Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Τέλος στην κατευθυνόμενη ενημέρωση και στην επιβολή του τρόπου ζωής μας.


Όταν πρόκειται για την ψυχική μας υγεία, το Internet παίρνει μια κακή βαθμολογία ως μέσο ενημέρωσης αλλά και επικοινωνίας. Αλλά ας το εξετάσουμε το ζήτημα και από την άλλη μεριά, θέτοντας ένα απλό ερώτημα: "Είναι το Διαδίκτυο το Μυστικό της Ευτυχίας;"

Υπάρχουν αμέτρητες μελέτες που μας υποδηλώνουν ότι η τακτική πρόσβαση στο Internet συνδέεται με το άγχος, την κατάθλιψη και τέλος τον εθισμό. Αλλά προτού να σταματήσετε το tweeting και να πετάξετε το iPhone σας, ή να διαγραφείτε από το FaceBook ή τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύεται από άλλες μελέτες ότι ο χρόνος που περνάτε στο διαδίκτυο θα μπορούσε πραγματικά να σας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Μια έκθεση της από Βρετανούς ερευνητές από το Chartered Institute of IT (γνωστό ως BCS) του Ηνωμένου Βασιλείου έχει βρει μια σύνδεση μεταξύ της πρόσβασης στο Διαδίκτυο και της ευημερίας.
Ορισμένοι όμως επωφελούνται περισσότερο από τους άλλους από τη διάσχιση της λεωφόρου πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με χαμηλότερα εισοδήματα ή λιγότερα προσόντα, ανθρώπων που ζουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο και, ίσως, με μεγαλύτερη έκπληξη, για γυναίκες και άνδρες που θέλουν να γνωρίσουν χώρες, κουλτούρες και γνώσεις από τις κύριες πηγές που τα ΜΜΕ της χώρας τους είτε τα αποκρύβουν είτε τα προβάλλουν πλημμελώς και πολλές κατευθυνόμενη.
ΔΕΝ θα παραθέσουμε παραδείγματα ο καθένας μα μπορεί να έχει προβληματιστεί από ανακοινώσεις, ρεπορτάζ κλπ που έχουν διαστρεβλώσει την αλήθεια. ...

Δεν είναι όμως και  λίγες οι περιπτώσεις που ο εθισμός στο διαδίκτυο έχει συνδεθεί με συμπτώματα κατάθλιψης, όπως μελαγχολία, απομόνωση, εσωστρέφεια. Ωστόσο, εμείς ας το παρακάμψουμε και ας επιλέξουμε μία δική μας μελέτη που να προβάλει τη καλή πλευρά στο σερφάρισμα στο ίντερνετ και ας το δούμε ως το μυστικό της δική μας ευτυχίας.

Πώς το ίντερνετ μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση;
Αφήστε, λοιπόν την «ψηφιακή απεξάρτηση» για αργότερα και χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο καθημερινά. Η σύνδεση στο ίντερνετ μας βοηθάει να εξοικονομήσουμε χρόνο, να επικοινωνήσουμε πιο γρήγορα με τους φίλους μας και να έχουμε πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών που θα μας βοηθήσουν να λάβουμε καλύτερες αποφάσεις, Παράλληλα ας σημειώνουμε ότι η περιήγηση στο διαδικτυακό μας βοηθά να ξεπεράσουμε την όποια κρίση ειδικότερα σε άτομα της μέσης ηλικίας, αλλά γιατί όχι και σε νεώτερες ηλικίες με διαχειρίσιμη  και όχι μόνο χρήση.

Η κάθε μελέτη, ακόμη και αυτές που θεωρούνται έγκυρες,  έχουν και αυτές προφανώς τις δικές τους  υποκειμενικές προσεγγίσεις και η κάθε έρευνα πιθανόν ή έστω να ενδέχεται  να αποσκοπεί στα ιδιοτελή συμφέροντα του κάθε χρηματοδότη που προωθεί κάποια εναλλακτική μέθοδο κλπ

Το διαδίκτυο μπορεί να  επικριθεί από εκείνους που υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχει και αρνητικό αντίκτυπο καθώς θεωρούν ότι η ευφορία δεν έχει να κάνει με τον χρόνο που περνάμε σερφάροντας, αλλά τι κάνουμε όταν είμαστε συνδεδεμένοι, κυρίως όμως οι πολίτες διαμορφώνουν δική τους άποψη και τα παραδοσιακά μέσα να έρχονται σε δεύτερη μοίρα επικοινωνίας.

Τέλος στην κατευθυνόμενη ενημέρωση και στην επιβολή του τρόπου ζωής μας.
Η κάθε συνετή χρήση πάντοτε θα φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα από την παθητική τηλεθέαση. ακρόαση  ή ανάγνωση του λεγόμενου τύπου ...

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

 Νάσος

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου