Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Η Τράπεζα Rothschild υπό ποινική έρευνα για απολεσθέντα 4 δις σε παγκόσμια έρευνα για διαφθορά

Σχετικό: List of Banks Owned or Controlled by the Rothschild Family


Πέρυσι το πέπλο του φαινομενικά αήττητου βγήκε από τη μυστικοπαθή τραπεζική αυτοκρατορία Rothschild, καθώς στον βαρόνο David de Rothschild και την εταιρεία του Rothschild Financial Services Group είχαν απαγγελθεί κατηγορίες από Γάλλους εισαγγελείς με την κατηγορία ότι εξαπάτησε Βρετανούς συνταξιούχους σε ένα σύστημα που είδε μεγάλα ποσά χρημάτων να υπεξαιρούνται.
Μόλις πριν από δύο μήνες είχαμε αναφερθεί στο Ελβετικό υποκατάστημα του Edmond de Rothschild Group ανακοινώνοντας ότι ήταν ο στόχος μιας Γαλλικής ποινικής έρευνας “σχετικά με μια επιχειρηματική σχέση διαχειριζόμενη από έναν πρώην υπάλληλο”.
Τώρα, η μονάδα του Λουξεμβούργου της τραπεζικής αυτοκρατορίας Rothschild αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τους κρατικούς εισαγγελείς του Λουξεμβούργου – φέρεται να έχει στείλει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ένα λογαριασμό σε μια τράπεζα στο Λουξεμβούργο που προήλθαν από την 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
Το ταμείο 1MBD ιδρύθηκε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Najib Razak το 2009 ως ταμείο δημοσίων επενδύσεων. Υπήρξαν εκτεταμένες κατηγορίες για διαφθορά που περιβάλλουν τον Razak αφότου αποκαλύφθηκαν 1 δις δολάρια σε καταθέσεις σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του. Οι καταθέσεις ανήλθαν σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια παραπάνω από ό, τι είχαν προηγουμένως εκτεθεί από έρευνες στο κρατικό ταμείο 1MDB, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Η έρευνα του Λουξεμβούργου πηγάζει από μια διεθνή έρευνα για χρήματα που μπορεί να έχουν εισρεύσει από το Μαλαισιανό ταμείο δημοσίων επενδύσεων, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο των διάφορων σε όλο τον κόσμο ανιχνευτών διαφθοράς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ:

Η μονάδα του Λουξεμβούργου του Edmond de Rothschild Group, μια ιδιωτική τράπεζα που διαχειρίζεται χρήματα για λογαριασμό πλούσιων πελατών, είπε ότι «συνεργάζεται» με μια επίσημη έρευνα για χρήματα που μπορεί να έχουν εισρεύσει από ένα Μαλαισιανό ταμείο δημοσίων επενδύσεων στο επίκεντρο διαφόρων ανιχνευτών διαφθοράς στον κόσμο…
Η έρευνα του Λουξεμβούργου διευρύνει έρευνες για την 1MDB που είναι ήδη σε εξέλιξη από τις Αρχές στην Ελβετία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και το Άμπου Ντάμπι. Οι Ελβετικές αρχές δήλωσαν τον Ιανουάριο ότι οι απώλειες που σχετίζονται από την υπεξαίρεση της 1MDB θα μπορούσαν να φθάσουν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο εισαγγελέας του Λουξεμβούργου δήλωσε ότι η περίπτωση της συνδέθηκε με την έρευνα στην Ελβετία.
Η 1MDB δημιουργήθηκε για να επενδύσει σε πρότζεκτ τοπικής ενέργειας και ακινήτων για να δώσει ώθηση στην οικονομία της Μαλαισίας. Το ταμείο συγκέντρωσε 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέη που έχει παλέψει για να επιστρέψει. Τον περασμένο Ιούλιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι σχεδόν 700 εκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Najib μέσω ενός δικτύου οντοτήτων, χρήματα τα οποία οι ερευνητές πιστεύουν ότι προήλθαν με την 1MDB. Η 1MDB έχει αρνηθεί την αποστολή χρημάτων σε λογαριασμούς του κ. Najib και αρνήθηκε αδικοπραγία και δήλωσε ότι συνεργάζεται με ερευνητές.
“Το Edmond de Rothschild Europe συνεργάζεται ενεργά στις δικαστικές διαδικασίες” είπε ο εκπρόσωπος του Edmond de Rothschild Group στην WSJ.
