Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Αφιέρωμα στην Ελληνική ΔΝΤοκρατία - Δημοκρατορία



Η Δημοκρατορία είναι η φυσική εξέλιξη του πολιτεύματος της Δημοκρατίας
Ακολουθεί το παράδοξο του αλόγου που συνουσιάζεται με γάιδαρο. Στο παράδοξο αυτό, όταν η Δημοκρατία συνουσιάζεται με την Δικτατορία. Ο καρπός αυτής της ένωσης είναι η Δημοκρατορία. 

Yπάρχουν δύο τρόποι δημιουργίας της δημοκρατορίας: 


1ος τρόπος) Αν έχουμε ήδη Δικτατορία τότε δημιουργείται(πολύ πιό εύκολα) η δημοκρατορία (καθιέρωση "συντάγματος", ψήφιση νόμων, ελευθερία λόγου και έκφρασης, δημιουργία λαμόγιων) απλά για τα μάτια του κοσμάκη και για την διατήρηση της εξουσίας των ισχυρών(κάτι σαν αυτό που είχε κάνει ο Όθωνας) και ο...


 2ος τρόπος) είναι να υπάρχει ήδη δημοκρατία ως πολίτευμα. Σε αυτήν την περίπτωση είναι ελαφρώς πιό δύσκολη η εμφάνιση της δημοκρατορίας, απαιτείται ένα πολύ προσεχτικά μελετημένο πλάνο εξέλιξης, αλλεπάλληλες προπαγάνδες στο μυαλό του απλού πολίτη, να έχεις κλέφτες σε όλην την κυβέρνηση κλπ κλπ! Λίγες χώρες όπως η Ελλάδα έχουν προσέξει πάρα πολύ λεπτομερειακά τους παράγοντες εξέλιξης ενός τέτοιου πολιτεύματος


Ουπς! Μπας και εννοούσατε Ελληνική ΔΝΤοκρατία;




------------------------------------------------------------------------------------------------


Της Π. Μ.

Η Δημοκρατορία είναι η φυσική εξέλιξη του πολιτεύματος της Δημοκρατίας. Προσομοιάζει το φαινόμενο του αλόγου που συνουσιάζεται με γάιδαρο. Δηλαδή στην προκειμένη η Δημοκρατία συνουσιάζεται με την Δικτατορία. Ο καρπός αυτής της ένωσης είναι η Δημοκρατορία. Αν έχουμε ήδη Δικτατορία τότε δημιουργείται (πολύ πιό εύκολα) η δημοκρατορία (καθιέρωση συντάγματος, ψήφιση νόμων, ελευθερία λόγου και έκφρασης, δημιουργία λαμόγιων) απλά για τα μάτια του κοσμάκη και για την διατήρηση της εξουσίας των ισχυρών(κάτι σαν αυτό που είχε κάνει ο Όθωνας).

Τώρα αν υπάρχει ήδη δημοκρατία ως πολίτευμα, είναι κάπως πιο δύσκολη η εμφάνιση της δημοκρατορίας. Απαιτείται ένα πολύ προσεχτικά μελετημένο πλάνο εξέλιξης, αλλεπάλληλες προπαγάνδες στο μυαλό του απλού πολίτη, να έχεις κλέφτες σε όλη την κυβέρνηση κλπ..

Η Ελλάδα έχει προσέξει πάρα πολύ λεπτομερειακά τους παράγοντες εξέλιξης αυτού του πολιτεύματος. Με την Δημοκρατία υπάρχουν πολλά κοινά. Ύπαρξη συντάγματος που μιλάει για δήθεν ελευθερίες του ατόμου και του λόγου ας πούμε. Ύπαρξη αστυνομίας για την καταστολή των ταραχοποιών στοιχείων (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, απεργοί και συνταξιούχοι). Εκλογές με νοθεία, δημαγωγία, λαϊκισμό, ψευδές αίσθημα ελευθερίας και πολυκομματισμό.Μίζες,σκάνδαλα, διορισμούς ανάλογα την ψήφο,ύπαρξη ενός δήθεν εκπαιδευτικού συστήματος και άλλα τέτοια. ...


