Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα


Θετικά απάντησε στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η Γεωργία Μπιτάκου, δημοσιογράφος και εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως υπάρχει επίσημη απάντηση από την πλευρά του συνθέτη και πως πιθανότατα θα είναι από τους ομιλητές.

Από την πλευρά του ο Μίκης Θεοδωράκης δεσμεύτηκε πως το λιγότερο που θα κάνει είναι να στείλει ηχογραφημένο ηχητικό μήνυμα χαιρετισμού και το αν θα καταφέρει να βρεθεί στην εξέδρα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα», τάχθηκε σαφώς κατά της εξεύρεσης λύσης στο Σκοπιανό επιτιθέμενος παράλληλα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα:

«Τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;», διερωτάται ενώ προσθέτει ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία», ακριβώς όπως προστάζει ο «Γίγας Λαός».

«Η εξουσία τον έχει πιάσει για τα καλά, σαν αράχνη στα δίχτυα της», λέει για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ, σχολιάζοντας το πρόσφατο ογκώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, σχολιάζει ότι «Σήκωσε το μπόι του ο Γίγας Λαός».

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεσμεύθηκε ότι θα απευθύνει τουλάχιστον χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα
news247

Συγκροτήθηκε και επίσημα η Συντονιστική Επιτροπή η αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του δεύτερου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία εξέτασης του αιτήματός της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Οι τέσσερις εκπρόσωποι είναι η κ. Νίνα Γκατσούδη εκπρόσωπος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ο Μιχάλης Πατσίκας εκπρόσωπος του Θερμαϊκού και ο οποίος συμμετείχε στην διεξαγωγή του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Τάτσιος πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας στην Ελλάδα και ως δημοσιογράφος-διοργανώτρια η Γεωργία Μπιτάκου.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Συντονιστική απηύθηνε κάλεσμα προς τον Μίκη Θεοδωράκη ώστε να είναι ομιλητής. Ο ίδιος, όπως αναφέρει πάντα η Συντονιστική Επιτροπή, δεσμεύτηκε να απευθύνει τουλάχιστον χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Κατόπιν εξουσιοδότησης του Συντονιστικού, ο προεδρεύων της Οργανωτικής Επιτροπής, Πατσίκας Μιχαήλ, επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη ώστε να του μεταφέρει την πρόσκλησή μας να παραστεί ως ομιλητής στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, αφού εξέφρασε την περηφάνιά του για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ελληνικού Λαού στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018, δεσμεύτηκε να απευθύνει τουλάχιστον χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα.

Παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες και Φιλέλληνες να δώσουν το παρόν σε αυτό το σημαντικότατο συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε το μήνυμα πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Δώστε όλοι το παρόν στο συλλαλητήριο των Αθηνών.

Σημείο: Πλατεία Συντάγματος

Ημερομηνία: 4 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα: 2:00 μ.μ.

Η Συντονιστική Επιτροπή".

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.