Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Αριστερός του κιπά, του ψεύδους και των "παραγγελθέντων" μηνυμάτων; "With great honor to be in your historical capital and to meet your excellencies"


Για ΣΥΡΙΖΑ και Ισραήλ εμείς γράψαμε από το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 και τότε κανένας δεν μας έδινες σημασία, εκτός ελαχίστων, έπρεπε σήμερα το θέμα να το ανακαινίσουν λόγω Τράμπ 

Την ίδια πρωτεύουσα, για Ισραήλ και Παλαιστίνη, αναγνώρισε ο Τσίπρας! Tώρα θα μιλήσουν για αβλεψία, λάθος ή γκάφα και το σιωνιστικό γερμανοτσογλάνι θα σφυρίζει αδιάφορα;




Στα τέλη Νοέμβρη του 2015, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ, όπου επισκέφτηκε το ισραηλινό Προεδρικό Μέγαρο και συναντήθηκε με τον τότε Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν. 
Σύμφωνα με έναν ισραηλινό ιστότοπο, που δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία, ο Αλ. Τσίπρας έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών τη φράση «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντώ τις εξοχότητές σας» (στα αγγλικά, «With great honor to be in your historical capital and to meet your excellencies»). 
Το συγκεκριμένο περιστατικό αναπαρήγαγαν τότε ορισμένα ΜΜΕ και στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια, δύο ακριβώς χρόνια πριν ο Τραμπ ανακοινώσει ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, βάζοντας «φωτιά στα τόπια» της Μέσης Ανατολής, ο Ελληνας πρωθυπουργός το είχε κάνει έμμεσα, υπογράφοντας το βιβλίο επισκεπτών στο Προεδρικό Μέγαρο του Ισραήλ. 
Τόσο πολύ «κουμπώνουν» τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή, που ο Ελληνας πρωθυπουργός φαίνεται να έχει αποκτήσει ...ενορατικές ικανότητες σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις των Αμερικανών. Κι αφού έχει το χάρισμα, σπεύδει να το αξιοποιήσει...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 28 Νοεμβρίου 2015 11:23 
Και άλλη γκάφα Τσίπρα-Αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως «ιστορική πρωτεύουσα» του Ισραήλ!
Μετά τα μαθήματα Γεωγραφίας ο πρωθυπουργός ίσως πρέπει να σκεφτεί και τα μαθήματα γεωπολιτικής ιστορίας, αφού ο Αλέξης Τσίπρας εξέπληξε τους πάντες με την κίνησή του να αναγνωρίσει ως «ιστορική πρωτεύουσα» του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ!
Το εν λόγω περίεργο σκηνικό εκτυλίχθηκε όταν υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου της χώρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.i24news.tv, η οποία δημοσιεύει και τη φωτογραφία, ο κ. Τσίπρας έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών τη φράση «With great honor to be in your historical capital and to meet your excellencies» (δηλαδή στα ελληνικά «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντώ τις εξοχότητές σας»).
Αναγνώρισε, δηλαδή, την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και μάλιστα ιστορική του Ισραήλ, την στιγμή που μέχρι σήμερα, καμία ευρωπαϊκή χώρα, προφανώς ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και γι’ αυτό όλες οι ξένες πρεσβείες βρίσκονται στο Τελ Αβίβ!

Μάλιστα, η… γκάφα του Τσίπρα ενδέχεται να δημιουργήσει και εκνευρισμό στους Παλαιστίνιους και τον ηγέτη τους Μαχμούντ Αμπάς, αφού στη Ραμάλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη λύση των δύο κρατών με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

26/01/2016 ΣΥΡΙΖΑ και Ισραήλ: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας φιλίας
Πηγή: UNFOLLOW Δεκέμβριος 2015

«Διάβασες τις θέσεις της αντιπολίτευσης;» ρώτησε μια βαριά φωνή στο τηλέφωνο. «Δεν είχα χρόνο και δεν είχα καμία διάθεση να χάσω το πρωινό μου για αυτό» απάντησε σαρκαστικά ο συνομιλητής του. «Κανένα σοβαρό κόμμα δεν μπορεί να δεχτεί την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ» ακούστηκε πάλι η βαριά φωνή που συνέχισε να κοσμεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τους αντιπάλους του: «Είναι αποκρουστικό […] είναι ντροπή, αυτές οι θέσεις είναι γραμμένες από ένα μάτσο ερασιτέχνες». «Πράγματι είναι πέρα για πέρα ανήθικο» συμπλήρωσε ο άνδρας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Η συγκεκριμένη συνομιλία καταγράφηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λευκού Οίκου στις 29 Ιουνίου του 1972. Η βαριά φωνή ανήκε στον εβραϊκής καταγωγής «μάγο της αμερικανικής διπλωματίας» Χένρι Κίσινγκερ ενώ ο συνομιλητής, που συμφωνούσε σε κάθε κουβέντα του, ήταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον. Ακόμη και αυτοί οι δυο ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί, που έχουν κατηγορηθεί για το θάνατο εκατομμυρίων αμάχων σε ολόκληρο τον πλανήτη, γνώριζαν ότι υπάρχουν όρια στις απαιτήσεις του ισραηλινού κράτους. Όσο για τις κολακείες του Δημοκρατικού κόμματος προς το Τελ Αβίβ, τους προκαλούσαν ειλικρινή αηδία.

Πως θα αντιδρούσαν άραγε οι δυο κορυφαίες φυσιογνωμίες της αμερικανικής διπλωματίας εάν μάθαιναν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, που μέχρι πριν από μερικούς μήνες λάνσαρε την παλαιστινιακή μαντίλα, ως απόλυτο σύμβολο του revolution chic, θα αναγνώριζε εμμέσως την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ; «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντώ τις εξοχότητές σας» έγραψε ο Τσίπρας στο βιβλίο επισκεπτών του ισραηλινού προέδρου, κάνοντας ακόμη και παλαίμαχους Έλληνες διπλωμάτες να χάσουν το χρώμα τους από αυτή την ένδειξη ολοκληρωτικής υποτέλειας στο ισραηλινό κράτος.

Οι μηχανισμοί προπαγάνδας του κυβερνώντος κόμματος δούλευαν νυχθημερόν, τις επόμενες εβδομάδες, για να καλύψουν την πρωτοφανή δήλωση, καταφεύγοντας ακόμη και στο πολυχρησιμοποιημένο πλέον επιχείρημα περί… ερασιτεχνισμού. Αυτό που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να αποκαλυφθεί είναι ότι ο Τσίπρας, προετοίμαζε το έδαφος για την συστράτευση με το Ισραήλ αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Η στοχευμένη επιλογή προσώπων – γνωστών και ιδιαίτερα αγαπητών στο ισραηλινό λόμπι στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ – αλλά και οι συνεχείς επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, έστελναν ένα σαφές μήνυμα, το οποίο όμως κανένα δεν ήθελε να λάβει.

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.