Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Τη χάσαμε την χώρα "πατριώτη" Αλέξη


του Μιχάλη Χαιρετάκη

"Αν χρειάζεται σήμερα, τώρα, κάτι η πατρίδα απ' όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα, αυτό είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός"
είπες πριν λίγες μέρες. Βέβαια στον προφορικό λόγο δεν μπαίνουν εισαγωγικά, γιατί πιστεύω αλλιώς θα τα έβαζες στις 3 τελευταίες λέξεις.

Σε καμαρώνω 3 χρόνια τώρα για την "αποφασιστικότητά" σου , αυτό που τόσο εύγλωττα είχες πεί με 4 μόνο λέξεις "go back κυρία Μέρκελ", για το πόσο "ανυποχώρητος" είσαι αλλά μόνο όταν έχεις απέναντί σου τον ελληνικό λαό στο σύνολό του και το πόσο "πατριώτης", όταν συζητάς σα να είναι αλεύρι για κάθε χρήση το όνομα της Μακεδονίας, με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, οταν το στρατηγικό σχεδιασμό στο γραφείο σου τον εκπονεί ο άνθρωπος που είχε πεί οτι η καριέρα είναι σαν τη χολέρα. Δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος που έγραψε το ανεκδιήγητο δελτίο τύπου , υπογράφοντας "Οι ένοικοι του υπογείου". Αν δεν το γνωρίζεις να στο πώ, οτι τέτοια δελτία ξεφτιλίζουν διεθνώς τη χώρα.

Πόσο σεβασμό μπορεί να έχει κάποιος για μια γειτονική χώρα που ο πρωθυπουργός της ...
αυτοτρολάρεται μέσω των δελτίων τύπου του γραφείου του; Αυτό θα μου πείς είναι το τελευταίο. Τα κατορθώματα, τα ρεζιλικια δηλαδή, της χώρας έχουν περάσει τα σύνορα. Συνάδελφος μου στο γραφείο που εργάζομαι εδώ στη Γερμανία μου έλεγε οτι θέλει να πάει τουρίστας στα "Εξάρσια" γιατί όπως άκουσε είναι must το να πάς εκεί. Μου έλεγε οτι έχει ακούσει, αν τρακάρει κάποιος στην πλατεία Εξαρχείων, και πάρει την Τροχαία τηλέφωνο, τους λένε πάρτε τα αυτοκίνητα, κατεβείτε παρακάτω και πάρτε ξανά ηλέφωνο.Ολόκληρες περιοχές της Αττικής είναι άβατα και τα βράδυα τα αστυνομικά τμήματα γίνονται οχυρά και κλεινουν οι γύρω δρόμοι για να προστατευτουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Ξέρεις Αλέξη, το να εμφανίζεται η εφημερίδα σου την ίδια μέρα που ξεκινούν οι διώξεις για το σκάνδαλο με τη Novartis με άρθρο "Η δεξιά εναντίον του δυτικού κόσμου" και μέσα στο άρθρο να ψέγει τη δεξιά γιατί ευνοεί τη ρωσική πολιτική (!!) δεν μας προϊδεάζει για τα καλύτερα. Μάλλον ως ένδειξη για "Γη και ύδωρ" ακούγεται προς τον ηγέτη των ΗΠΑ, αυτου του ηγέτη που έλεγες "εύχομαι να μην ζήσουμε αυτό το κακό". Του σημερινού ηγέτη των ΗΠΑ δηλαδή που βέβαια δεν έχει κάνει τους πολέμους-επεμβάσεις σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Σομαλία και Πακιστάν που έκανε ο με Νόμπελ Ειρήνης τιμημένος προκάτοχός του.
Δεν ξέρω αν έμαθες τα νέα Αλέξη, χάνουμε τη χώρα, την ώρα που προσπαθείς να χώσεις φυλακή τη μισή αντιπολίτευση για σκάνδαλα, προσπαθώντας να επαναλάβεις τα κατορθωματα του Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1989 με το ΠΑΣΟΚ, που προσπάθησαν να το κάνουν, μαζί με τη δική σας παράταξη αρωγό και τις 2 φορές.

Εδώ και ένα μήνα τουρκικά σκάφη έχουν αποκλείσει μια περιοχή γύρω απο τα Ιμια μην αφήνοντας ελληνικό σκάφος στην περιοχή. Ηταν το "χρονικό ενος προαναγγελθέντος θανάτου" που προηγήθηκε του εμβολισμού του σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής. Δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας όπως δείχνουν τα πράγματα,αφου καλύτερη χρονική στιγμή δε θα μπορούσαν να βρουν οι εχθροί της χώρας. Παραχωρούμε νησιά , παραχωρούμε ονόματα, παραχωρούμε θαλάσσιες περιοχές, αφού ήδη πλησιάζει στο τέλος του το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η δημόσια περιουσία στους ξένους, η ιδιωτική στις τράπεζες και μετά στους πλειστηριασμούς,μικραίνει ο πλούτος της και έρχεται η ώρα να γίνει και πιο μικρή η έκτασή της χώρας και η κυριαρχία της.

