Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Κύριε Κρεμαστινέ: "Η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα; "

Κύριε Κρεμαστινέ,

Άκουγα χθες τον Καθηγητή καρδιολόγο του Ανδρέα Παπανδρέου και επί χρόνια βουλευτή κ. Κρεμαστινό να λέει ότι η μικρού μηδαμινού λιλιπούτειου μεγέθους ανάπτυξη που αναφέρει το (κατοχικό) κράτος ως μεγάλη του επιτυχία δεν σώζει την Ελλάδα. Και ότι απαιτούνται πολύ μεγάλες επενδύσεις για να φέρουν ανάπτυξη.

Προφανώς και έχει εν μέρει δίκαιο (ξεχνά τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) ο κ. Κρεμαστινός, ως προς το επιτυγχανόμενο μέγεθος της μηδαμινής λιλιπούτειας ανάπτυξης που πολύδιαφημίζει παραπλανητικά ο κ. Τσίπρας. Και που το ίδιο έκαναν οι προηγούμενοι κατοχικοί και θα κάνει και ο οποιοσδήποτε νέος “κ. Τσίπρας” που θα ακολουθήσει.

Aν σκεφθεί κανείς ότι επί περίπου 8 χρόνια είχαμε κάθε χρόνο τόν κατά μέσο όρο περίπου 6% ύφεση δηλαδή αθροιστικά περίπου 50% ύφεση, τότε ακόμα και με ανάπτυξη 3% ετησίως (εν γνώσει υμών όνειρο θερινής νεοταξικής νυκτός υπό τις παρούσες συνθήκες) θα χρειαστούν περίπου 18 χρόνια για να επανέλθει η κατάσταση εκεί που ήταν προ «σωτηρίας».

Ή ποτέ με την μηδαμινή σας ανάπτυξη.

Ο προβληματισμός του κ. Κρεμαστινού, που όπως και οι περισσότεροι δεν θέλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, θυμίζει το ερώτημα, αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό. Που το ίδιο ερώτημα ισχύει και για κάθε είδους καρποφόρο φυτό και τον καρπό του. Αν ως αυγό θεωρήσουμε την ρευστότητα και κότα τις επενδύσεις.

Αν εξαφανιστούν οι κότες κύριε Κρεμαστινέ ...
(αλλά και όλοι εσείς οι φανατικά ασθενείς της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας” που θα μας “σώσετε” ως «έξυπνοι» υπέρμαχοι της, απολύσεις καθαριστριών για να γίνουν επιχειρηματίες, με το να μην μείνει στο κράτος τίποτε και να ξεπουληθούν τα πάντα, να φορολογηθούν τα κοτέτσια αλλά όχι οι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κτλ) μόνον με αυγά μπορεί να έχουμε ξανά κότες. Γιατί;;

Απάντηση στο ερώτημα αυτό, μπορεί να δοθεί αν σκεφτούμε κάποια στιγμή ότι εξαφανίζονται όλες οι κότες ή όλα τα καρποφόρα δέντρα. Τότε μόνον αν έχουν φυλαχθεί αυγά για εκκόλαψη ή σπόροι θα είναι δυνατή εκ νέου εκκόλαψη κοτών ή η δημιουργία καρποφόρων φυτών.

Ήτοι κ. Κρεμαστινέ θα έπρεπε να γνωρίζετε αλλά και αν λόγω ειδικότητας δεν το γνωρίζατε, θα έπρεπε να το είχατε αντιληφθεί εδώ και 7 προς 8 χρόνια, ότι χωρίς ρευστότητα στην αγορά , ανάπτυξη γιοκ.

Γιατί κάθε επένδυση για να μπορεί να επιζήσει, όσο ανταγωνιστική και να είναι στο εξωτερικό όπου υπάρχει οξύτατος ανταγωνισμός, απαιτεί εγχώρια εσωτερική κατανάλωση περίπου 60% των προϊόντων της.

Συνεπώς κύριε Κρεμαστινέ, ακόμα και αν μηδενίσετε τα ημερομίσθια και έχετε σκλάβους να εργάζονται με μόνη αμοιβή τους το φαγητό (εκεί οδηγείτε ανερυθρίαστα την Ελλάδα) δεν πρόκειται να έρθουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη που δήθεν αναμένετε.

Και εσείς κοτζάμ Καθηγητής να μην βλέπετε, αυτό που για κάθε ένα με στοιχειώδη λογική ήταν εμφανές (1ο συνημμένο και "Πώς να χρεοκοπήσεις μια χώρα και πώς να τη σώσεις".
ότι στόχος από την αρχή ήταν η χρεοκοπία του κράτους μας και των Ελλήνων, για να δημευθεί συστηματικά ο Εθνικός και ιδιωτικός τους Πλoύτος.

Περισσότερο από εσείς κ. Κρεμαστινέ, ένας Καθηγητής έπρεπε να έχει δει από την αρχή την πραγματικότητα. Και είναι σίγουρο ότι την είδατε. Αλλά εσείς ένα “σοσιαλιστής”, σιωπήσατε.

Καλύπτοντας τον εφιάλτη αρχηγό σας και όλους όσους ακολούθησαν. Και σιωπήσατε και συνεργήσατε και συνεχίζετε, κομματικά – νεοταξικά-κατοχικά να συνεργείτε, στην εξόντωση του Ελληνισμού. Λέγοντας το νεοταξικό άσμα ότι “για όλα φταίει το παλιό”!!!!!!!!!!!!!
Περιττό να σας θυμίσω, σίγουρα τις γνωρίζετε, τις μοναδικές δύο λύσεις που οδηγούν σε ρευστότητα και , σωτηρία και ανάπτυξη, που σαφώς τις περιέγραψε ο Έλληνας (υπάρχουν Έλληνες κ. Κρεμαστινέ) κ. Βιλιάρδος.

 Δείτε τις στο 2ο συνημμένο (ή Βασίλη Βιλιάρδου, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑΛΥΣΗ, 

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.