Το Edmond de Rothschild Group επιβλέπει περίπου 164 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με το Bloomberg. Η ιδιωτική τράπεζα και διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων της ελίτ ιδρύθηκε από τον Edmond de Rothschild στο Παρίσι το 1953. Ο γιος του Edmond Benjamin de Rothschild διαδέχθηκε τον πατέρα του ως επικεφαλής της ομάδας το 1997. Πέρυσι, ο Benjamin διόρισε την σύζυγό του, Ariane, πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η Ελβετική μονάδα έχει τις ρίζες της στην απόκτηση της τράπεζας Banque Privee στη Γενεύη το 1965.
Αλλά η ιστορία της τραπεζικής αυτοκρατορίας Rothschild εκτείνεται πολύ πιο πίσω στο χρόνο.
Σύμφωνα με το The Richest:
Η οικογένεια Rothschild όπως την ξέρουμε κατάγεται από τον Mayer Amschel Rothschild, ο οποίος γεννήθηκε σε αυτό που είναι τώρα η Φρανκφούρτη, στη Γερμανία. Ο γιος του εβραίου αργυραμοιβού και έμπορου Amschel Moses Rothschild, ο Mayer Amschel Rothschild ήταν το τέταρτο από τα 8 παιδιά, και συνέχισε για να δημιουργήσει μια τεράστια διεθνή τραπεζική αυτοκρατορία.
Μέσα από τους 5 γιους του, ο Mayer Amschel Rothschild επέκτεινε τις τραπεζικές του εργασίες, οι οποίες ιδρύθηκαν στη δεκαετία του 1760 σε διεθνείς περιοχές και, ως εκ τούτου, κατάφερε να κληροδοτήσει τον τεράστιο πλούτο του, σε αντίθεση με πολλά πλούσια μέλη της εβραϊκής κοινότητας εκείνη την εποχή. Οι 5 γιοί του Mayer Amschel τοποθετήθηκαν ο καθένας σε ένα από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά κέντρα, ένα στη Φρανκφούρτη, το Λονδίνο, τη Νάπολη, τη Βιέννη και το Παρίσι.
Αυτή η μετακύλιση του πλούτου και των επιχειρήσεων Mayer Amschel σήμαινε ότι οι γιοι του θα μπορούσαν να συνεχίσουν να χτίζουν πάνω στα θεμέλια της επιτυχίας του πατέρα τους. Τον 19ο αιώνα η οικογένεια Rothschild ήταν στο ύψος των δυνάμεών τους, και ήταν γνωστή σε όλο τον οικονομικό κόσμο. Η μεγάλη περιουσία τους και τα ευρηματικά μυαλά των επιχειρήσεων σήμαινε ότι μετέφεραν μεγάλη δύναμη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Χρησιμοποίησαν αυτή την εξουσία επηρεάζοντας μερικά πολύ σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας προκειμένου να επωφεληθούν τα μέγιστα από αυτή. Αυτό περιελάμβανε την στήριξη των Βρετανικών δυνάμεων με τεράστια χρηματικά ποσά κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων και την χρηματοδότηση αιτήματος της Βραζιλίας για την ανεξαρτησία της από την Πορτογαλία.
Η τραπεζική δυναστεία των Rothschild είναι μια οικογενειακή γραμμή που έχει κατηγορηθεί για το τράβηγμα πολιτικών χορδών πολλών διαφορετικών κυβερνήσεων μέσω του ελέγχου τους από διάφορα οικονομικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Ιστορικά, υπάρχουν άφθονα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η οικογένεια έχει χρησιμοποιήσει την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών για να γλιτώνουν χρήματα από δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια.
Προς το τέλος των Ναπολεόντειων Πολέμων, το 1813, ο Nathan Mayer Rothschild είδε τις προσπάθειες του πολέμου του Ναπολέοντα ως απειλή για τις επιχειρηματικές πρακτικές του και αποφάσισε να παρέμβει για να βοηθήσει να νικήσει τον Γάλλο κατακτητή. Έγινε ο πιο σημαντικός χρηματοδότης της Βρετανικής πολεμικής προσπάθειας ρίχνοντας το ισοδύναμο 900 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινά δολάρια το 1815 και μόνο. Η ήττα του Ναπολέοντα, και το επακόλουθο τέλος των Ναπολεόντειων Πολέμων, οι οποίοι ξεκίνησαν το 1803 και μαινόταν σε ολόκληρη την ήπειρο 12 χρόνια πριν τελικά φτάσουν στο τέλος τους το 1815.
