή του χρέους!













==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.