Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Γαλλικό e-mail για "Μεγάλη Κρίση" στην Ελλάδα προκαλεί αναστάτωση - Καθησυχάζει η γαλλική πρεσβεία για e-mail με οδηγίες περί "κρίσης" ...


Σαν να μην έφθαναν οι δικές μας φοβίες και η τρομολαγνεία μας, ήρθε και η Γαλλική πρεσβεία να ρίξει λάδι στη φωτιά. Μ΄ένα e mail που έστειλε σ΄ όλους τους Γάλλους που ζουν στη χώρα μας, δίνει οδηγίες για το πως πρέπει να αντιδράσουν και που να απευθυνθούν σε περίπτωση "μεγάλης κρίσης"

Το κείμενο του e mail:

Θέμα : Σχέδιο ασφάλειας και παρουσίαση στο ευρύ κοινό Κυρίες και κύριοι,
Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείο ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία της προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες:
Σχέδιο ασφαλείας και επικεφαλής για την ασφάλεια Σας καλούμε να συμβουλευτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: httphs://gr.ambafrance.org.// Plan-de securite-ilots-6522
Γνωρίζετε τον δικό σας υπεύθυνο ασφαλείας;

Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία .Με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε να καλείτε την οικογένειά σας,τους φίλους και τους γνωστούς σας προκειμένου να εγγραφούν στους καταλόγους μας έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια των υπηκόων μας κατά την διάρκεια των μετακινήσεών τους εκτός Γαλλίας: https//pastel.diplomatie.gouv. fr/fildariane/dyn/public/ login.html
Όλες οι προαναφερθείσες πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στο άρθρο που ακολουθεί στην ιστοσελίδα:
https://ambafrance.org/ Connaissez-vous-votre chef-d-ilot
Για την καλύτερη ασφάλειά σας,καλείστε να ανανεώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία με όλες τις πιθανές αλλαγές (όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, κ.α.) και να καταγράψετε απευθείας στο λογαριασμό σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή service -public.fr

Καθησυχάζει η γαλλική πρεσβεία για mail με οδηγίες περί «κρίσης» στην Ελλάδα
«Τυπική και απολύτως συνηθισμένη διαδικασία» χαρακτηρίζει η γαλλική πρεσβεία το mail με οδηγίες αντιμετώπισης μεγάλης κρίσης στην Ελλάδα, το οποίο στάλθηκε σε γάλλους υπηκόους που ζουν στη χώρα, γεννώντας υποψίες και τροφοδοτώντας διάφορα σενάρια για το τι αναμένεται να συμβεί.

Βεβαίως, η ιδιαίτερη ευαισθησία μέσων ενημέρωσης σε αυτά τα θέματα σε αυτή τη χρονική συγκυρία, ίσως, δικαιολογείται σε ένα βαθμό, δεδομένης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Από την άλλη, ακριβώς αυτό το γεγονός θα έπρεπε να κάνει τους πάντες πιο υπεύθυνους και προσεκτικούς.

Το in.gr, μόλις το mail είδε το φως της δημοσιότητας συνοδευόμενο από αυθαίρετες ερμηνείες και επικίνδυνα υπονοούμενα, επικοινώνησε με τη γαλλική πρεσβεία για επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις.

«Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που σάς ανησυχούν. Πρόκειται για διοικητική οδηγία, η οποία δίνεται για να δουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Αυτά που γράφουν όλες οι πρεσβείες στις ιστοσελίδες τους. Πάντοτε υπάρχουν οδηγίες για τους πολίτες της Γαλλίας που ζουν στην Ελλάδα» σημειώνουν χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για επικαιροποίηση των οδηγιών αυτών.

Το «επίμαχο» mail ανέφερε πως «σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείου ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα», παρέχοντας πληροφορίες και συμβουλές στους πολίτες.

Στο σχέδιο που έχουν φτιάξει οι γαλλικές αρχές για να προστατέψουν τους πολίτες τους έχουν χωρίσει την Ελλάδα σε τομείς κι έχουν ορίσει επικεφαλής που θα καθοδηγούν τον κόσμο.

Δεδομένης της αναστάτωσης που προκλήθηκε, αρκετές ώρες αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας, η οποία επιβεβαιώνει πως το mail που εστάλη δεν είχε ούτε προειδοποιητικό χαρακτήρα ούτε τη μορφή κατεπείγοντος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Μία από τις ουσιαστικές αποστολές του γαλλικού διπλωματικού δικτύου είναι η προστασία των συμπολιτών μας στο εξωτερικό. Σ' αυτό το πλαίσιο, οι πρεσβείες της Γαλλίας σε όλες τις χώρες του κόσμου υποχρεούνται να λαμβάνουν μέτρα προστασίας και προειδοποίησης της γαλλικής κοινότητας που είτε κατοικεί είτε ταξιδεύει στην Ελλάδα.

Αυτό συμβαίνει στις χώρες που παρουσιάζουν μεγάλο σεισμικό κίνδυνο ή είναι ευάλωτες σε σημαντικές φυσικές καταστροφές. Για του γάλλους ταξιδιώτες, ένα από αυτά τα μέτρα είναι η δημιουργία από το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών μιας πλατφόρμας εγγραφής στην οποίαν ενθαρρύνονται να αναγράφουν τα στοιχεία τους όταν μετακινούνται εκτός Γαλλίας. Για την γαλλική κοινότητα που κατοικεί στην Ελλάδα, ένα άλλο μέτρο είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνομιλητών μεταξύ των μελών της γαλλικής κοινότητας και η εγγραφή των κατοίκων στην ενημερωτική πλατφόρμα του προξενείου.

Στην Ελλάδα, όπως όλες οι πρεσβείες, η πρεσβεία της Γαλλίας κινητοποιείται για την ασφάλεια των γάλλων υπηκόων.

Έχει ήδη δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια ένα δίκτυο υπευθύνων ανά γεωγραφικό τομέα. Έγινε αντιληπτό ότι το δίκτυο έπρεπε να γίνει περισσότερο γνωστό στους γάλλους υπηκόους σε μια χώρα με σημαντικούς φυσικούς κινδύνους, όπως οι σεισμοί και οι πυρκαγιές. Απεφασίσθη λοιπόν να σταλεί ένα μήνυμα, το οποίο δεν έχει τον χαρακτήρα συναγερμού, προς ενημέρωση της γαλλικής κοινότητας σχετικά με την ύπαρξη δυνατότητας εγγραφής και σχετικά με τη λειτουργία του συστήματός μας.

Το εν λόγω μήνυμα, που δεν προοριζόταν για δημοσιοποίηση, απευθύνεται, λοιπόν, με τον συνήθη τρόπο στα μέλη της γαλλικής κοινότητας. Έχει διοικητικό χαρακτήρα, ανταποκρίνεται σε ένα σύνηθες διάβημα όλων των γαλλικών προξενείων στο εξωτερικό και δεν έχει καθόλου στοιχεία συναγερμού ή επικαιρότητας.

Κωνσταντίνος Χασανδρινός
in.gr

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου