Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Πριν σπάσετε το επόμενο σπυράκι διαβάστε με μεγάλη προσοχή αυτό!


Το κανείς και εσύ; Τότε πρέπει να το διαβάσεις!

Αν έχετε υποστεί ποτέ τα λεγόμενα σπυράκια στο πρόσωπό σας και έχετε προσπαθήσει να τα αφαιρέσετε, καθώς και όλη την λιπαρότητα που αντιμετωπίζετε στο δέρμα σας, τότε πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω.

Αλλά υπάρχουν διάφορες βλάβες στο δέρμα μας οι οποίες, όπως ορισμένοι πιστεύουν, δεν πρέπει να πειραχτούν. Υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως: «Μπορείτε να βγάλετε κάτι που έχει πύον, όπως ένα σπυράκι,» λέει ο Dr.Schultz. «Αν είναι απλά μία φλεγμονή, όπως μια κύστη, δεν υπάρχει τίποτα για να κάνετε.»

Ενώ η πλειοψηφία των επαγγελματιών συμφωνούν ότι το να αφαιρέσεις κάτι από το πρόσωπό σου είναι ωφέλιμο, μπορεί και να το κάνεις χειρότερα όμως απ'ότι ήταν πριν. Κατά γενικό κανόνα, αυτό λειτουργεί μόνο στην περίπτωση των μαύρων στιγμάτων και στα σπυράκια με πύον.

Οι Κύστες θα αρχίσουν να κάνουν λοιμώξεις βαθιά στους πόρους, έτσι ώστε να μην μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα. Και όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε δε θα μπορείτε να τα καλύψετε με το μακιγιάζ, γιατί τα σημάδια θα είναι βαθιά.

Η Mary DeRolph, μία αισθητικός στο La Prairie Spa στη Νέα Υόρκη, εξηγεί ότι η επιθετική πίεση ή χρησιμοποιώντας τίποτα για να βγάλετε το σπυράκι από το δέρμα μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, μώλωπες, και ουλές. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να εξαπλωθούν τα βακτήρια, επιχειρώντας να...
αποσπάσετε το λανθασμένο ψεγάδι με λάθος τεχνική και μπορεί να προκληθούν μακροχρόνιες βλάβες. Σε περίπτωση αμφιβολίας, αφήστε το ως έχει!

Όπως ψάχνετε λοιπόν ένα κομμωτήριο για να φτιάξετε τα μαλλιά σας, έτσι πρέπει να βρείτε και έναν ειδικό να σας συμβουλέψει για το πρόσωπό σας.

Θα πείτε λοιπόν το πρόβλημα που έχετε και εκείνος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα. Επίσης πρέπει να αναφερθείτε και στον τύπο δέρματος που έχετε.

Η Rouleau προτείνει, επίσης, να συζητάτε στην ρεσεψιον όταν κλείνετε ραντεβού, για να σας καθοδηγήσουν στον κατάλληλο αισθητικό, δερματολόγο.

Έτσι, ενώ είναι πάντα προτιμότερο να εμπιστεύεστε ένα αισθητικό ή έναν δερματολόγο για το πρόσωπό σας, μπορεί να μην είναι και το πιο ρεαλιστικό σχέδιο για τον καθένα.

Εάν έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Θα ήθελα να εξασφαλίσετε την αποφυγή επιπλοκών – μια κηλίδα διαρκεί περίπου πέντε έως επτά ημέρες για να επουλωθεί μετά από μια αφαίρεση.

Μερικοί ειδικοί βέβαια δεν είναι υπέρ των αφαιρέσεων γιατί θεωρούν ότι όλα αυτά είναι ένας κύκλος. Δηλαδή αν σπάσετε το σπυράκι, αυτό θα αφήσει μία λακουβίτσα, αυτός ο πόρος πάλι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα γεμίσει, οπότε πάλι θα καταλήξετε στην ίδια διαδικασία που μπορεί να είναι επώδυνη για εσάς!!

Αν αποφασίσετε να σπάσετε κάποιο σπυράκι από μόνοι σας, να θυμάστε ότι πρέπει να προετοιμάσετε το δέρμα σας πριν το κάνετε. Σαν έναν αθλητή που κάνει προπόνηση πριν από κάποιον μεγάλο αγώνα. Το δέρμα χρειάζεται μία πολύ καλή απολέπιση, ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα που υπάρχουν και βρωμιές και να είναι καθαρό. Σε αυτό θα βοηθήσει κάποιο καλό απολεπιστικό.

