Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Κατά την "άκρα επιείκεια" ή όπως λέμε: "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"

Σχετικό: Τι θα γίνει με το Πόθεν Έσχες των δικαστικών;

Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας
Παύση 6 μηνών σε δικαστίνα που καθυστερούσε τη δημοσίευση 265 υποθέσεων
Παναγιώτης Τσιμπούκης (Πρώτο Θέμα)

Της δόθηκε προθεσμία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, αλλά εκείνη εξαφανίστηκε
«Κατά άκρα επιείκεια» η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επέβαλε προσωρινή παύση 6 μηνών σε γυναίκα Πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων, η οποία υπηρετούσε στην Νότια Πελοπόννησο, επειδή καθυστέρησε τη δημοσίευση 265 υποθέσεων μέσα σε μια τριετία.
Ειδικότερα, η εν λόγω δικαστίνα καθυστέρησε την τριετία 2009-2012 την έκδοση 265 υποθέσεων πέραν των 8 μηνών που είναι το ακραίο όριο δημοσίευσης των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων.
Από τον πρόεδρο του δικαστηρίου που υπηρετούσε της έγιναν συστάσεις και παρά της υποσχέσεις που έδωσε ότι θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, αδιαφόρησε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Παρόλα αυτά, της δόθηκε προθεσμία για να περαιώσει τις καθυστερήσεις της, ενώ κλήθηκε να παρέχει εξηγήσεις, αλλά εκείνη δεν εμφανίστηκε, ούτε υπέβαλε σχετικό υπόμνημα.
Έτσι, σε πρώτο στάδιο της περικόπηκε το επίδομα «ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσης υποθέσεων». Στη συνέχεια κρίθηκε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της και ότι «δεν καταβάλλει την απαιτούμενη ιδιαίτερη προσπάθεια».
Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της επέβαλε την ποινή της 6μήνης παύσης. Μετά την επιβληθείσα ποινή έσπευσε και δημοσίευσε 170 εκκρεμείς αποφάσεις. Όμως, στη συνέχεια το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.
Η ίδια ενώπιον του ΣτΕ υποστήριξε ότι αντιμετώπισε βαρύ πένθος από αιφνίδια απώλεια προσφιλέστατου συγγενικού της προσώπου, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώθηκε η υγεία του υπερήλικα 93χρόνου πατέρα της.
Όμως, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υπογραμμίζει ότι «τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεων καθυστέρησης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους». Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας «κατά άκρα επιείκεια», όπως υπογραμμίζεται στην δικαστική απόφαση, της επέβαλαν την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών. Δηλαδή το ΣτΕ αναβίωσε την πρωτοβάθμια πειθαρχική ποινή. Κατόπιν αυτών, η Πρωτοδίκης το διάστημα των 6 αυτών μηνών που θα είναι εκτός δικαστικού σώματος δεν θα λαμβάνει τις αποδοχές της.
Αντίθετα η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με άλλη δεύτερη απόφασή της, απήλλαξε από κάθε πειθαρχική ποινή Πρόεδρο Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστών, που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.
Ο εν λόγω πρόεδρος Πρωτοδικών είχε παραλειφθεί από τις προαγωγές 4 φορές, λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Όμως, αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, «άλλαξε η υπερεσιακή του εικόνα» και τελικά οι σύμβουλοι Επικρατείας, έκριναν ότι δεν πρέπει να παυθεί από τα καθήκοντά του λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας.
Μετά μας λένε πως "έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη", "Ανεξάρτητη", ανεπηρέαστη" και τόσα άλλα ηχηρά για να δείξουν ότι η δημοκρατία λειτουργεί. Ποια δημοκρατία βρε άφρονες υποκριτές.
Δημοκρατία σημαίνει να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του ελληνικού λαού και να λειτουργούν οι μεταξύ τους σχέσεις με την ανεξαρτησία των λεγόμενων "εξουσιών" ή κατά άλλους - μάλλον πιο δόκιμη - "λειτουργιών", γιατί υποτίθεται εφαρμόζουν τη βούληση του "κυρίαρχου λαού" (αυτό σηκώνει συζήτηση) και ικανοποιούν αυτό που είναι σύμφωνο με τις αρχές της ηθικής και της δικαιοσύνης το λεγόμενο "το κοινό περί δικαίου αίσθημα"

Βέβαια την "άκρα επιείκεια" δεν την βλέπουμε σε όλους αυτούς τους "φτωχοδιάβολους" που ψάχνουν απεγνωσμένα για το καθημερινό μεροκάματα,  κυνηγημένοι πολλές φορές από τους σοσιαληστές "Ιαβέρηδες" για τον επιούσιο. Εδώ όμως, όπως καταλάβατε, συναντάμε  την "άκρα επιείκεια" υπαλλήλων του δημοσίου που θα έπρεπε σε μία ευνομούμενη χώρα να έχουν πάει στις φυλακές ή στη καλύτερη περίπτωση στα σπίτια τους.