Κατά τη διάρκεια της μάχης του Βατερλώ στους Ναπολεόντειους πολέμους, ο Nathan Rothschild ήταν υπεύθυνος για μία από τις παλαιότερες περιπτώσεις «εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών», η οποία οδήγησε την οικογένεια Rothschild στην λήστευση ενός ολόκληρου έθνος. Όταν η μάχη του Βατερλώ έλαβε χώρα το 1815, οι αγγελιοφόροι με άλογα ήταν ο ταχύτερος τρόπος επικοινωνίας πληροφοριών. Οι Rothschild το εκμεταλλεύτηκαν αυτό, έχοντας τους δικούς τους κατασκόπους στην πρώτη γραμμή της μάχης που στη συνέχεια θα μετέφεραν τις πληροφορίες στην οικογένεια πιο γρήγορα από ό, τι οι αγγελιοφόροι που χρησιμοποιούνται από τον στρατό.
Όταν οι Βρετανοί κέρδισαν τη μάχη, ο Nathan Rothschild ήταν, φυσικά, ο πρώτος που το έμαθε, και αμέσως πήγε στο χρηματιστήριο και άρχισε να πουλά τα αποθέματα ενώ κατάσβεσε την φήμη ότι οι Γάλλοι είχαν κερδίσει τον πόλεμο. Αυτό δημιούργησε ένα πανικό στο πάτωμα του χρηματιστηρίου και οι επενδυτές σε όλη την Αγγλία άρχισαν μανιωδώς να πωλούν τα αποθέματά τους. Με την τιμή όλων των αποθεμάτων να έχουν κατακόρυφη πτώση οι Rothschild ήταν σε θέση να αγοράσουν το σύνολο της Αγγλικής αγοράς για ένα κλάσμα του κόστους. Όταν μαθεύτηκε ότι οι Άγγλοι είχαν πράγματι νικήσει, η αξία της αγοράς τινάχτηκε στα ύψη, και εν μία νυκτί ο Nathan Rothschild επέκτεινε τον πλούτο της οικογένειάς του και εδραίωσε τη θέση τους ως μια από τις πλουσιότερες και πλέον σημαίνοντες οικογένειες στον κόσμο.
Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια Rothschild κρατά τώρα ένα πολύ χαμηλό δημόσιο προφίλ, εξακολουθούν να έχουν σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Ενώ δεν μπορείτε να βρείτε ένα συγκεκριμένο Rothschild στην πιο πλούσια λίστα του Forbes, η οικογένεια εκτιμάται ότι ελέγχει 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία σε όλο τον κόσμο, έχοντας έτσι μια ισχυρή φωνή σε όλο το γεωπολιτικό φάσμα που πολλοί θεωρούν ως ένα κρυφό χέρι χειραγώγησης γεγονότων σιωπηλά πίσω από ένα πέπλο εικονικής μυστικότητας και σιωπής.

SOURCE: JAY SYRMOPOULOS

 Last year the veil of invincibility seemingly came off the secretive Rothschild banking empire, as Baron David de Rothschild and his company the Rothschild Financial Services Group were indicted by French prosecutors for allegedly defrauding British pensioners in a scheme that saw large sums of money embezzled.
Only two months ago, we reported on the Swiss branch of the Edmond de Rothschild Group announcing that they were the target of a French criminal probe “regarding a business relationship managed by a former employee.”
Now, the Luxembourg unit of Rothschild banking empire is being investigated by the Luxembourg state prosecutors office — alleged to have sent hundreds of millions of dollars to an account at a bank in Luxembourg that originated from 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
The fund, 1MBD, was established by Malaysian Prime Minister Najib Razak in 2009 as a government investment fund. There have been widespread accusations of corruption surrounding Razak after $1 billion dollars in deposits into his personal bank accounts were revealed. The deposits totaled hundreds of millions of dollars more than had previously been exposed by probes into state fund 1MDB, according to the Wall Street Journal.
The Luxembourg investigation stems from an international probe of money that may have flowed from the Malaysian government investment fund, which is at the center of various worldwide corruption probes.
According to a report in the WSJ:
The Luxembourg unit of Edmond de Rothschild Group, a private bank that manages money on behalf of wealthy clients, said it is “cooperating” with an official investigation of money that may have flowed from a Malaysian government investment fund at the center of various world-wide corruption probes…
The Luxembourg investigation widens probes of 1MDB already under way by authorities in Switzerland, Malaysia, Singapore, Hong Kong and Abu Dhabi. Swiss authorities said in January that 1MDB-related losses from misappropriation could reach $4 billion. The Luxembourg prosecutor said its case was connected to the investigation in Switzerland.