Μια χώρα που δεν έχει να πληρώσει οχι για να αναβαθμίσει το στρατιωτικό της εξοπλισμό, αλλά για να τον συντηρήσει είναι καταδικασμένη να διαλυθεί. Αυτή είναι η μοίρα κάθε χρεοκοπημένης χώρας ιστορικά. Αργά ή γρήγορα, η διάλυσή της. Το πιο τραγικό είναι οτι σε όλες τις περιπτώσεις, πάντα, υπάρχουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι που χασκογελώντας οδηγούν τη χώρα τους στην καταστροφή. Δεν εννοώ φυσικά εσένα, πως θα μπορούσα άλλωστε. Και εσύ και το επιτελείο σου εκεί στο Μαξίμου, είσαστε άτομα με αξιοθαύμαστη ευρυμάθεια, άριστοι χειριστές της αγγλικής και σπουδαίοι διπλωμάτες, οπως φυσικά ο εξαιρετικός δήμαρχος που μιλάει για μετονομασία του αεροδρομίου, δεν είναι κανένας λαγός που βγάζει μυστικές συμφωνίες στον αέρα, προϊδεάζοντας τον κόσμο, αλλά μιλάει απο μόνος του.

Είναι η χώρα που προχωράει ξυπόλητη ,ρακένδυτη και ξεβράκωτη σε λίγο καιρό απο αμυντικό στρατιωτικό εξοπλισμό, την ίδια ώρα που ίδρύει διαστημική υπηρεσία, τρομάρα της. Προϊστάμενος αυτής,με τους αραβικούς δορυφόρους, ο υπουργός που είχε ταξιδεψει μαζί με τον δικηγόρο κο Αρτεμίου, αυτόν που ειδικεύεται στις offshore, στη μακρινή Βενεζουέλα πριν τις εκλογές,οχι βέβαια για να αγοράσει πιπεριές και φασόλια απο τα σούπερμάρκετ.

Κλείνοντας Αλέξη, θα σου ζητήσω μια προσωπική χάρη. Πές σε εκείνον τον υπουργό σου, αυτόν που συντονίζει το όποιο κυβερνητικό σου έργο να μαζέψει τον δευτερο μετακλητό της commonview και να του πει να μη με απειλεί απο το διαδίκτυο, επειδή αποκάλυψα την επαναπρόσληψή του, γιατί ήδη έχω ενημερώσει σχετικά τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Θα μου πεις, εσεις είσαστε ενα καθεστωτικό κόμμα,το πανίσχυρο κράτος και εγώ ενας απλος πολίτης, πως μπορώ να τα βάλω μαζί σας; Εσείς έχετε ινστιτούτα Φλωρεντίας για να μετράνε πόσοι τηλεοπτικοί σταθμοί χωράνε σε μια μπανανία και την αστυνομία σε ρόλο δημοσιογράφου για να δίνει αλλοιωμένα βίντεο, για τον όγκο των συλλαλητηρίων. Βγάζετε μια είδηση και σε λίγη ώρα αναπαράγεται απο όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και του διαδικτύου, ανεξάρτητα με το πόσο αληθινή ή αντικειμενική είναι. Τι μπορώ να κάνω μονος εγώ, ενας απλός πολίτης;

Ξέρεις Αλέξη;Δεν είμαι μόνος μου, είμαστε πολλοί, μπορεί εξαθλιωμένοι, μπορεί ταπεινωμένοι, μπορεί απελπισμένοι, όμως σκεπτόμενοι άνθρωποι.Αν δεν ακούγεται η φωνή μας, αν καταπίνουμε την οργή μας, αν δε φαίνεται η θλίψη και ο πόνος μας είναι βουβός δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν. Κι αν αυτό που κάνω εγώ σήμερα, το κάνει ο κάθε πολίτης που δε θέλει να βλέπει το άδικο να γιγαντώνεται δίπλα του, αυτός που βιωνει καθημερινά την κοροϊδία και τα ψέματα σας, αυτός που νοιώθει να χάνει τη χώρα του, αυτός που αρχίζει να νοιώθει ξένος και φοβισμένος στον ίδιο του τον τόπο, τότε σε λίγο δε θα έχετε τόπο να σταθείτε και στις επόμενες εκλογές θα γυρίσετε πίσω στο λαγούμι σας, αυτό των ποσοστών του 2% και του 3%, τότε που πασχίζατε να μπείτε στη βουλή.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.