Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

"Υποτακτικές" των κατακτητών είστε, όχι του Νότου...(Δεν τις προτρέπει να ξεσηκωθούν και να απελευθερωθούν από το νταβατζιλίκι, αλλά να αναδείξουν το μάταιο και αντιδημοκρατικό πρόσωπο του νταβατζή (δανειστή-κατακτητή)!

«Δε μου αρέσει να με δουλεύουν. Να στηρίζεις μία κυβέρνηση της Αριστεράς και να μην ακούς, ούτε ένα ευχαριστώ και να σου κουνάνε και το δάχτυλο».

Άννα Καραμανλή
__________________

Ως «Μια “πουτάνα” του Νότου» υπογράφει η πρώην υφυπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, την ανάρτησή της στο facebook, απαντώντας έτσι, στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου «έφαγαν τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες»

«...Καλώ τις “πουτάνες” του Νότου να αναδείξουμε το μάταιο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι “γυναικεία” υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη».

Δεν αμφισβητούμε στην κ . Αναγνωστοπούλου το δικαίωμα στον (έστω και κατ’ αλληγορία) αυτοπροσδιορισμό και την αυτογνωσία:

Athanasia AnagnostopoulouΧθες στις 12:54 μ.μ.Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι "Νότιοι" και οι "Βόρειοι" (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο"). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "πουτάνες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις "πουτάνες" γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "πουτάνες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.
Μία "πουτάνα" του Νότου.
Το οξύμωρο, εν προκειμένω, είναι η προτροπή μιας –κατά δήλωσή της- «πουτάνας του Νότου» προς τις συναδέλφους της, έτερες «πουτάνες του Νότου». Δεν τις προτρέπει να...
ξεσηκωθούν και να απελευθερωθούν από το νταβατζιλίκι, αλλά, αλλά να αναδείξουν το μάταιο και αντιδημοκρατικό πρόσωπο του νταβατζή (δανειστή-κατακτητή)!

Τώρα, πως γίνεται μια «πουτάνα του Νότου», από τη μια να συναγελάζεται και να εξυπηρετεί άνευ αντιρρήσεων, τις επιθυμίες του νταβατζή της (δανειστή-κατακτητή) κι απ’ την άλλη να καλεί τις συναδέλφους της, να αναδείξουν το μάταιο και αντιδημοκρατικό του πρόσωπο, μόνο η ΣΥΡΙΖΑιικη σχολή σκέψης το γνωρίζει.

Το πιο ενδιαφέρον είναι, ότι τα λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρούν «αυταπάτες», ακόμα και για το ρόλο τους, ως πουτάνες.

Δεν είναι πουτάνες του Νότου.
Πουτάνες των κατακτητών είναι

Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!





Η δήλωση του Ντάισελμπλουμ ότι στον ευρωπαϊκό νότο ξοδεύαμε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες προκάλεσε σάλο.
Δικαιολογημένη η αντίδραση αλλά ελοχεύει ο κίνδυνος να πέσουμε και πάλι στην παγίδα που λέει ότι η άδικη κριτική, που προηγείται των άδικων μέτρων λιτότητας, έρχεται μόνο από το εξωτερικό.
Κινδυνεύουμε δηλαδή να ξεχάσουμε ότι και οι οικονομικές ελίτ των δικών μας χωρών χρειάζονταν απεγνωσμένα τα μνημόνια προκειμένου να γυρίσουν τις εργασιακές σχέσεις στα μέσα του 19ου αιώνα – όπου βρίσκονται σήμερα, όπως εξηγούσε παλαιότερα ο καθηγητής εργατικού δικαίου Αρης Καζάκης.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι για πουτάνες, όπου τρώμε τα λεφτά μας μιλούσε πρώτος ο Ρ/Σ ΣΚΑΙ, ο σταθμός δηλαδή που προχώρησε σε πειραματικό στάδιο στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και απέλυε τους εργαζομένους που δεν δέχονταν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με παράλληλη μείωση μισθών.
Απολαύστε το ηχητικό που αλιεύσαμε από το λογαριασμό του @snbbloopers στο Twitter
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου


