Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Το στέμμα ήταν βαρύ και η διαδρομή με την άμαξα φρικτή


Αφήστε στην άκρη τα προβλήματα σας. Εσείς, κοινοί θνητοί, δεν μπορείτε να καταλάβετε τα ζόρια που έχουν οι βασιλιάδες. Ακούστε, διαβάστε και συμπαρασταθείτε. 
Η Ελισάβετ περιέγραψε τραγικές εμπειρίες από τη στέψη της, χρόνια πριν, το 1953. Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις προβλήθηκαν στο BBC. 
Ζόρι πρώτο: Το στέμμα ήταν πάνω από ένα κιλό και φοβόταν ότι μπορεί να σπάσει ο λαιμός της. Ευτυχώς – παρά τον τρόμο – δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Γιατί; Την εξήγησε έδωσε η ίδια η Ελισάβετ: Ευτυχώς ο πατέρας μου κι εγώ έχουμε το ίδιο σχήμα κεφαλιού. Όταν το φοράς στέκεται στη θέση του.
Ζόρι δεύτερο: Η διαδρομή με τη βασιλική άμαξα, κατά τη διάρκεια της στέψης, ήταν «φρικτή». Και πως να μην είναι. Και αυτή η περιγραφή συγκλονιστική:  Φρικτό! Αυτές οι δερμάτινες σούστες έφταιγαν. Δεν ήταν καθόλου άνετη.
Μην ανησυχείτε, πάντως, όπως είπε η Ελισάβετ, «υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στις κορόνες. Αλλά είναι πολύ σημαντικά αντικείμενα». 
In an interview with the BBC, the Queen, who was just 27 years old during the ceremony, opened up about the downsides of the heavy crown.

http://www.imerodromos.gr/to-stemma-itan-vary-kai-i-diadromi-me-tin-amaxa-frikti/

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.