Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Τέλος στον εφησυχασμό! Οι απόστρατοι μαζί με τον Λαό!


Συνάδελφοι, απόστρατοι των ΕΔ και ΣΑ, Καλή και Αγωνιστική Χρονιά!!!

Το 2018 επιβάλλεται πλέον να είμαστε μαζί με το ΛΑΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ αντίστασης και διεκδίκησης κι εμείς σε επαγρύπνηση, σε ετοιμότητα για αγώνες ΕΝΑΝΤΙΑ στα σχέδια μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ), ΕΝΑΝΤΙΑ στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλων κομμάτων, ΕΝΑΝΤΙΑ στο μεγάλο κεφάλαιο, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων, ΕΝΑΝΤΙΑ στους εκπροσώπους του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού. Σχέδια που αποβλέπουν στην αύξηση των κερδών μιας χούφτας πλουσίων με ένταση της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης εν καιρώ ΄΄ειρήνης΄΄ και πολέμου, ενάντια στον ΛΑΟ!

Μήπως όμως “ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ” και έρχεται η “ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” τους;;

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ δεν μπορεί να έχει ο λαός μας για τη δήθεν ΄΄μεταμνημονιακή εποχή΄΄ που, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, θα φέρει ΄΄δίκαιη ανάπτυξη΄΄.

Έχουν ήδη δεσμευτεί για αντιλαϊκά μέτρα μετά το 2018, για ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060!!!!!!!

Έχουν ήδη συμφωνήσει σ΄ ένα συμπληρωματικό ΄΄μνημόνιο΄΄! Οι μνημονιακοί νόμοι, τόσο οι δικοί τους, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων ....
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την υποστήριξη των ΠΟΤΑΜΙ-ΧΑ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΔΕΝ πρόκειται να καταργηθούν!!!

Τις επόμενες μέρες θα φέρουν για ψήφιση νέα μέτρα μετά την 3η αξιολόγηση, ενώ ποιος ξέρει πόσες άλλες ανάλογες θα ακολουθήσουν ...

Θα υλοποιηθούν 113 προαπαιτούμενα μέχρι το β΄ τρίμηνο του 2018 (ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!).

Τα κυριότερα απ΄ αυτά είναι...

1) Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (ΔΕΝ γλιτώνει ούτε η Πρώτη Κατοικία)

2) Αλλαγή του Συνδικαλιστικού Νόμου (Απαιτείται το 50% +1 από τα πρωτοβάθμια σωματεία).Ουσιαστικά το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση του δικαιώματος των εργαζομένων στην ΑΠΕΡΓΙΑ! Δικαίωμα που κατακτήθηκε στην κυριολεξία με ΑΙΜΑ!!! Νόμο τον οποίο δεν τόλμησε να πειράξει η “ΔΕΞΙΑ”, τον περνάει η “Αριστερή” κυβέρνηση ... Πόση υποκρισία!!!

3) Επανυπολογισμός ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (Φυσικά με αρνητικό πρόσημο).

4) ΦΠΑ (Νέοι χειρότεροι Συντελεστές).

5) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Συλλογικών Συμβάσεων και καθιέρωση των ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ σχέσεων εργασίας!

Και βέβαια πάρα πολλά μέτρα ακόμα..!

Και σ΄ όλα αυτά έρχεται το ήδη ψηφισμένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ , με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, άρα περίπου 18% μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και η μείωση του αφορολόγητου για ΟΛΟΥΣ στα 5600ε περίπου, που θα φέρει νέο χαράτσι!

Στο ήδη βεβαρημένο κοστολόγιο φαρμάκων για τις Λαϊκές οικογένειες να προσθέσουμε την αύξηση των ΜΗΣΥΦΑ (depon, Panadol, daktarin…κ.λ.π.) από 35% έως 70% (Χριστουγεννιάτικος μποναμάς).

Επίσης το χαράτσι των 4 λεπτών στην πλαστική σακούλα , με προοπτική το ΄19 να γίνει 7 λεπτά, δήθεν σαν περιβαλλοντολογικό τέλος. Αυτοί που νοιάζονται για την ανθρωπότητα (αφού υλοποίησαν την αντιπυρική - αντιπλημμυρική προστασία θρηνώντας 23 θύματα και έπνιξαν το παραλιακό μέτωπο με μαζούτ), τώρα θυμήθηκαν και το περιβάλλον! Τους μεγαλοεπιχειρηματίες θυμήθηκαν!!! Βρήκαν άλλο ένα χαράτσι να τους αυξήσουν τα κέρδη!!!

Γι΄ αυτό ο ΣΕΒ (σύνδεσμος Ελλήνων βιομηχάνων) διακηρύσσει διαρκώς ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ότι πρέπει να περιφρουρηθεί η ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, δηλαδή η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ..! Και επισημαίνει ο ΣΕΒ, ξανά και ξανά, ότι είναι πρόβλημα οι πολυάριθμοι αυτοαπασχολούμενοι, δείχνοντας την ανάγκη να φύγουν απ΄ τη μέση.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΔΙΚΑΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ..!

Στην πραγματικότητα, η όποια ανάκαμψη της οικονομίας θα αφορά στα κέρδη των λίγων, στις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και όχι στη ζωή και τα δικαιώματα του ΛΑΟΥ..!

Όπως ακριβώς ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!!! Τώρα μας καλούν να ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ όποια ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ!!!

Και φυσικά σ΄ όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κυβερνητικό ΄΄στόχο΄΄ της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, που δεν αφορά ούτε στην ΕΙΡΗΝΗ, ούτε στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ..!

Η κυβέρνηση επιδιώκει, αξιοποιώντας και τους τριγμούς που τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν στις σχέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ με την ΤΟΥΡΚΙΑ, να γίνει αυτή ΄΄σημαιοφόρος΄΄ ΤΟΥΣ στη περιοχή.

Γι΄ αυτό προχωρά σε συμφωνίες με χώρες δολοφόνους...ΗΠΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ..

Γι΄ αυτό διαθέτει 4 δισ. κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ..!

Και φυσικά μην ξεχνάμε τους κινδύνους στα Βαλκάνια. Προκειμένου να βάλουν την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει τα ΠΑΝΤΑ..!

Η ΠΓΔΜ που δημιουργήθηκε απ΄ τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, απ΄ τους δολοφόνους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ..!

Συνάδελφοι, κοντεύει μία δεκαετία η ιστορία της ΄΄κρίσης΄΄.

Για εμάς και τις οικογένειές μας οι επιπτώσεις της συνολικά αντιλαϊκής πολιτικής ήρθαν για να μείνουν,

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

Εμείς οι ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ, μαζί με το ΛΑΟ να βγούμε στους ΔΡΟΜΟΥΣ! Μαζί στους αγώνες του Λαού!!!

Μόνο τον Λαό φοβούνται, γι΄ αυτό προσπαθούν με τον αυταρχισμό, την καταστολή και τις προβοκάτσιες, να τον αποτρέψουν από το να αγωνιστεί για το δίκιο του!

Σε κάθε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, σε κάθε ΑΠΕΡΓΙΑ, σε κάθε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου...ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε ΜΑΖΙ..!

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με ΟΡΓΑΝΩΣΗ και κοινή πορεία με τους υπόλοιπους συνταξιούχους, τους εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους φοιτητές είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεφύγουμε απ΄ τα δεινά του σάπιου συστήματος..!

ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ..!

Καλοί και Μαχητικοί Αγώνες!!! Καλή χρονιά!

7/1/2018

Υποπλοίαρχος (ΕΑ) Α. Κορωνάκος Π.Ν.



Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.