Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Νερό, αυτό το τεράστιο μυστήριο



Τόνοι από μελάνι και χαρτί έχουν ξοδευτεί , ειδικοί διατροφολόγοι , ιατροί , blogs και sites στο internet προσπαθούν να μας συμβουλέψουν και να μας κατευθύνουν πως θα τραφούμε σωστά , υγιεινά και με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μια ξεχωριστή ποιότητα ζωής .

Μέσα στα εκατομμύρια συμβουλών που δεχόμαστε , ακούμε συχνά ......" ....και πολύ νερό , άφθονο νερό "

Η ποσότητα διαφέρει από συμβουλάτορα και ειδικό .Κανείς όμως δεν μιλάει για την ποιότητα και τι πρέπει να προσέξουμε στο νερό . Πόσο μάλλον για το τι θέση κατέχει το νερό στην διατήρηση της σωματικής μας υγεία και όχι μόνο .

Είναι λοιπόν το λιγότερο ...βλακώδες να ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο πρώτα , εκτός από το νερό
Το νερό όμως είναι απαραίτητο και σε οτιδήποτε διατρέφει τον άνθρωπο . Δεν θα μπορούσε να υπάρξει τίποτα χωρίς το νερό . Είναι λοιπόν λογικό να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι για μια καλή παραγωγή σε οπωροκηπευτικά , τόσο σημαντικά για την υγεία μας ,το πρώτο που θα πρέπει να προσεχθεί είναι το νερό και στην συνέχεια όλα τα υπόλοιπα (π.χ. σπόροι , έδαφος )

Καλής ποιότητος όμως νερό δεν σημαίνει μόνο νερό απαλλαγμένο από βλαβερές για τον οργανισμό μας ουσίες Το καλό νερό είναι το "ευτυχισμένο" νερό .

Χωρίς καμιά προσπάθεια προσηλυτισμού (μακρυά από εμένα αυτή η λέξη και η έννοια της ) , ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σκεφτεί κάποιος παρακολουθώντας το παραπάνω βίντεο είναι ο Αγιασμός ( holy water ) , έξω από κάθε θρησκεία !

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.