Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

¨Οταν ο αντιμνημονιακός Νάσος Αθανασίου μιλούσε ...για τις μαχαιριές των μνημονίων και παρακαλούσε να μην πουλήσουν τη φάτνη...  τώρα πουλάνε και τα άχυρα ...

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η δήλωση έκπληξη των τελευταίων ημερών έρχεται από τον παλιό καλό δημοσιογράφο και νυν βουλευτή του Σύριζα.

«Θα ψηφίσω και με τα 2 μου χέρια διότι νιώθω ότι σώζω τη χώρα μου» είπε ο Νάσος Αθανασίου.

και συνέχισε «αυτή η συμφωνία έχει 2 τομές που ζητούσε το ΔΝΤ, στις οποίες λόγω των αντίμετρων συμβιβαστήκαμε. Μία τομή είναι στους συνταξιούχους, μειώνεται η συνταξιοδοτική δαπάνη, η άλλη τομή είναι στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης».

Ψάχνοντας το διαδίκτυο έπεσα πάνω σε εντελώς αντίθετες δηλώσεις που είχε κάνει στο κόψιμο της πίτας του Σύριζα Δήμου Φυλής το 2013 έλεγε:
«Αγάπησα τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πιστεύω πως είναι η μόνη δύναμη αλλαγής. Ξέρω πως όλοι μας αισθανόμαστε ηττημένοι, καθώς 3 μνημόνια αποτελούν νόμο και τα έχουμε στο σβέρκο μας. Ο Σαμαράς είναι ένας «Νομάρχης» που παίρνει εντολές από τους Υπουργούς της Μέρκελ. Την ίδια ώρα οι αξιωματούχου του ΔΝΤ παραδέχονται πως έκαναν Λάθος! Τα αισιόδοξα μηνύματα ωστόσο έρχονται καθώς η παγκόσμια κατάσταση δεν κλείνει υπέρ της Μέρκελ. Ο Αμερικανός Οικονομολόγος - Συγγραφέας και βραβευμένος με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, Πωλ Κρούγκμαν, που αρθρογραφεί στην εφημερίδα New York Times το επισημαίνει εδώ και ένα χρόνο! «Με μεσαιωνικές πολιτικές αφαίμαξης, που εφάρμοζαν οι γιατροί του Μεσαίωνα, θα οδηγήσουν τον ασθενή στο θάνατο…» Με το να τραβάνε κι άλλο «αίμα» από τον εξαθλιωμένο Λαό, δεν θα βγει η χώρα μας από την κρίση. Ποτέ μια οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με λιτότητα. Το μνημόνιο αποτελεί ιστορικό και επιστημονικό λάθος κι αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Νάσος Αθανασίου
Αν περιοριζόταν στο κομμάτι της πίτας χωρίς να κάνει δηλώσεις κανείς τώρα δεν θα παρατηρούσε την ανακολουθία των δυο δηλώσεων.

Λυπάμαι γιατί ήταν ο αγαπημένος δημοσιογράφος των παιδικών χρόνων πολλών από εμάς.

---------------------------------------------------------------------------------------

Σχόλια: Ο "λατρεμένος δημοσιολόγος της ΥΕΝΕΔ - ΕΙΡΤ" βολεύεται με όλες τις καταστάσεις, από την εποχή της δεκαετίας του 70' έως και σήμερα. Βέβαια δεν θα είχαμε ασχοληθεί με τον εν λόγω βολευτή, ο οποίος επιμελώς αποκρύβει το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα της βουλής (βλέπε σχετικό εδώ):
"...Δημοσιογραφεί από είκοσι χρονών. Η εργασία του σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά τον κατέστησε κατά καιρούς γνωστό..."
Έγινε γνωστός από την ειδησεογραφική εκπομπή :
"ΣΗΜΕΡΑ" την εποχή της Επταετίας. (ή από το 1976 που υποστηρίζει ο ίδιος)
Η παραγωγή της εκπομπής ανήκε στον Γιώργο Κρατζαφέρη,έκανε αντίσταση τότε,το δημοσιογραφικό προσωπικό απετελείτο από Σπύρο Καρατζαφέρη, Νίκο Μαστοράκη, Τέρενς Κουίκ,Φωτεινή Ανδρέου, μετέπειτα η γνωστή Πιπιλή,και μεταξύ των άλλων ο Νάσος Αθανασίου.
Μετά την μεταπολίτευση και ενώ ήταν δημοσιογράφος της ΥΕΝΕΔ αποκαλύφθηκε ότι ήταν αστράτευτος. Έτσι αναγκάστηκε να καταταγεί στην αεροπορία 29 ετών. Μετά δίμηνον εμφανίσθηκε με στολή σμηνίτη να κάνει εκπομπές. (υπάρχουν σχετικές εκπομπές)
Αυτή είναι η μεταπολιτευτική Ελλάς του Καραμανλή.
JIM TOMSEN 13/01/201611:54
Τον γνωριζετε..........το κυριο... Ξεκίνησε απο την χούντα στην ΥΕΝΕΔ μπήκε τότε άγριος αντικομουνιστής................. Μετά το γύρισε στη Νέα Δημοκρατια Μετά μαζευτηκε εκει στο ΠΑΣΟΚ του Σημιτη Και τωρα βολευεται στον ΣΥΡΙΖΑ..........μαζι με ολα τα ΠΑΣΟΚΙΑ της εποχής του.......... Αυτά .............για το παληκάρι Ολα τα άλλα είναι για φιλοσοφίες......... Και επειδή τα λεφτά είναι πάρα πολλά μα πάρα πολλά.................θα δείτε σε λίγο και την συνέχεια....
«Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του κυβερνώνοντος κόμματος

Στη παραπάνω απίστευτη δήλωση προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής (09/01/2016) για το ασφαλιστικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, ο οποίος κάλεσε το κυβερνών κόμμα να ζητήσει συγγνώμη από τον Κώστα Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν την απόσυρση του σχεδίου που είχαν προτείνει το 2001 για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού.
«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Αθανασίου που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.
Το επίμαχο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Αθανασίου στην ΕΡΤ, όπου, κρατηθείτε, ζητάει συγνώμη από Σημίτη και Γιαννίτση!:  Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από Σημίτη-Γιανίτση


Δεν ξέρω τι να κάνω, πια. Να γελάσω με την επαναλαμβανόμενη αυτοαποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, ή να κλάψω για την νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ;

ΔΕΝ θα μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες "περί Ζαλόγγου" και άλλων τινών, που κατά καιρούς έχει "ξεράσει" (ξεστομίσει) ανερυθρίαστα, πρέπει παρόλα αυτά  δεν θα σταθούμε στην Απίστευτη δήλωση Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ) για το ασφαλιστικό, αλλά στο άρθρο του εκλελκτού φίλου Μιχάλη Χαιρετάκη (που φιλοξενούμε άρθρα του) όπως αυτό με το παραπάνω τίτλο:
"Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς" το οποίο Ένα απόσπασμα που όσες φορές και να το ακούσεις δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις.

Όπως είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "θα ψηφίσω και με τα 2 μου χέρια διότι νιώθω ότι σώζω τη χώρα μου". Για να συνεχίσει "αυτή η συμφωνία έχει 2 τομές που ζητούσε το ΔΝΤ, στις οποίες λόγω των αντίμετρων συμβιβαστήκαμε. Μία τομή είναι στους συνταξιούχους, μειώνεται η συνταξιοδοτική δαπάνη, η άλλη τομή είναι στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης".

Υποστήριξε μάλιστα ότι "αυτές τις 2 μεταρρυθμίσεις μόνο ο Τσίπρας θα μπορούσε να τις κάνει, τέλος!"

Κωνσταντίνος Μπρέστας 
Διότι νιώθω, έπρεπε να πει, ότι δεν κινδυνεύω να χάσω την θέση μου, όπερ τον μισθό μου. Που θα πάω τώρα 60 και χρονών άνθρωπος, με τέτοια κρίση που σέρνεται στην πιάτσα και ποια πόρτα να χτυπήσω, όπως τα κατάφερα. Όλα αυτά, έπρεπε να πει. ► Να θυμίσω ότι επί του Πραξικοπήματος στην Ελλάδα το '67, ήταν στην ΕΙΡΤ και συγκεκριμένα το 1971 πήρε την συνέντευξη από τον Telly Savalas. ▼ Προσέξτε δε και την επίθεση στην δημοσιογράφο, επειδή «τόλμησε» να τον ρωτήσει κάτι.



Αυτά τα ολίγα προς το παρόν

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.