--------------

Επιμένει ο Ντάισελμπλουμ: Δεν ζητάω συγγνώμη, ο Νότος έφαγε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες Σάλος από τη χυδαία δήλωση του Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλα για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου. Η Σία Αναγνωστοπούλου απάντησε χθες στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους σεξιστικούς αλλά και ρατσιστικούς του ισχυρισμούς για τις χώρες του Νότου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφε την ανάρτηση ως «μια "πουτάνα" του Νότου». Η ανάρτησή της κέρδισε τις εντυπώσεις και έγινε viral.
Ωστόσο ο Διευθυντής του Συντονιστικού της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με ένα ανεκδιήγητο tweet προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.
Στο tweet που βρίθει σεξισμού και χυδαιότητας και ουδεμία σχέση έχει με πολιτικό πολιτισμό ή κριτική, ο Εμμανουήλ Κούλας αναφέρει: “Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για "πουτάνα" του Νότου”.
Click4more: ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για τη χυδαία επίθεση στην Αναγνωστοπούλου: Να αποδοκιμάσεις αλλιώς υιοθετείς


Κλαυσίγελω προκαλεί και η προϋπηρεσία του εν λόγω στελέχους στην UNESCO, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του...


Όπως αναμενόταν, το χυδαίο σχόλιο ξεσήκωσε τους χρήστες των social media που κατέκριναν το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει το λογαριασμό του υπό τη γενική κατακραυγή.


Η αντίδραση της Σίας Αναγνωστοπούλου
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει δήλωση καταδίκης από τη Νέα Δημοκρατία, για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του Διευθυντή Θεσσαλονίκης της Νεολαίας του Κόμματος γεγονός που σχολίασε και η ίδια η Σία Αναγωνστοπούλου στο λογαριασμό της στο Facebook αναφερόμενη στη χυδαία προσωπική επίθεση που δέχτηκε.
"Ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, χωρίς να αντιλαμβανεται προφανώς, αυτός ο Άριστος, ότι οι λέξεις σε ένα πολιτικό σχόλιο είναι το όχημα για τη μετάδοση ενός πολιτικού μηνύματος, προβαίνει σε απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον μου. Με το ακραία σεξιστικό σχόλιο (κάνεις για τσατσά όχι για πουτανα) καθαρά ακροδεξιας έμπνευσης, ο κύριος αυτός εκφράζει τη νεολαία της ΝΔ. Η ΝΔ τι λέει; Εν αναμονή...." έγραψε η βουλευτής Αχαΐας.


Χυδαία επίθεση στη Σία Αναγνωστοπούλου: Περισσότερο τσατσά παρά "πουτάνα"

Σάλος από τη χυδαία δήλωση του Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλα για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η Σία Αναγνωστοπούλου απάντησε χθες στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους σεξιστικούς αλλά και ρατσιστικούς του ισχυρισμούς για τις χώρες του Νότου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφε την ανάρτηση ως «μια "πουτάνα" του Νότου». Η ανάρτησή της κέρδισε τις εντυπώσεις και έγινε viral.

Ωστόσο ο Διευθυντής του Συντονιστικού της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με ένα ανεκδιήγητο tweet προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Στο tweet που βρίθει σεξισμού και χυδαιότητας και ουδεμία σχέση έχει με πολιτικό πολιτισμό ή κριτική, ο Εμμανουήλ Κούλας αναφέρει: “Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για "πουτάνα" του Νότου”.
Click4more: ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για τη χυδαία επίθεση στην Αναγνωστοπούλου: Να αποδοκιμάσεις αλλιώς υιοθετείς

Κλαυσίγελω προκαλεί και η προϋπηρεσία του εν λόγω στελέχους στην UNESCO, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του...

Όπως αναμενόταν, το χυδαίο σχόλιο ξεσήκωσε τους χρήστες των social media που κατέκριναν το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει το λογαριασμό του υπό τη γενική κατακραυγή.

Η αντίδραση της Σίας Αναγνωστοπούλου
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει δήλωση καταδίκης από τη Νέα Δημοκρατία, για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του Διευθυντή Θεσσαλονίκης της Νεολαίας του Κόμματος γεγονός που σχολίασε και η ίδια η Σία Αναγωνστοπούλου στο λογαριασμό της στο Facebook αναφερόμενη στη χυδαία προσωπική επίθεση που δέχτηκε.
"Ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, χωρίς να αντιλαμβανεται προφανώς, αυτός ο Άριστος, ότι οι λέξεις σε ένα πολιτικό σχόλιο είναι το όχημα για τη μετάδοση ενός πολιτικού μηνύματος, προβαίνει σε απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον μου. Με το ακραία σεξιστικό σχόλιο (κάνεις για τσατσά όχι για πουτανα) καθαρά ακροδεξιας έμπνευσης, ο κύριος αυτός εκφράζει τη νεολαία της ΝΔ. Η ΝΔ τι λέει; Εν αναμονή...." έγραψε η βουλευτής Αχαΐας.
==========================

 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.