Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ιταλία: H βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε


Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή, με 350 ψήφους υπέρ, 236 κατά και 35 αποχές.

Η κυβέρνηση της Λέγκα και Πέντε Αστέρων είχε λάβει την Τρίτη ψήφο εμπιστοσύνης από τη γερουσία της Ρώμης και με ευρεία πλειοψηφία, αναλαμβάνει επίσημα πλέον τα καθήκοντά της.

Σημειώνεται πως οι γυναίκες, στην νέα αυτή κυβερνητική σύνθεση είναι πέντε. Εννέα υπουργοί επελέγησαν από τα Πέντε Αστέρια, επτά από την Λέγκα και τρεις είναι καθαρά τεχνοκράτες. Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι είναι -αντίστοιχα- υπουργοί Εργασίας και Ανάπτυξης, και Εσωτερικών, αλλά και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

Για όλους τους υπουργούς είναι η πρώτη κυβερνητική εμπειρία, με μόνη εξαίρεση για τον επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών, Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι, ο οποίος ήταν υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων στις κυβερνήσεις των Μάριο Μόντι και Ενρίκο Λέτα.

Η κυβέρνηση Κόντε έχει ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις της. Μέσα στο επόμενο έτος, αναμένεται να εφαρμοστούν μόνο δύο φορολογικές κλίμακες για τις επιχειρήσεις, στο 15% και 20% αντίστοιχα. ...


Η κυβέρνηση του Κόντε θέλει να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο και για τους πολίτες σε δύο χρόνια. Επίμαχο θέμα παραμένει φυσικά το μεταναστευτικό με την Ιταλία να λέει επίσημα «όχι» στην πρόταση για αλλαγή του Κανονισμού του Δουβλίνου, την οποία συζητούν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο νέος επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, θεωρεί ότι ζημιώνει την χώρα. O γραμματέας της Λέγκα επιμένει ότι πρέπει να μειωθούν οι αποβιβάσεις μεταναστών και σκοπεύει να αυξήσει την οικονομική στήριξη προς τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα μεταναστευτικά ρεύματα, αρχίζοντας από τον Νίγηρα.
https://tinyurl.com/y7k8fj68
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.