Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Η αποδόμηση της τουρκικής απάτης με την οποία θέλουν να “δέσουν” τους στρατιωτικούς μας! Χάρτης

Η τουρκική απάτη σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν μπει σε βάθος 253 μέτρων στο τουρκικό έδαφος, καταρρίπτεται με στοιχεία και χάρτη από έναν άνθρωπο που ξέρει την περιοχή καλύτερα και από την παλάμη του! Διαβάστε την ανάλυσή του και δείτε τον χάρτη που ακολουθεί:
Σχετικά με το δημοσίευμα του Dogan Haber Ajansi επισημαίνονται τα παρακάτω:
Τα τουρκικά ΜΜΕ χρησιμοποίησαν δορυφορική εικόνα από το Earth View Maps​, ​η οποία απεικονίζει την περιοχή σε περίοδο άνοιξης -καλοκαιριού, οπότε η βλάστηση είναι πυκνή και τα δέντρα (λεύκες) σε πλήρη ανάπτυξη,όσον αφορά το φύλλωμα.
Εννοείται ότι την παρούσα περίοδο τα δέντρα της περιοχής δεν έχουν πυκνό φύλλωμα, με αποτέλεσμα την παροχή μεγαλύτερου οπτικού πεδίου εκατέρωθεν της συνοριακής γραμμής.
Άρα οι ​δύο​ Έλληνες στρατιωτικοί είχαν ευρύ οπτικό πεδίο ​(​το ίδιο επίσης και όσοι πιθανώς παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους).
Να σημειωθεί ότι όταν τα περίπολα Ελλάδας και Τουρκίας εισέρχονται εντός του Δάσους Καστανέων​,​γίνονται αντιληπτά από τους σκοπούς των δύο​ χωρών που βρίσκονται επί της ορίου γραμμής​,​(στο δρόμο που ενώνει τα ​δύο​ φυλάκια) και ειδοποιούνται αντίστοιχα οι επικεφαλής των φυλακίων. ...

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο του militaire, το 2006 ο τότε Μέραρχος της περιοχής Φ. ​Φράγκος​,​διαπλάτυνε το δρομολόγιο της ελληνικής πλευράς εντός του Δάσους Καστανέων​,​με μπουλντόζες και ισοπεδωτές γαιών.​​
Οι παραπάνω εργασίες είχαν σαν αποτέλεσμα το ελληνικό​ δρομολ​όγιο​ να έχει πλάτος τουλάχιστον ​4 με ​5 μέτρα και να​ απέχει από το τουρκικό δρομολόγια, 5​ έως ​13 μέτρα, ανάλογα με το σημείο μέτρησης.
Επιπλέον την ίδια περίοδο βάφτηκαν εκ νέου οι κορμοί των δέντρων με μπλε χρώμα και τοποθετήθηκαν σιδερένιοι πάσσαλοι με την ελληνική σημαία και την επιγραφή ΕΛΛΑΣ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και το δρομολόγιο της τουρκικής περιπόλου είναι ανάλογα σημαδεμένο ​όπως το δικό μας, ​ με σημαιάκια.
Όπως φαίνεται από τον χάρτη που δημοσίευσαν τα τουρκικά ΜΜΕ οι ​δύο​ Έλληνες στρατιωτικοί​,​κινήθηκαν εντός του υπόψη δρομολογίου και ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΝ στα 215 μέτρα και ενώ έβλεπαν ξεκάθαρα ότι κινούνται ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ξαφνικά έστρεψαν δεξιά και μπήκαν στο τουρκικό έδαφος​ σε βάθος253 μέτρων!!!!Αυτά τα πράγματα ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ούτε στον σινεμά​.
Επιπλέον θα πρέπει να γίνει γνωστό​,​ότι πλησίον του τουρκικού φυλακίου ​Pazar Kule, ​υπάρχει υπόστεγο με παγώνια, τα οποία αποτελούν ίσως το καλύτερο σύστημα εγκαίρου προειδοποίησης για τους Τούρκους, αλλά ταυτόχρονα και παράγοντα αποτροπής για οποιονδήποτε πλησίαζε το Τουρκικό φυλάκιο.
Στο σχεδιάγραμμα των τούρκων, φέρεται το ελληνικό περίπολο να πέρασε σχεδόν δίπλα από το Τ.Φ. και να κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του δάσους!!!!
Πράγμα αδύνατο, διότι θα είχαν γίνει αντιληπτοί και θα τους είχε αποτρέψει έγκαιρα το προσωπικό του Τ.Φ.
Τέλος  ​να επισημάνουμε​ ότι μέχρι και σήμερα, 5 ολόκληρες ημέρες από την ​”​σύλληψη​”​, δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ για την παραβίαση των τουρκικών συνόρων από 2 Έλληνες στρατιωτικούς με οπλισμό, πυρομαχικά, κινητά τηλέφωνα, ασυρμάτους και άλλα υλικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό η επίσημη ελληνική πολιτεία υιοθετεί αβασάνιστα τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, ενοχοποιώντας τα στελέχη των ελληνικών ΕΔ..
Εκτός εάν θεωρούμε επίσημο στοιχείο την εικόνα του Earth View Maps που φτιάχνει ο καθένας στον Η/Υ του”.

https://www.militaire.gr/apodomisi-tis-toyrkikis-apatis-tin-opoia-theloyn-na-desoyn-toys-stratiotikoys-mas-chartis/

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου