Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Διαζύγιο με τη λογική

του Μιχάλη Χαιρετάκη
1. Έχεις ένα σκληρό νόμισμα που δεν μπορεί να υποτιμηθεί
2. Έχεις φορτωθεί ένα τεράστιο χρέος που συνεχώς αυξάνει χωρίς να εχεις ποτέ διαμαρτυρηθεί για τον άθλιο τρόπο που προέκυψε.
3. Έχεις υπέρογκους φόρους που έχουν διαλύσει την παραγωγή και την μεσαία τάξη
4. Εισάγεις αμπελόφυλλα απο την Κίνα , μοσχαράκι απο τη Ναμίμπια, λεμόνια απο την Τουρκία, πατάτες απο την Αίγυπτο και φασόλια απο την Κιργιζία...
5. Το οδικό σου δίκτυο που νέμονται οι μεγαλοεργολάβοι ,έχει κάθε 100 μέτρα διόδια, τα τρένα σου τα ξεπούλησες στους Ιταλούς, τα λιμάνια σου στους Κινέζους, τα αεροδρόμια και τις τηλεπικοινωνίες στους Γερμανούς, τον ΟΠΑΠ στους Τσέχους και ετοιμάζεσαι να ξεπουλήσεις, νερό, ενέργεια, ΕΛΤΑ, συγκοινωνίες.
6.Για τους παραπάνω λόγους ακόμα και με δωρεάν εργασία δεν είσαι ανταγωνιστικός.
7.Η παιδεία σου είναι διαλυμένη, η υγεία το ίδιο, οι τράπεζες είναι άδειες , τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατημενα και ελλειματικα.
8.Εχεις πάνω απο 30% πραγματική ανεργία που αν βάλεις και αυτούς που έφυγαν απο τη χώρα θα ήταν πάνω απο 40%, τον ένα στους δυο νέο-α σου άνεργο, και 130 χιλιάδες εργαζόμενους με μισθό 100 ευρώ μικτά το μηνα.
9.Εχεις πολιτικούς αρχηγούς κοινούς ψεύτες , που εφαρμόζουν τα αντίθετα απο αυτά που παρουσίασαν ως πολιτικές τους θέσεις πριν εκλεγούν.
10.Εχεις ενα εκλογικό σύστημα που αλλάζει κάθε φορά ανάλογα με το πως συμφέρει τα κόμματα της εξουσίας.
11. Εχεις ενα φορολογικό σύστημα που έχει την αξιοπιστία παπατζή στο Μοναστηράκι που έχει μοναδικό σκοπό να υφαρπαξει το τελευταίο κομμάτι ιδιωτικής περιουσίας.
12.Εχεις τα σύνορά σου ξέφραγο αμπέλι, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον πρόσφυγα απο τον οικονομικό μετανάστη και τον εγκληματια ή τον τζιχαντιστή απο τον φιλήσυχο πρόσφυγα ή μετανάστη.
13.Εχεις κάτω απο το όριο της φτώχιας το 36% του πληθυσμού και 30% αύξηση στις αυτοκτονίες.
14.Μέσα σε 7 χρόνια έχεις χάσει μεγάλο μέρος απο το εισόδημά σου, αν χάσεις τη δουλειά σου δεν πρόκειται ευκολα να ξαναβρείς
15.Ζεις σε ένα κράτος που οι φυλακές αδειάζουν κάθε λίγο γιατι δε χωράνε, οι κλέφτες,οι βιαστές ,οι ληστές κυκλοφορούν ελεύθεροι μέχρι να γίνει η δίκη, αλλά σε κυνηγάνε αν πουλάς κουλούρια χωρίς άδεια.

Αλλά όμως...

1.Θεωρείς οτι ζείς με δανεικά σε βάρος των υπόλοιπων Ευρωπαίων.
2.Θεωρείς οτι το ευρώ σε έχει σώσει μέχρι τώρα και ας μην έχεις ουτε για τα απαραίτητα πια στην τσέπη
3.Θεωρείς οτι το ξεπούλημα που ονομάζουν μεταρρυθμίσεις,τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές, είναι αυτό που χρειαζόταν τόσα χρόνια και όχι τα χρήματα που σου έκλεψαν και σε χρέωσαν.
4.Θεωρείς οτι κάπου έχει δίκιο ο Πάγκαλος οταν λέει "μαζι τα φάγαμε" κι ας μην έγλειψες ποτε ενα κοκκαλάκι.
5.Θεωρείς οτι με ρύθμιση του αστρονομικού χρέους θα έρθει κάποια στιγμή ανάπτυξη.
6.Θεωρεις οτι ο Κουβανός δυστυχεί με 4% ανεργία και 31% χρέος, επειδή μπορείς να αγοράσεις μια led τηλεόραση, ένα tablet και ενα έξυπνο κινητό και αυτός δεν μπορεί. Το ότι έχει ηλεκτρικό ρεύμα, υγεία, τρόφιμα, ασφάλεια και άλλα βασικά αγαθά που εσυ δεν τα έχεις δε σε απασχολεί.
7.Θεωρείς οτι θα σε σώσουν οι ίδιοι πολιτικοί που σε έφεραν σε αυτή τη θέση και που σε άλλη ευνομούμενη χώρα θα ήταν στη φυλακή
8.Θεωρείς φυσιολογικά όσα χοντροκομμένα παραμύθια σερβίρουν τα ΜΜΕ και η προπαγάνδα των πολιτικών.
9.Θεωρείς φυσιολογικό να πιστεύεις οτι ο επόμενος που θα έρθει θα σε σώσει,ενω ήταν ανάμεσα στους προηγούμενους που σε βυθιζαν στη φτωχεια λιγα χρόνια πριν
10.Θεωρείς οτι απο τον καναπέ μπορεί κάποτε να αλλάξει η κατάσταση,
11.Θεωρείς φυσιολογική την ατιμωρησία, τον νεποτισμό, τη διαφθορά.
12.Θεωρείς αν έχεις ακόμα δουλειά οτι η κρίση δε θα σε αγγιξει ποτέ και οτι το μέλλον θα φερει κάτι καλό.....
13.Θεωρείς οτι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί οπως στις ταινίες του Hollywood και στις αρχαίες τραγωδίες ο απο μηχανής Θεός και θα σε σώσει.
14 Θεωρείς πιο σημαντικό να ασχολείσαι με τα κάθε είδους reality ή να αποβλακώνεσαι με υπόλοιπα τηλεσκουπίδια.
15.Θεωρείς οτι αν περάσει το 4ο μνημόνιο δεν έγινε κάτι θα έχεις και άλλες ευκαιρίες

Φώτο από Δήμητρα Παπακωνσταντίνου , December 19, 2013
Σημείωση από το άρθρο της φώτο:
2008 Αγνοούμε τι σημαίνει η χρεοκοπία της Lehman Brothers, βλέπουμε τον νεοεκλεγέθεντα Μπαράκ Ομπάμα ως την επερχόμενη αλλαγή σε όλον τον κόσμο, μάλλον περισσότερο λόγω του χρώματος του και θρηνούμε για τον άδικο χαμό του Αλέξη Γρήγορόπουλου. 
 2009 Βρήκαμε και το άλλο πρόσωπο του Βελζεβούλ, τους χοίρους που τώρα έχουν γριπωθεί. Θρηνούμε για τον θάνατο του Μάικλ Τζακσον και δίνουμε την νίκη στις πρόωρες εκλογές στο Πασοκ, γιατί ακόμα πιστεύουμε αυτόν που μας υπόσχεται μόνο χρήμα.
2010 Η Ελλάδα καταρρέει οικονομικά, ζητάει βοήθεια απο ΕΕ και ΔΝΤ, όλοι σπεύδουν να την βοηθήσουν δανείζοντας την χρήματα, υποβαθμίζεται η πιστοληπτική της ικανότητα και εμείς κατεβαίνουμε στον δρόμο αντιδρώντας για τα μέτρα λιτότητας. Στην άλλη όχθη του ποταμου η ΒΡ προκαλεί την μεγαλύτερη υπεράκτια πετρελαιοκηλίδα στον κόλπο του Μεξικού και τα Wikileaks δημοσιεύουν απόρρητα έγγραφα της CIA.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εμείς καθόμαστε αναπαυτικά και τα δεχόμαστε απλά ως πληροφορίες από το μαύρο κουτί του σαλονιού. Αντίθετα η ζωή της κλειδαρότρυπας μας εξιτάρει και μας βοηθάει να ξεχάσουμε και τα χρήματα που θυσιάστηκαν στο βωμό του Χρηματιστηρίου. Το μεσημέρι αφιλτράριστος κιτρινισμός και το βράδυ reality shows. Και όλο και περισσότερα χρήματα πέφτουν στην τηλεόραση μέχρι να ξεχάσουμε το ποιοι είμαστε. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να διαψεύσει ότι ενημερωνόμαστε.
Από τις ειδήσεις, βέβαια. Ανόθευτες ειδήσεις και αχρωμάτιστες μας έδειχναν πώς ακριβώς είχαν τα πράγματα. Και ενώ βιώνουμε καταστάσεις που θα έπρεπε να μας κινητοποιήσουν εμείς συνεχίζουμε να ζούμε μέσα από τις τηλεόράσεις μας.
Ξέρετε τι νομίζω;
Η εθνική κατάθλιψή μας, τελικά, οφείλεται στην ένδεια της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης!
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.