1MDB was created to invest in local energy and real-estate projects to boost the Malaysian economy. The fund amassed $11 billion in debt which it has struggled to repay. Last July,The Wall Street Journal reported that almost $700 million was transferred to Mr. Najib’s bank accounts via a web of entities, money which investigators believe originated with 1MDB. 1MDB has denied sending money to Mr. Najib’s accounts and denied wrongdoing and said it is cooperating with probes
“Edmond de Rothschild Europe is actively cooperating in the judicial proceedings,” a spokeswoman for the Edmond de Rothschild Group told the WSJ.
The Edmond de Rothschild Group oversees roughly $164 billion in assets, according to Bloomberg. The private bank and asset management firm to the elite was founded by Edmond de Rothschild in Paris in 1953. Edmond’s son Benjamin de Rothschild succeeded his father as head of the group in 1997. Last year, Benjamin appointed his wife, Ariane, chairwoman of the executive committee. The Swiss unit traces its roots to the acquisition of Banque Privee in Geneva in 1965.
But the history of the Rothschild banking empire stretches far further back in time.
According to The Richest:
The Rothschild Family as we know it is descended from Mayer Amschel Rothschild, who was born in what is now Frankfurt, Germany. The son of Jewish moneychanger and trader Amschel Moses Rothschild, Mayer Amschel Rothschild was the fourth of 8 children, and went on to establish a huge international banking empire.
Through his 5 sons, Mayer Amschel Rothschild expanded his banking business, which was founded in the 1760s, to international areas and, as such, managed to bequeath his huge wealth, unlike many rich members of the Jewish community at the time. Mayer Amschel’s 5 sons were each stationed at one of the major European financial centres, one in Frankfurt, London, Naples, Vienna, and Paris.
This passing on of Mayer Amschel’s wealth and business meant that his sons could continue to build on the foundations of their father’s success. In the 19th century the Rothschild Family were at the height of their powers, and were known all around the financial world. Their great fortune and ingenious business minds meant that they carried great power during this time. They utilised this power by affecting some very significant events in human history in order to profit greatly from it. This included backing the British forces with huge sums of money during the Napoleonic Wars (more on that later) and funding Brazil’s claim for independence from Portugal.
The Rothschild banking dynasty is a family line that has been accused of pulling the political strings of many different governments through their control of various economic systems throughout the world. Historically, there is ample evidence to show that the family has used insider trading to bilk money from both private and public funds.
Towards the end of the Napoleonic Wars, in 1813, Nathan Mayer Rothschild saw Napoleon’s war efforts as a threat to his business practices and decided to step in to help defeat the French conqueror. He became the most important financier of the British war effort pouring the equivalent of $900 million dollars in today’s dollars in 1815 alone. The defeat of Napoleon, and subsequent ending of the Napoleonic Wars, which started in 1803 and raged throughout the continent for 12 years before finally coming to an end in 1815.
During the Battle of Waterloo in the Napoleonic wars, Nathan Rothschild was responsible for one of the oldest cases of “insider trading,” which led to the Rothschild family robbing a whole nation blind. When the battle of Waterloo took place in 1815, horse messengers were the fastest method of communicating information. The Rothschild’s took advantage of this by having their own spies on the frontlines of the battle that would then expedite the information to the family faster than the messengers used by the military.
When the British won the battle, Nathan Rothschild, was, of course, the first to know, and he immediately went to the stock exchange and started selling stocks while putting out the rumor that the French had won the war. This created a panic on the floor of the stock exchange and investors all over England began frantically selling their stocks. With the price of all stocks plummeting Rothschild was able to buy out the whole English market for a fraction of its cost. When word returned that the English had actually been victorious, the value of the market soared, and overnight Nathan Rothschild expanded his family’s wealth and cemented their position as one of the richest, and most influential families in the world.
Although the Rothschild family now keeps a very low public profile, they still have significant business operations across a wide spectrum of sectors. While you may not find any one particular Rothschild on the Forbes’ most rich list, the family is estimated to control $1 trillion dollars in assets across the globe, thus having a strong voice across the geopolitical spectrum that many perceive as a hidden hand manipulating events silently from behind a veil of virtual secrecy and silence.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου