Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ποιός δουλεύει ποιόν τελικά;



του Μιχάλη Χαιρετάκη

 Διαβάσαμε στις ειδήσεις οτι καταργήθηκε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και στη θέση της ήρθε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάσαμε επίσης οτι η νέα αρχή η ΑΑΔΕ δεν υπόκειται πλέον σε οποιασδήποτε μορφής εποπτεία ή έλεγχο από την κυβέρνηση, αλλά ασκεί πλήρεις αρμοδιότητες και υπερεξουσίες σε όλον τον φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό της χώρας.

Μπαίνεις λοιπόν στη σελίδα της ΑΑΔΕ πάς στα στατιστικά και απο εκει στο Δημοσιοποίηση οφειλετών με χρέη πάνω απο 150.000 ευρώ, διαβάζεις τους 2 πίνακες και παθαίνεις απανωτά εγκεφαλικά.

Εταιρείες που δεν υπάρχουν πλέον καθως και ο γνωστός οικονομολόγος που είχε καταδικαστεί όπως διαβάζουμε στο Εθνος σε 503 (!!!) χρόνια φυλακή και ήδη έχει αποφυλακιστει με το νόμο Παρασκευόπουλου, χρωστάνε δισεκατομμύρια ευρώ συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Να το ξαναγράψω εδω, για να καταλάβετε το μέγεθος της παράνοιας, την ίδια εποχή που αποφυλακιζόταν οφειλέτης του δημοσίου με συνολικές οφειλές 1 δις 200 εκατομμυρια ευρώ, εμπαινε στο κρατητήριο της Κυψέλης, 3 ορόφους κάτω απο τη γή, για 5 ημέρες ο φίλος μου ο Βασίλης για οφειλές 200 ευρώ.

Ποιός είναι ο λόγος που υπάρχουν ακόμα αυτές οι εγγραφές μέσα και δεν έχουν διαγραφεί αφού πρόκειται για χρήματα που δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο δισεκατομμύριο να εισπραχθούν;


Ο λόγος είναι απλός, είναι ο ίδιος που μια εποχή οι τράπεζες κρατούσαν ζόμπι χρεωκοπημένες εταιρείες για να μην αναγκαστούν να εγγράφουν ζημίες (βλέπε πχ Ραδιο Κορασίδη) και να φτιασιδώνουν τα οικονομικά τους στοιχεία. Παράλληλα δεν φαίνεται η στυγνή φορομπηχτική πολιτική που έχει φτάσει τους πολίτες σε αδιέξοδο γιατί με τα οικονομικά "πτώματα" που γεμίζουν οι κατάλογοι των οφειλετών δημιουργείται η εντύπωση οτι υπάρχει ακόμα λίπος στην ελληνική οικονομία για να φορολογηθεί.

Με μαγειρεμένα στοιχεία μπήκαμε στην ΕΕ, με μαγειρεμένα στοιχεία μπήκαμε στα μνημόνια και με ακριβώς την ίδια λογική συνεχίζουμε προς την καταστροφή.

Κάτσε λοιπόν κορόιδο να σου μετράνε το 200αρικο που χρωστάς στην εφορία με το 1.2δις του Κασιμάτη να σου βγαζουν οτι χρωστάτε και οι 2 μαζί 1.200.000.200 ευρω και να σου λένε στη συνέχεια οτι τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση και οτι πρέπει να ενταθούν οι φορολογικοί έλεγχοι και να είναι πιο αυστηρά τα πρόστιμα.

Και οταν λέμε πρόστιμα, εννοούμε πάντα στον καστανά, στον κουλουρά, στην καλαμποκού και στον μεγαλοοφειλέτη με το τυροπιτάδικο που συνέλαβαν και διαπόμπευσαν γιατί δεν χτύπησε το πρωί μαζί με τον καφέ και το 1 ευρώ της τυρόπιτας.

ΥΓ. Ακόμα και αν πουλήσεις απο 1 τυρόπιτα σε κάθε κάτοικο του πλανήτη πάλι δεν κάνεις σε τζίρο το χρέος της Ακρόπολης Χρηματιστηριακής προς το δημόσιο.




=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.