Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

(Ποιος είναι ο Άρης;) - Κούρκουλος: "Είναι ανάγκη να χτυπηθούμε;" - Καλογήρου: "Πολλά τα λεφτά Άρη" - Κούρκουλος: "Εντάξει Μαύρε."


Όλοι έχουμε κολλήσει ένα «Άρη», έστω 5-10 φορές στη ζωή μας, έπειτα που αναφερθήκαμε σε πολλά λεφτά. Γιατί όμως «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»;

Έκφραση δηλωτική της υποχώρησης και της θυσίας ιδανικών και ηθικών αξιών στον βωμό του χρήματος, ή του άνισου αγώνα όλων των παραπάνω έναντι του μεγάλου θηρίου που κατατροπώνει και ποδοπατά τους αδύνατους στο πέρασμά του.

Η φράση προέρχεται, από όπου και αυτονομήθηκε, από την ταινία του 1964 «Λόλα», του Ντίνου Δημόπουλου. Ο Σπύρος Καλογήρου απειλεί με μαχαίρι τον Νίκο Κούρκουλο. «Είναι ανάγκη να χτυπηθούμε;», ρωτάει ο Κούρκουλος. «Πολλά τα λεφτά, Άρη», απαντάει ο Καλογήρου. «Εντάξει Μαύρε».
Με πληροφορίες από slang.gr
Δείτε το VIDEO:


- Κούρκουλος: "Είναι ανάγκη να χτυπηθούμε;" - Καλογήρου: "Πολλά τα λεφτά Άρη" - Κούρκουλος: "Εντάξει Μαύρε." ------------------------------- - Kourkoulos: "Do we have to fight each other?" - Kalogirou: "Too much money (at stake), Aris..." - Kourkoulos: "O.K. Black" ------------------------------ - Kourkoulos: "Avons nous besoin de nous battre entre nous ?" - Kalogirou: "Trop d'argent (sur ta tête) Ari" - Kourkoulos: "O.K. Black"

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.