Από την Δικτατορία πάλι κληρονομεί ολίγη ανεπαίσθητη τρομοκρατία,πρόκληση ταξικού, ιδεολογικού και φυλετικού μίσους, προβοκάτσιες, παρεούλα με τα ΜΑΤ,ΔΙΑΣ κτλ., αυθαίρετες πολιτικές αποφάσεις,εξουσία από τον πατέρα στον υιό και τον παππού στον εγγονό και καμιά καταπάτηση άρθρων του συντάγματος.

Η Δημοκρατορία δεν έχει αδιέξοδα εγγυημένα αλλά είναι στείρα.Δεν μπορεί να αφήσει απογόνους κι έτσι συνήθως την ακολουθεί μια άλλη Δημοκρατία ή μία άλλη Δικτατορία, ανάλογα με το πόσο πολύ μπορεί η κυβέρνηση να ελέγξει τους απλούς πολίτες. Όπου πολύς έλεγχος aka δικτατορία, λίγος έλεγχος aka δημοκρατία.

-----------------------------------------------------------------------------
Δημοκρατορία
Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Χαρακτηριστικά 

Καθώς συγγενεύει με την Δημοκρατία υπάρχουν πολλά κοινά, όπως:
Ύπαρξη συντάγματος που μιλάει για δήθεν ελευθερίες του ατόμου και του λόγου
Ύπαρξη αστυνομίας για την καταστολή των ταραχοποιών στοιχείων (Μαθητές, Φοιτητές, Άνεργοι, Απεργοί και Συνταξιούχοι)
Προκήρυξη εκλογών με Δημοκρατορικά φαινόμενα όπως:
Νοθεία.
Νομιμοποίηση αλλοδαπών με πολιτικά δικαιώματα για να πάρουν ψήφους
Δημαγωγία
Λαϊκισμός
Ψευδές αίσθημα ελευθερίας
Πολυκομματισμός
Μίζες
Σκάνδαλα
Διορισμοί δημοσίων υπαλλήλων ανάλογα την ψήφο τους
Ύπαρξη ενός δήθεν εκπαιδευτικού συστήματος
Από την άλλη πλευρά του DNA της έχει την Δικτατορία και κληρονομεί τα εξής:
Τρομοκρατία
Πρόκληση ταξικού, ιδεολογικού και φυλετικού μίσους
Προβοκάτσιες
Πορείες παρέα με τα ΜΑΤ
Ανεξήγητα φαινόμενα
Ακραίες αντιλήψεις
Αυθαίρετες πολιτικές αποφάσεις
Κληροδότηση της εξουσίας από τον πατέρα στον γιό και τον παππού στον εγγονό
Καταπάτηση άρθρων του συντάγματος
Απόγονοι [επεξεργασία]
Καθώς η Δημοκρατορία είναι στείρα, δεν μπορεί να αφήσει απογόνους κι έτσι συνηθως την ακολουθεί μια άλλη Δημοκρατία ή μία άλλη Δικτατορία, ανάλογα με το πόσο πολύ μπορεί η Κυβέρνηση να ελένξει τους απλούς πολίτες(πολύς έλεγχος=δικτατορία, λίγος έλεγχος=δημοκρατία).

Ηλικία 
Το αξιοπερίεργο με την δημοκρατορία(το οποίο ακόμη δεν έχει εξηγηθεί επιστημονικά)είναι ότι παρότι θεωρείται ως η συνέννωση δημοκρατίας και δικτατορίας, εντούτοις χρονολογείται από την αρχή της εμφάνισης του ανθρώπου στον πλανήτη μας(δηλαδή είναι ακόμη παλαιότερο πολίτευμα)!! Πράγματι το πρώτο πολίτευμα που σκαρφίστηκε ποτέ ο άνθρωπος για ανάκτηση εξουσίας δίχως να προκαλεί αντιδράσεις ήταν η δημοκρατορία από το 555000πΧ τουλάχιστον, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους αρχαίους Έλληνες(Ελευθερία στους αφέντες των δούλων, υποστήριζε ο αρχαίος Έλληνας ρήτορας Παγκαλέωντας)!


