Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Oι λαικές οικογένειες θρηνούν τους νεκρούς, οι μιζαδόροι γλεντάνε τη λεία τους


Ενας ακόμη ήρωας νεκρός για να φουσκώσει η επόμενη παραγγελία των εξοπλιστικών
Μπαλταδώρος, Ηλιάκης, Σιαλμάς. Νεκροί ήρωες σε καιρό ειρήνης. Η Πολεμική μας Αεροπορία στο διάστημα 1990 – 2018 θρηνεί 125 ψυχές ενώ έχουν υπάρξει και απώλειες 81 μαχητικών αεροσκαφών. Το 1991 ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, γεμάτο με σμηνίτες, κατέπεσε στο Όρος Όθρυς το 1991. Απολογισμός 163 νεκροί.
Το 1992 ο υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς, χάνει τη ζωή του στην περιοχή του Άη Στράτη όταν το παλαιό Μirage F-1 που χειριζόταν δεν άντεξε κατά την αναμέτρηση με τουρκικά F-16 και καρφώθηκε στη θάλασσα. Το 2006 ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης χάνει τη ζωή του στην περιοχή της Καρπάθου όταν τούρκικο F-16 καρφώνεται στην καλύπτρα του αεροσκάφους του σκοτώνοντας τον ακαριαία.

Παιδιά λαικών οικογενειών οι περισσότεροι είχαν όνειρο να πετάξουν ψηλά και να αποδράσουν από την ανέχεια και την μιζέρια της ελληνικής επαρχίας. Ακριβό το τίμημα για κάποιους από αυτούς τους ήρωες και τις οικογένειές τους. Και η πατρίδα; Τι έκανε η πατρίδα εκτός από το να εκτρέφει μιζαδόρους υπουργούς, Γραμματείς και φαρισαίους στις διάφορες επιτροπές που εμπλέκονται στις εξαγορές των εξοπλιστικών. Από την μία οι φτωχές λαικές οικογέειες που θρηνούν και από την άλλη οι μιζαδόροι που πλουτίζουν. ...


Ολιγάρχες, μηντιάρχες και λοιποί σαρδανάπαλοι εμπλέκονται στον σκοτεινό κόσμο της μίζας. Γύρευε τι συνέβη στον νεαρό Μπαλταδώρο…Εχει νυχτώσει κι ακόμη δεν γνωρίζουμε τα αίτια της πτώσης του. Την ίδια ώρα εντός και εκτός Ελλάδος εκατοντάδες οικογένειες λαμογίων που έγιναν πάμπλουτες από τις μίζες των εξοπλιστικών απολαμβάνουν τη λεία τους.

Οσο για την Κολομβία των Βαλκανίων δεν την αγγίζουν ούτε καν τα Μμημόνια. Το ίδιο διεφθαρμένη 8 χρόνια μετά.

killbill

Πτώση Mirage 2000-5: Όταν ο άτυχος πιλότος μιλούσε στην κάμερα του «Με Αρετή και Τόλμη»

Ο Έλληνας στρατιωτικός που έχασε τη ζωή του εμφανιζόταν στην τηλεόραση της ΕΡΤ πριν μερικούς μήνες και μιλούσε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τα αίτια της πτώσης και αυτό δεν ακούγεται καλά.


Ο πιλότος μιλούσε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κάμερα του «Με Αρετή και Τόλμη» για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του επαγγέλματος. «Είμαστε σε επιφυλακή, περιμένουμε πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο» σχολίαζε ο σμηναγός στην κάμερα της εκπομπής της ΕΡΤ «Με Αρετή και Τόλμη». «Βρισκόμαστε άμεσα σε visual σχηματισμό, δηλαδή βλεπόμαστε μεταξύ μας και ακολουθούμε τις οδηγίες της ΕΚΑΕ».

«Στις περισσότερες περιπτώσεις πηγαίνουμε κοντά, βλέπουμε τι οπλισμό έχουν και από εκεί και πέρα συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες του ΕΚΑΕ» εξηγούσε για τα πλείστα όσα περιστατικά παραβιάσεων τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Όπως έλεγε: «Είμαστε πάντα έτοιμοι για οτιδήποτε, σίγουρα υπάρχει κίνδυνος. Δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο αν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι οι απέναντι».

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ.



=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.