ΔΕΝ είναι καθόλου απίθανο να συμβεί και στις επικείμενες εκλογές στη χώρα μας, αυτό που συνέβη στη Γερμανία και αλλού, ακραίες φωνές να πείσουν τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους, για μία άλλη επιλογή που θα "τιμωρήσει" την αναβλητικότητα των θεσμών, τη διαπλοκή και τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους. Το ζήσαμε και με προηγούμενες εκλογές όπως ...
το κόμμα της Χ.Α. όχι μόνον ξέφυγε από τα ποσοστά του ένα τα εκατό αλλά εξαπλασίασε τα ποσοστά του για τρίτο κόμμα στο κοινοβούλιο. Μία ανάλογη φωνή διαμαρτυρίας "κοσμεί" το ελληνικό διαδίκτυο με πύρινο τιμωριτικό λόγο όπως αυτό του Θάνου Τζήμερου που έχει δυστυχώς πολλούς ακόλουθους και επηρεάζει εκλογικά.

Αλλά θα αφήσω τον ίδιο να σχολιάσει από το δικό του χώρο στο FaceBook χωρίς καμία περικοπή ή σχολιασμό:
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!
Θαυμάστε κρατική λογική: μια άχρηστη δικαστίνα, από τις τόσες που υπάρχουν, για να “καθαρογράψει” τις υποθέσεις που δίκαζε, δεν της έφταναν 8 μήνες για την καθεμία που προβλέπει ο νόμος ως ανώτατο όριο. Και μέσα σε τρία χρόνια (2009-2012) 265 υποθέσεις τις έγραψε κανονικά στο απαυτό της. Προφανώς οι 265 ενδιαφερόμενοι την κατήγγειλαν. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου που υπηρετούσε τής έκανε… σύσταση, αλλά τον έγραψε κι αυτόν. Οι επιθεωρητές της την κάλεσαν να δώσει εξηγήσεις. Τους έγραψε κι αυτούς! Δεν εμφανίστηκε καν. Φοβερή συμπεριφορά δικαστή, ε;
Οπότε μετά απ’ όλα αυτά εδέησε να συγκληθεί το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο που της έκανε τα μούτρα κρέας: 6 μήνες παύση! Και μετά, όλα κανονικά, σαν να μην τρέχει τίποτα! Μήπως αποζημίωσε κανείς τους ανθρώπους που για 3 χρόνια περίμεναν την δημοσίευση των αποφάσεων; (Για να μην πούμε πόσο περίμεναν μέχρι την εκδίκαση…) Όχι βέβαια! Φαίνεται ότι το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είχε λίγο τσίπα και την ξαπόστειλε: οριστική παύση. Αλλά αυτή προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο την… ξαναπροσέλαβε!!! Χάνονται από το Δημόσιο τέτοια τεφαρίκια; Την προσέλαβε «κατά άκρα επιείκεια» όπως λέει η απόφαση. Γιατί κατά άκρα επιείκεια; Με ρώτησες, Σύμβουλε της Επικρατείας, που σε πληρώνω και σένα και την άχρηστη από τους φόρους μου, αν θέλω άκρα επιείκεια για τέτοιες καραμπινάτες περιπτώσεις, όχι απλώς αδυναμίας προς εκτέλεση των καθηκόντων αλλά καθαρά αντικοινωνικής και, σε σοβαρά κράτη, ποινικής συμπεριφοράς; Στους ταλαίπωρους που περίμεναν χρόνια την καθαρογραφή των αποφάσεων κι έχαναν και χρόνο και χρήμα ποιος θα δείξει επιείκεια; Στον φορολογούμενο που τον ξεσκίζετε για να είστε επιεικείς όλοι οι άχρηστοι μεταξύ σας ποιος θα δείξει επιείκεια;
Αυτό το Δημόσιο είναι καθολικός καρκίνος. Δεν θεραπεύεται. Θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Δεν είναι δύσκολο. Εφαρμόζεις αύριο ό,τι ισχύει στη Νέα Ζηλανδία. Ακόμα και τη νομοθεσία για τα κίουι. Καλύτερα θα είναι από το ελληνικό σοβιετικό καφριστάν.
Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

Σημείωση: Τυχαίο ή συναφές: 
Χωρίς πλειοψηφία 4/5 η πρόταση της Βουλής για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.