Μαθηματική Εξίσωση 
Η εξίσωση της ομαλής ανάπτυξης μίας δημοκρατορίας είναι:

Δ=Κ^3 * Α^2 * Μ^8 / Π^4 * Ν^2, όπου

Δ η Δημοκρατορία
Κ το σύνολο των κλεφτών που ψηφίζονται στην Βουλή
Α η πολιτική αδιαφορία των πολιτών
Π η παιδεία που υπάρχει στον τόπο
Ν η τήρηση των νόμων και του συντάγματος(από τους πολίτες)

-----------------------------------------------------

Δημοκρατία ή τραπεζοκρατία;

Aπό το 2008 μέχρι και σήμερα βλέπουμε την Ευρώπη, να καταρρέει κάτω από τα ίδια της τα χρέη με τραγικές συνέπειες για την πραγματική οικονομία, επηρεάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους.

Το 2008 όμως συνέβη κάτι το συγκλονιστικό. Σε αντίθεση με τα πιστεύω των περισσότερων οικονομολόγων παγκοσμίως, το καπιταλιστικό σύστημα μεταλλάχθηκε σε πτωχο-τραπεζοκρατικό, αποκαλύπτοντας και τη ρητορική που το ακολουθούσε, βασιζόμενη σε βραχυχρόνια μοντέλα, που είχαν ως στόχο ακριβώς την εξυγίανση του.

Ο λόγος που κατάρρευσε δεν ήταν άλλος από την αλόγιστη, παθιασμένη και απεχθή στρατηγική της μεγιστοποίησης του κέρδους, από τους διεθνείς τραπεζίτες. Οι καιροί τότε άλλαξαν εν μια νυκτί και τα κράτη, όπως η Ελλάδα, αναγκάστηκαν να ‘σώσουν’ τις τράπεζες, υπό τον φόβο του κλονισμού ολόκληρου του οικονομικού συστήματος.

Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Ο καθένας από εμάς σε αυτή τη χώρα (μεγαλύτερος των 18 ετών) έχει δικαίωμα ψήφου κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή η ψήφος αφορά την πολιτική σκηνή της χώρας και αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια της Δημοκρατίας προς όφελος όλων μας. Όμως σε ένα πρώην καπιταλιστικό και νυν πτωχό-τραπεζοκρατικό σύστημα, οι τράπεζες, δηλαδή το χρήμα, βρίσκεται πάνω από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και άρα αυτή μας η ψήφος, χάνει σημαντικά την αξία της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό αποτελεί το δημοψήφισμα της 28 Ιουνίου του 2015.

Κανείς λοιπόν από εμάς σήμερα, δεν μπορεί να ελέγξει, ούτε ως έναν βαθμό, το τραπεζικό σύστημα, εκτός από τους ίδιους τους τραπεζίτες με τις γνωστές Βασιλείες, τους νόμους δηλαδή που διέπουν το τραπεζικό σύστημα.

Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα τραπέζι, όπου θα αποφασίζατε για το πόσο θα πρέπει να είναι το ποσοστό των επιτοκίων (δηλαδή η αξία του χρήματος) το επόμενο εξάμηνο, για το πόση θα πρέπει να είναι η επιτρεπόμενη μόχλευση ή ακόμη και για το όριο των κεφαλαιακών απαιτήσεων για κάλυψη έναντι του πιστωτικού κινδύνου και για άλλα πολλά τέτοια, κρίσιμα θέματα. Τι πιστεύετε ότι θα κάνατε; Η ζυγαριά των αποφάσεων σας θα έγερνε τελικά προς το δικό σας όφελος ή προς το όφελος των καταθετών και των δανειζόμενων σας;

Η απάντηση βρίσκεται σε εσάς.

Εγώ αυτό που θέλω να πω κλείνοντας, είναι ότι το DiΕΜ25 είναι το μοναδικό πανευρωπαϊκό κίνημα που ήδη έχει ανοίξει τον διάλογο για την ενοποίηση του τραπεζικού και του πολιτικού συστήματος, δηλαδή για το αν θα πρέπει και με ποιόν τρόπο να υπάρξει πραγματική Δημοκρατία στο τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: DiEM25.org

Νίκος Χόντος, μεταπτυχιακός φοιτητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ΕΜΠ, μέλος DiEM25

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.