«Μετά από ένα ντους είναι η ιδανική στιγμή για καθαρίσετε τους πόρους σας ή να αφαιρέσετε κάποιο σπυράκι. Αν δεν έχετε κάνει ντους χρησιμοποιήστε μια ζεστή πετσέτα ως κομπρέσα ή τον ατμό στο πρόσωπό σας πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό πρώτα.

«Ο ατμός αυξάνει τη θερμοκρασία του δέρματος, η οποία μαλακώνει τα μπλοκαρίσματα στους πόρους, πράγμα που καθιστά ευκολότερη την αφαίρεση,» εξηγεί η Rouleau . «Γι "αυτό και οι αισθητικοί χρησιμοποιούν συνήθως ατμό πριν από τον καθαρισμό.»

Όταν έρθει η ώρα να κάνετε τον πραγματικό καθαρισμό, υπάρχει μία μέθοδος που οι ειδικοί λένε ότι προσφέρει ασφαλέστερα και πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο όταν θέλετε να αφαιρέσετε πύον, νεκρό δέρμα ή εσωτερικές τρίχες,» ο Δρ Γου, εξηγεί. «Ο στόχος είναι να κάνει ένα άνοιγμα για να επιτρέψει να αφαιρεθεί το πύον αφήνοντας ανεπαίσθητο τραύμα στο δέρμα».

Κατ "αρχάς, φροντίστε να φοράτε γάντια για να αποτρέψετε τη βρωμιά και τα βακτήρια να εισέλθουν στους πόρους. Και μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλεία – οι πλευρές των δακτύλων σας, θα κάνουν τη δουλειά.

Ασκήστε πίεση στο σπυράκι και πιέστε κάθετα, όχι οριζόντια.
Μπορείτε να δοκιμάσετε να μετακινήσετε το δάχτυλό σας σε διαφορετικά σημεία, προκειμένου να αποσπάσετε την απόφραξη. Αν τελικά δεν μπορέσετε να βγάλετε κάτι μετά από τρεις προσπάθειες, τότε θα ήταν καλύτερα να απευθυνθέιτε σε κάποιον ειδικό.

Η επιφάνεια από ένα σπυράκι είναι πολύ μαλακή και δεν χρειάζεται να ασκήσετε καθόλου πίεση.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αισθάνεστε τον πόνο. Η διαδικασία μπορεί να είναι δυσάρεστη, αλλά δεν θέλετε να υποφέρετε.

Μπορείτε επίσης να αισθανθείτε πόνο επειδή το δέρμα σας δεν είναι πλέον ζεστό. Μετά από 12 λεπτά περίπου πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσετε κομπρέσα.

Με τη χρήση βiας σε ένα σπυράκι που δεν είναι έτοιμο ή δεν είστε σε θέση να το αφαιρέσετε μπορεί να προκαλέσει βλάβη κάτω από την επιφάνεια, ακόμη και ρήξη των τριχοειδών. Αυτό μπορεί να κάνει τη μόλυνση πολύ χειρότερη, τα βακτήρια να εξαπλωθούν σε άλλους πόρους και ο χρόνος για να επουλωθούν να είναι πολύ μεγάλος.

Εάν υπάρχει αίμα ή κάποιο διαυγές υγρό που βγαίνει στην επιφάνεια, κατά την αφαίρεση, σταματήστε αμέσως. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε την κρέμα άρνικα για να μειώσετε τους μώλωπες, αλλά το καλύτερο πράγμα είναι να το αφήσετε μόνο του. Εάν η κηλίδα είναι χειρότερη την επόμενη μέρα, ίσως να πρέπει να δείτε έναν δερματολόγο για μια ένεση κορτιζόνης.

Κρατώντας το δέρμα σας ενυδατωμένο βοηθά να περιορίσετε τον αριθμό των νεκρών κυττάρων του δέρματος που εγκαθίστανται μέσα στους πόρους. Δοκιμάστε της La Prairie το Cellular Minimizer Pore για την ενυδάτωση και τον έλεγχο της λιπαρότητας.

Και μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε κάποια μάσκα η βαθιά απολέπιση και είστε έτοιμοι!

Πηγή : fanpage
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.