Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτά κάνανε σε 2 χρόνια (ένας μικρός απολογισμός του έργου των κυβερνώντων)


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Πέρυσι στις 20 Σεπτεμβρίου, ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση είχε βγάλει ανακοίνωση για τα όσα είχε καταφέρει να κάνει στο σύντομο αυτό διάστημα.
Θα μου πείτε ήταν ήδη 1 1/2 χρόνο που κυβερνούσε ήδη μετά απο 2 εκλογικές αναμετρήσεις. Ομως το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο πονηρά το εξαφάνισε θεωρώντας την διακυβέρνηση απο το Σεπτέμβριο που έγιναν οι δεύτερες εκλογές.

Τι να έλεγε άλλωστε; Οτι στο πρώτο εξάμηνο στέγνωσε τα ταμεία οργανισμών και δήμων;
Οτι πλήρωνε τους δανειστές με ζεστό χρήμα αδειάζοντας κάθε λογαριασμό που υπήρχε;
Να έβαζε μέσα στο έργο της τα capital controls που ήρθαν ως φυσική συνέπεια στη συνέχεια και το δημοψήφισμα παρωδια που θύμιζε στημένη δημοσκόπηση;

Φυσικά ό λαός δεν ψήφισε ναι η όχι στη συμφωνία με τους δανειστές αλλά ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και στη συνέχεια μετά απο την περίφημη διαπραγμάτευση και τον έρπη μετά από 17ωρη σκληρή διαπραγμάτευση (sic) φτάσαμε στην κωλωτούμπα των 2 μνημονίων και της λογικής τα δίνουμε όλα των τελευταίων 2 χρόνων.

Σε αυτό, ναι, υπάρχει και συνέχεια και συνέπεια.
Πάμε να δούμε μερικά από τα κατορθώματα της κυβέρνησης των τελευταίων 2 χρόνων, δε θα ...
μετρήσω σε αυτά το ότι κατάφερε πάρα πολλούς ανάμεσά τους και εμένα, γιατρούς, επιστήμονες, εργαζόμενους, εξειδικευμένους επαγγελματίες, νέους, να τους διώξει στο εξωτερικό, να τους σκορπίσει στα 4 σημεία του ορίζοντα, για να βρουν την τύχη τους, αλλά τα υπόλοιπα.

Ξεκινάμε απο την τραγωδία στην Αίγινα που ακόμα μετά απο ένα χρόνο δεν έχει δοθεί πειστική εξήγηση για το ποιος οδηγούσε το ταχύπλοο ούτε ποιοι επέβαιναν (κανείς δεν παραιτήθηκε) ούτε και τελικό επίσημο πόρισμα.

Συνεχίζουμε με την εκχώρηση-αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport έναντι ποσού, μεγάλου τμήματος του οποίου αντλήθηκε απο ελληνικές τράπεζες ή τράπεζες ελληνικών συμφερόντων (δηλαδή απο εμάς) και σαν να μην έφτανε αυτό νομοθετήθηκε κεφαλικός "φόρος" 12 ευρώ για κάθε άτομο και για κάθε πτήση απο και πρός τα αεροδρόμια , ρεγάλο προς την εταιρεία .

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε ελεύθερη χρεών, με αντίτιμο όσο ακριβώς 3 τραίνα με 5 βαγόνια το καθένα , ενώ τα χρέη , ύψους 15 συνολικά δισεκατομμυρίων ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα πληρωθούν πολλαπλάσια απο τα γνωστά κορόιδα, με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά των φίλων μας στην ΕΕ.

Είχαμε ακόμα την αποκάλυψη για τον πρωθυπουργικό φωτογράφο που ακολουθεί παντού τον πρωθυπουργό με κόστη δυσθεώρητα κάποιες φορές , όπως εκείνη που η διαμονή του για 5 βραδιές σε ξενοδοχείο των ΗΠΑ κόστισε όσο παίρνει σε 5 μήνες ένας συνταξιούχος.

Στη συνέχεια το σκοτεινό ακόμα δυστύχημα του ΟΣΕ στο Αδενδρο, λίγες μέρες μετά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για το οποίο δεν μάθαμε ακόμα το επίσημο πόρισμα

Είχαμε τις φωτιές του καλοκαιριού ,να καίγεται η Ελλάδα απο άκρη σε άκρη και οι υπουργοί να εμφανίζονται μαυρισμένοι και να λένε οτι έφταιγε οτι έκλεισε το εργοστάσιο και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, δικαιολογία που θα μπορούσαν να κάνουν αν θεωρούσαν μόνο οτι απευθύνονται σε ανθρώπους μειωμένης νοημοσύνης.

Στη συνέχεια το ναυάγιο του μικρού πετρελαιοφόρου , η πετρελαιοκηλίδα και η μόλυνση του Σαρωνικού και οι μη πειστικές απαντήσεις για τις άδειες, και τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Μια υπόθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραίτηση υπουργού σε άλλη χώρα, ή κλυδωνισμούς σε μια σοβαρή κυβέρνηση που έχει τσίπα και φιλότιμο.

Και το τελευταίο που υπουργός παραδέχεται οτι βρίσκεται αναμεμειγμένος με εταιρεία , οργανισμό δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι αυτό, που πραγματοποιεί δημοσκοπήσεις οι οποίες αναπαράγονται από επίσημα κρατικά ΜΜΕ και έντυπα που πρόσκεινται ευθέως ή είναι φιλικά προς τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. Ενα μείζον θέμα που θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε παραίτηση υπουργού.

Συγχωρείστε με αν ξέχασα μερικά, υπάρχουν πολλά ακόμα, με αποκορύφωμα την κλήρωση της σημαίας, του εθνικού συμβόλου της χώρας σα να ήταν πολυμίξερ για να την κρατάει και να την τιμάει όχι ο καλύτερος μαθητής αλλά ο πιο κ@λ@φαρδος.
Γιατί το σχολείο μέχρι τώρα τιμά την κάθε ιστορική επέτειο,δίνοντας στα καλύτερα μυαλά απο αυτά που διδάσκει τη σημαία για να τιμήσει το σύμβολο της χώρας, όπως ακριβώς θα διαλέγαμε και εμείς ως άνθρωποι στην καθημερινή μας ζωή, οτι καλύτερο έχουμε, για να το προσφέρουμε σε κάποιον που τιμάμε και εκτιμάμε.
Φέτος λοιπόν στις 20 Σεπτεμβρίου δεν είχαμε 2 χρόνια κυβερνητικού έργου με φανφάρες και πανηγυρισμούς, αλλά την παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς...

Ετσι αγκαλιασμένοι μπροστά στην εθνική καταστροφή που συνεχίζεται αμείωτη από την αποφράδα εκείνη ημέρα του διαγγέλματος στο Καστελλόριζο 7 1/2 χρόνια πρίν.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.