Α. Ξεκινάμε με τα πρόσφατα λόγια του Αναθεωρητή και ταραξία της περιοχής:
«Ορατό» θεωρεί ο τούρκος Πρόεδρος- σουλτάνος το ξέσπασμα νέου παγκοσμίου πολέμου, όπως τόνισε κατά την διάρκεια ομιλίας του.
«Η στάση των ΗΠΑ στη Συρία μπορεί να υπάρξει αιτία για το ξέσπασμα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η ανέγερση των 20 στρατιωτικών βάσεων, στρέφεται κατά της Ρωσίας.»
Αυτό εκτίμησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την Υγεία.
"Το ερώτημα είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, ενώ φαίνεται πως αυτές οι βάσεις στρέφονται κατά της Ρωσίας και του Ιράν", τόνισε ο εισβολέας Ερντογάν.
"Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα".
Β. στα γειτονικά Σκόπια (FYROM) :Με εντάσεις στην Βουλή και με αβέβαιο μέλλον ψηφίστηκε, για δεύτερη φορά, από την Βουλή της ΠΓΔΜ, το νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στην ΠΓΔΜ.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 64 βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το κυβερνών κόμμα ..."Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ και από τα αλβανικά κόμματα της ΠΓΔΜ, ενώ οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, το οποίο είχε ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, απείχαν από την ψηφοφορία.
Σημειώνουμε ότι πριν την ψηφοφορία σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι (προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι) και του βουλευτή του VMRO-DPMNE και πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Αρχικά, το νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο, όμως ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ (ο οποίος προέρχεται από το VMRO-DPMNE) το ανέπεμψε στη Βουλή, κρίνοντας το «αντισυνταγματικό και επικίνδυνο για την ακεραιότητα της χώρας».
Μετά από πολυήμερες αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, και ενώ το VMRO-DPMNE είχε καταθέσει 35.000 τροπολογίες,ο πρόεδρος της Βουλής απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες τις τροπολογίες , κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος προκάλεσε και το επεισόδιο με τον Ταλάτ Τζαφέρι. Με την υπερψήφιση, για δεύτερη φορά, από την Βουλή, του νομοσχεδίου, ο Γκιόργκι Ιβάνοφ υποχρεούται να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την επέκταση της χρήσης της αλβανικής, ως γλώσσας που ομιλείται από άνω του 20% του πληθυσμού, σε επίπεδο επικρατείας και τοπικής αυτοδιοίκησης στην ΠΓΔΜ (οι Αλβανοί αποτελούν το 25% του πληθυσμού της).
Tην Π’εμπτη με διάγγελμά του ο πρόεδρος των Σκοπίων, δήλωσε την άρνησή του να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για το νομοσχέδιο που ψήφισε την Τετάρτη η Βουλή.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι κατά την ψήφιση δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί της Βουλής , ενώ ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά ότι το νομοσχέδιο προσκρούει στις διατάξεις του Συντάγματος της ΠΓΔΜ. Αυτά, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Χώρας είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να υπογράψει το διάταγμα σε περίπτωση που η Βουλή εγκρίνει και πάλι νομοσχέδιο που αυτός έχει αναπέμψει.
Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ προέρχεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, το οποίο έχει αντιταχθεί σφόδρα στο επίμαχο νομοσχέδιο για τη διεύρυνση της αλβανικής γλώσσας στη χώρα , ενώ οι σχέσεις του με τη νέα κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ είναι διαταραγμένες από το παρελθόν
Γ. Οι καιροί πονηροί, η γειτονιά μας σε αναδιάταξη. Επιβάλλεται επαγρύπνιση για την προάσπιση της Εδαφικής Κυριαρχίας και ακεραιότητας της Χώρας. Προέχει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.