Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ζάεφ και Τσίπρας διέβησαν τον Ρουβίκωνα


Την ώρα που ως χώρα πάμε να δημιουργήσουμε (άλλο ένα) πρόβλημα, της «βορείου Μακεδονίας», με την κατάπτυστη συμφωνία «Αθηνών-Σκοπίων» (Sic), ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επιλύει εκείνο της Βορείου Κορέας. Είναι φιλοπαίγμων η Ιστορία. Όσον αφορά στους ιδικούς μας Ταλεϋρανδίσκους (σ. Κοτζίας κι ο παρ’ ολίγον αρχηγός του ΚΚΕ, σ. Δραγασάκης, ο σ. Ν. Παππάς κ.ά), η συμφωνία των με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ «βρίσκεται στον αέρα», όπως θα έλεγε η αγγλοφέρουσα τηλεόραση μας. Δεν παρήλθε 24ωρον από της αναγγελίας της και αμφισβητείται ήδη απ’ όλους τους ενδιαφερομένους.

Συγκεκριμένως:

• Ο πρόεδρος της Σκοπιανής δημοκρατίας Γκιόργκι Ιβάνωφ την απορρίπτει μετά βδελυγμίας και η Βουλγαρία προβληματίζεται με την ανακύψασα «μακεδονική εθνότητα»
• Ο κυβερνητικός «συνεταίρος» Πάνος Καμμένος θα την καταψηφίσει, οπότε ανακύπτει συνταγματική παράβαση της Αρχής της Δεδηλωμένης, του Κανονισμού της Βουλής και της λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού στην χώρα μας.
• Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Κυριάκος Μηστοτάκης κατεδίκασε την συμφωνία, υποβάλλοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβερνήσεως.
• Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εδήλωσε ότι θα εφαρμόσει τις συνταγματικές διατάξεις -όχι την συμφωνία- κατά τον βαθμό «που του αναλογεί»…
• Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός Απαιδείας, άφησε ανοικτό θέμα να τοποθετηθεί «τη μέρα της ψηφοφορίας» ενώ ο συνάδελφος του κ. Κατσίκης των ΑΝΕΛ έκαμε λόγον «για εθνική ήττα» που εγγίζει τα όρια του «πολιτικού εγκλήματος»!
• Οι απόστρατοι στρατηγοί Φραγκούλης Φράγκος και Ε. Συνοδινός ζήτησαν την παραίτηση της κυβερνήσεως δια το πραχθέν πολιτικό πραξικόπημα της.
• Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης απεκάλεσε την συμφωνία με τα Σκόπια «πράξη εθνικής μειοδοσίας».

Νενικήκαμεν
Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θριαμβολογεί, αν και ήταν κατά της ονομασίας Severna Makedonija ( ΣΣ που δεν υπάρχει στο κείμενον της ασυμφωνίας). Θυμίζει έτσι τον «εθνάρχη» με το διαβόητο «νενικήκαμεν» όταν υπέγραψε την συνθήκη της Ζυρίχης στο Λονδίνο το 1959 που νομιμοποίησε την Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου το 1974. ...

Εν τούτοις η… συμπαιγνία Ζάεφ-Τσίπρα για να κλείσει, όπως-όπως το θέμα της εντάξεως των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ των καρτέλ, παρουσιάζει σοβαρότατα ελαττώματα κατά τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρα Ορμπάν, που συνέστησε στα Σκόπια «να μην υποκύψουν στις πιέσεις των μεγάλων δυνάμεων» (διάβαζε: ΗΠΑ, Γερμανία και ΕΕ των καρτέλ που έχουν την ατζέντα των στα Βαλκάνια).

Οι άνωθεν πιέσεις είναι πολιτικές, καθεστωτικές και γεωπολιτικές. Οι δύο χώρες εκτίθενται σε κινδύνους ανακλήσεως των συνόρων των, καθεστωτικώς απορρίπτεται η προσφυγή σε δημοψήφισμα των λαών και γεωπολιτικώς τίθεται η μία ως σφήνα στα πλευρά της άλλης, εν προκειμένω της Ελλάδος. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της συμπαιγνίας, «Μακεδονική» ονομάζεται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός, η ιστορία των Σκοπίων (ΣΣ: κομμιτατζήδων).

Το μόνο που δεν μνημονεύει το άρθρο αυτό είναι η αναβίωση του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών που θέλουν την Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της σλαυικής Μακεδονίας μέχρις Ολύμπου και Αγίου Όρους. Άπειροι πολιτικοί, αμαθείς, ανιστόρητοι, δίχως νομικές γνώσεις και με μειωμένα πατριωτικά αντανακλαστικά, κατέληξαν σε μία αφωνία, τα ανατρεπτικά της ειρήνης στην περιοχή αποτελέσματα δεν θ’ αργήσουν να φανούν. Οι Ζάεφ και Τσίπρας διέβησαν τον Ρουβίκωνα (*) και εφεξής παύουν να είναι χρήσιμοι στους προϊσταμένους των.

(*) Ποταμός της νοτίου Ιταλίας που διέβη ο Ιούλιος Καίσαρ βαδίζων κατά του Πομπηίου το 49 π.Χ., απαλλαγείς μεν της απομονώσεως αλλά ουσιαστικώς κάμνοντας αρχή του τέλους του.
https://slpress.gr/politiki/zaef-kai-tsipras-dievhsan-ton-rouvikwna/
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.